ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 15:58
 

Η Τερέσα Μέι ενεργοποιεί το Brexit

Θα παραδώσει την επιστολή στο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ

Newsroom K

Υπέγραψε την επιστολή με την οποία ενημερώνει τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ότι ενεργοποιεί το άρθρο 50 για το Brexit η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέσα Μέι. Από την στιγμή ενεργοποίησης του άρθρου 50 θα παρουσιαστεί από τον Ντόναλντ Τουσκ το σχέδιο για το Brexit στα υπόλοιπα 27 κράτη μέλη.

Την επιστολή θα παραδώσει στην ΕΕ στις 12:30 το μεσημέρι ώρα Λονδίνου, ο πρέσβης της Βρετανίας Τιμ Μπάροου και θα ακολουθήσει επίσημη ανακοίνωση στο Κοινοβούλιο. 

Χθες βράδυ η Πρωθυπουργός της Βρετανίας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλωντ Γιούνεκρ, την Γερμανίδα Καγκελλάριο Άγκελα Μέρκελ και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ ο οποίος συγκάλεσε έκτακτο ευρωπαϊκό συμβούλιο για τις 29 Απριλίου.

Σημειώνεται ότι η διαδικασία του Brexit θα διαρκέσει δύο χρόνια.

Στο μεταξύ το κοινοβούλιο της Σκωτίας έδωσε την εξουσιοδότηση στην Πρωθυπουργό και ηγέτιδα του Εθνικού Κόμματος Σκωτίας (SNP) Νίκολα Στέρτζιον να αρχίσει διαπραγματεύσεις με την κεντρική κυβέρνηση στο Λονδίνο για τη διενέργεια ενός δεύτερου δημοψηφίσματος ανεξαρτητοποίησης της Σκωτίας.

Από την πλευρά της η βρετανική κυβέρνηση απορρίπτει στο Λονδίνο την επιθυμία της Σκωτίας σημειώνοντας πως δεν θα διαπραγματευτεί τέτοιο ενδεχόμενο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Follow Europe: Τελευταία Ενημέρωση

X