ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:09
 

Αισιοδοξία για δημοσιονομικό στόχο στην Ισπανία

Προβλέψεις για οικονομική ανάπτυξη στο 2,5% το τρέχον έτος

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Η Ισπανία θα κατορθώσει να πιάσει το δημοσιονομικό στόχο του 3,1% του ΑΕΠ της που έχει τεθεί από την ΕΕ για το 2017, υποστηρίζει ο υπουργός Οικονομικών της χώρας σε συνεντεύξεις του στα σημερινά φύλλα των εφημερίδων Ελ Παϊς και Θίνκο Δίας.

"Εχουμε έναν σώφρονα προϋπολογισμό με το στόχο του να φθάνει το 3,1%, τον οποίο και θα πετύχουμε", τονίζει στη συνέντευξή του ο Λουϊς ντε Γκίνδος.

Την Παρασκευή η κυβέρνηση μειοψηφίας ανακοίνωσε αυξημένα κοινωνικά μέτρα κατά την καθυστερημένη κατάθεση του προσχεδίου για τον προϋπολογισμό του 2017, δείχνοντας πως απομακρύνεται από την πολιτική λιτότητας.

Η κυβέρνηση του Μαριάνο Ραχόι ευελπιστεί περισσότερο σε μία στιβαρή ανάπτυξη και στη φορολογία εισοδήματος για το 2017 ως μέτρο ικανό για να συμβάλει στη μείωση του ελλείμματος, απ` ότι στην πολιτική της περικοπής δαπανών, που χαρακτήρισε την πρώτη περίοδο της διακυβέρνησής της.

Η κυβέρνηση προβλέπει πως η οικονομική ανάπτυξη θα φθάσει το 2,5% το τρέχον έτος.

Κατά το περασμένο έτος το δημοσιονομικό έλλειμμα της Ισπανίας, για πρώτη φορά από την εμφάνιση της παγκόσμιας χρηματοοικονομικής κρίσης, είχε κατορθώσει να βρίσκεται μέσα στο πλαίσιο που είχε συμφωνηθεί με την ΕΕ.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Follow Europe: Τελευταία Ενημέρωση