ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Μέρκελ: Θα εργαστούμε ώστε ο αντίκτυπος του Brexit να είναι μικρός

Υπογράμμισε πως ελπίζει η Βρετανία και η ΕΕ να παραμείνουν στενοί εταίροι

Newsroom K

Η Γερμανία θα καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες κατά τις διαπραγματεύσεις για το Brexit προκειμένου να διασφαλίσει ότι η αναταραχή που ενδεχομένως προκαλέσει η απόφαση του Λονδίνου να εγκαταλείψει την ΕΕ θα είναι όσο το δυνατόν μικρότερη στις ζωές των πολιτών της ΕΕ που διαμένουν στη Βρετανία, δήλωσε σήμερα η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.

Η επικεφαλής της γερμανικής κυβέρνησης υπογράμμισε πως ελπίζει η Βρετανία και η ΕΕ να παραμείνουν στενοί εταίροι, επισημαίνοντας επιπλέον, ενώπιον στελεχών του κόμματός της, ότι η προοπτική του Brexit προκαλεί ανησυχία σε πολλούς πολίτες στην Ευρώπη σχετικά με το μέλλον τους.

«Αυτό συμβαίνει ειδικά σε πολλούς Γερμανούς και Ευρωπαίους πολίτες στη Βρετανία. Επομένως, η γερμανική κυβέρνηση θα εργαστεί εντατικά για να εγγυηθεί ότι ο αντίκτυπος στην καθημερινότητα αυτών των ανθρώπων θα είναι όσο το δυνατόν μικρότερος».

Επιπλέον, η Άνγκελα Μέρκελ τάχθηκε υπέρ της διεξαγωγής «δίκαιων και ισορροπημένων» διαπραγματεύσεων με τη Βρετανία.

«Εμείς, στους κόλπους της ΕΕ, θα διεξάγουμε με τρόπο δίκαιο κι ισορροπημένο τις επικείμενες διαπραγματεύσεις κι ελπίζω ότι θα ισχύσει το ίδιο για τη βρετανική κυβέρνηση, η πρωθυπουργός της Βρετανίας με διαβεβαίωσε για αυτό στο τηλέφωνο» χθες, σημείωσε η Γερμανίδα καγκελάριος από το Βερολίνο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Follow Europe: Τελευταία Ενημέρωση

X