ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 10:53
 

Γιλντιρίμ:Yπάρχει ενδεχόμενο δημοψηφίσματος για την ένταξή μας στην ΕΕ

«Κίνδυνος για την Ευρώπη από την Ισλαμοφοβία και τις αντιτουρκικές τάσεις»

ΠΗΓΗ: skai.gr

Ανοιχτό το ενδεχόμενο «επανεξέτασης» των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας με την ΕΕ, με ένα δεύτερο δημοψήφισμα, άφησε τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλιντιρίμ, στον απόηχο της μετωπικής σύγκρουσης ΕΕ – Άγκυρας για το τουρκικό δημοψήφισμα για το σύνταγμα που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Σχολιάζοντας σχετική δήλωση του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο Γιλντιρίμ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «οι πολίτες θα αποφασίσουν σε θέματα που δεν μπορούν να αποφασίσουν οι πολιτικοί».

«Θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί δημοψήφισμα για την αίτηση ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ εάν Τούρκοι πολίτες βρίσκονται ‘’σε σύγχυση’’ σχετικά με τη διαδικασία» πρόσθεσε.

«Η Ισλαμοφοβία και οι αντιτουρκικές τάσεις αποτελούν κίνδυνο για την Ευρώπη» προειδοποίησε εξάλλου ο Γιλντιρίμ, δήλωσε πάντως ότι οι σχέσεις Τουρκίας – ΕΕ θα επανέλθουν σε μια «σχετική κανονικότητα» μετά την ολοκλήρωση όλων των εκλογικών αναμετρήσεων στην Ευρώπη.

«Δεν είναι ορθό να λέμε ότι όλα τα κράτη – μέλη είναι εναντίον της Ευρώπης» ανέφερε, μιλώντας σε τηλεοπτικούς δημοσιογράφους. Πρόσθεσε όμως ότι «λίγα εξ αυτών διεξάγουν μια δραστήρια εκστρατεία εναντίον της Τουρκίας όσον αφορά την αναθεώρηση για το σύνταγμα» που ενισχύει τον τούρκο πρόεδρο με υπερεξουσίες.

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας δήλωσε ακόμη ότι «στο εξωτερικό τα επιχειρήματα των Γκιουλενιστών τρομοκρατών και του παράνομου Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (ΡΚΚ) εισακούονται περισσότερο από την οπτική γωνία της Τουρκίας».

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Follow Europe: Τελευταία Ενημέρωση

X