ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 17:36
 

Η ΕΕ καλεί την Μόσχα να απελευθερώσει τους εκατοντάδες διαδηλωτές

Συνελήφθησαν χθες κατά τη διάρκεια των μαζικών διαδηλώσεων κατά της διαφθοράς

ΠΗΓΗ: skai.gr

Να απελευθερώσει χωρίς καμία καθυστέρηση τους εκατοντάδες ειρηνικούς διαδηλωτές που συνελήφθησαν χθες κατά τη διάρκεια των μαζικών διαδηλώσεων κατά της διαφθοράς σε ολόκληρη την Ρωσία καλεί η Ευρωπαϊκή Ένωση την Μόσχα.

«Οι αστυνομικές επιχειρήσεις στη Ρωσική Ομοσπονδία, που διέλυσαν τις διαδηλώσεις και συνέλαβαν εκατοντάδες πολίτες, ανάμεσά τους τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι, τους εμπόδισαν να ασκήσουν τις θεμελιώδεις ελευθερίες τους, ανάμεσά τους και η ελευθερία της έκφρασης, του συνέρχεσθαι και του συναθροίζεσθαι ειρηνικά, οι οποίες είναι εγγεγραμμένες στο ρωσικό Σύνταγμα», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ένωσης.

«Καλούμε τις ρωσικές αρχές να σεβασθούν πλήρως τις διεθνείς τους δεσμεύσεις...να σεβασθούν τα δικαιώματα αυτά και να απελευθερώσουν χωρίς καθυστέρηση τους ειρηνικούς διαδηλωτές που έχουν συλληφθεί».

Ο Αλεξέι Ναβάλνι και εκατοντάδες υποστηρικτές της ρωσικής αντιπολίτευσης συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων κατά της διαφθοράς που οργανώθηκαν σε ολόκληρη την Ρωσία χθες, στις μεγαλύτερες κινητοποιήσεις κατά του Βλαντίμιρ Πούτιν που οργανώθηκαν στην χώρα από την επιστροφή του στο Κρεμλίνο το 2012.

Επικεφαλής των κινητοποιήσεων που συγκέντρωσαν χιλιάδες διαδηλωτές στη Μόσχα, την Αγία Πετρούπολη και άλλες πόλεις της Ρωσίας, ο Αλεξέι Ναβάλνι θα προσαχθεί σήμερα ενώπιον δικαστή αφού πέρασε τη νύκτα στο κρατητήριο.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Follow Europe: Τελευταία Ενημέρωση

X