ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 20:44
 

Το βραβείο 'Καλής Διοίκησης' έλαβαν υπηρεσίες της Κομισιόν

Η σημαντική αυτή αναγνώριση αφορά την εξαιρετική δουλειά που γίνεται από το ERCC

Newsroom K

Το βραβείο "Καλής Διοίκησης" του Ευρωπαίου Διαμεσολαβητή στην κατηγορία "Διεθνής Συνεργασία" έλαβε σήμερα η Γενική Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας και Ανθρωπιστικής Βοήθειας (DG ECHO) και το Συντονιστικό Κέντρο Αντιμετώπισης Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης  (Emergency Response Coordination Center-ERCC) της Κομισιόν που βρίσκονται υπό την ευθύνη του Κύπριου Επιτρόπου Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων Χρήστου Στυλιανίδη.

Η σημαντική αυτή αναγνώριση αφορά την εξαιρετική δουλειά που γίνεται από το ERCC στη διαχείριση κρίσεων στην Ευρώπη και στον κόσμο.  Το Κέντρο αυτό παρακολουθεί επί 24ωρου βάσεως κρίσεις και φυσικές καταστροφές σε όλο τον κόσμο και συντονίζει την άμεση διάθεση της βοήθειας όπου χρειαστεί.

Το ERCC είναι ο κύριος πυλώνας του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, τον οποίο εποπτεύει ο Χρήστος Στυλιανίδης και στον οποίο, αυτή τη στιγμή, συμμετέχουν 34 κράτη (28+5).

Όπως έγινε γνωστό, από την ανάληψη των καθηκόντων του το 2014, ο Επίτροπος Στυλιανίδης έθεσε ως μια από τις προτεραιότητές του την ενίσχυση του Μηχανισμού αυτού. Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια των πυρκαγιών του περασμένου καλοκαιριού η Κύπρος ζήτησε την ενεργοποίηση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας ο οποίος ανταποκρίθηκε άμεσα. Η βοήθεια που δόθηκε μέσω του Μηχανισμού ήταν καθοριστική για την κατάσβεση των πυρκαγιών.

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Follow Europe: Τελευταία Ενημέρωση