ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Βρετανία: Δεν θα πληρώσουμε τον λογαριασμό για το Brexit

Το ενδεχόμενο χρηματικού ποσού 50-60 δισ. απέκλεισε Βρετανός υπουργός

Newsroom Κ, Αθήνα

Το ενδεχόμενο καταβολής από τη Βρετανία χρηματικού ποσού ύψους περίπου 50-60 δισ. στο πλαίσιο ρύθμισης των δημοσιονομικών εκκρεμοτήτων της, κατά την έξοδο της χώρας από την Ε.Ε., απέκλεισε ο Βρετανός υπουργός, αρμόδιος για τη διαδικασία του Brexit.

Οπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ντέιβιντ Ντέιβις, δεν περιμένει να κληθεί η Βρετανία να πληρώσει 50 δισ. στερλίνες στην Ε.Ε. στο πλαίσιο της διαδικασίας του Brexit, σημειώνοντας ότι οι εποχές όπου πληρώνονταν τεράστια ποσά στις Βρυξέλλες έχουν περάσει ανεπιστρεπτί.

Ο Ντέιβις προχώρησε στη συγκεκριμένη δήλωση απαντώντας ουσιαστικά σε δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου που ανέφεραν ότι η Βρετανία θα πρέπει να πληρώσει περίπου 50-60 δισ. καθώς οφείλει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της σε ό,τι αφορά ζητήματα προϋπολογισμού κι ενώ διαπραγματεύεται την αποχώρηση της από την Ε.Ε.

«Ουσιαστικά δεν είχαμε κάποιο σχετικό αίτημα από την Κομισιόν. Αλλά η άποψή μας είναι πολύ απλή, θα τηρήσουμε τις υποχρεώσεις μας, είμαστε μια νομοταγής χώρα, αλλά δεν περιμένουμε κάτι τέτοιο», δήλωσε ο Ντέιβις στο κανάλι ITV.

Συμπλήρωσε δε ότι «οι εποχές που τεράστια ποσά πληρώνονταν στην Ε.Ε. φτάνει στο τέλος της, συνεπώς, από τη στιγμή που θα αποχωρήσουμε, τέλος, αυτό ήταν».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Follow Europe: Τελευταία Ενημέρωση