ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 11:24
 

90’’ of Europe: Αβεβαιότητα για το Brexit από την πολιτική ρευστότητα στη Βρετανία

Η επικαιρότητα της Ευρώπης σε 90 δευτερόλεπτα από την «Κ»

Newsroom K

 • Δωρεάν ασύρματη σύνδεση στο Διαδίκτυο, σε οκτώ χιλιάδες δήμους κρατών-μελών θέλει να εξασφαλίσει η Ευρωπαϊκή Ένωση μέχρι το 2020. Το πρόγραμμα αναμένεται να στοιχίσει περίπου 120 εκατομμύρια ευρώ.
  Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν εγκαίρως την αίτηση για χρηματοδότηση αν θέλουν να ενταχθούν τελικά στο πρόγραμμα.
  Η επιλογή θα γίνει «βάσει της αρχής προτεραιότητας» ενώ στα σχέδια της ΕΕ είναι να επιτευχθεί κάποιου είδους γεωγραφική ισορροπία μεταξύ των 28 κρατών μελών. Άγνωστο παραμένει για την ώρα αν στο πρόγραμμα θα ενταχθούν και οι δήμοι της Μεγάλης Βρετανίας, ενόψει της έναρξης των διαβουλεύσεων για το Brexit.
 • Σκηνικό έντονης πολιτικής ρευστότητας διαμορφώνουν στη Βρετανία τα αποτελέσματα των εκλογών, μιας και οι Συντηρητικοί της Τερέζα Μέι, η οποία στόχευε σε ισχυρή λαϊκή εντολή, δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν αυτοδυναμία.
  Εκτιμήσεις από οικονομολόγους αναφέρουν ότι εφόσον η Μέι δεν κερδίσει ξεκάθαρη εντολή κυριαρχεί αβεβαιότητα για τις διαπραγματεύσεις σχετικά με το Brexit.
  Μαζί με την αυτοδυναμία του κόμματός της, η Τερέζα Μέι «έχασε και το στοίχημα» των προώρων βουλευτικών εκλογών, ήταν το σχόλιο του Ευρωπαίου Επιτρόπου Πιέρ Μοσκοβισί.
 • Αντιδράσεις έφερε ως ήταν φυσικό η ανακοίνωση του Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για αποχώρηση από την Συμφωνία των Παρισίων για την αλλαγή του κλίματος.
  Ο Πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι υπογράμμισε ότι οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται ενώ διαμήνυσε ότι η συμφωνία θα τηρηθεί με ή χωρίς τις ΗΠΑ.
  Σημειώνεται ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο επεξεργάζεται επί του παρόντος τρία νομοθετικά μέτρα για την εφαρμογή της συμφωνίας των Παρισίων: τη μεταρρύθμιση του συστήματος εμπορίας δικαιωμάτων εκπομπών της ΕΕ μετά το 2020 τους στόχους για τον Κανονισμό Επιμερισμού των Προσπαθειών και τον Κανονισμό για τις εκπομπές και τις απορροφήσεις αερίων θερμοκηπίου από δραστηριότητες σχετιζόμενες με τις χρήσεις γης, τις αλλαγές χρήσεων γης και τη δασοπονία.
 • Σχέδιο δράσης για την εξάλειψη της φτώχειας και την επίτευξη της αειφόρου ανάπτυξης υπέγραψαν τα κράτη μέλη, με το οποίο δεσμεύονται να συμμετέχουν σε καινοτόμες μορφές χρηματοδότησης για την ανάπτυξη.
  Η κοινή στρατηγική υπογράφηκε σήμερα κατά τη διάρκεια των "Ευρωπαϊκών Ημερών Ανάπτυξης" από τον Πρωθυπουργό της Μάλτας, τον Πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, την Ύπατη Εκπρόσωπο Φεντερίκα Μογκερίνι και τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Αντόνιο Ταγιάνι.
  Η νέα ευρωπαϊκή κοινή αντίληψη για την ανάπτυξη αποτελεί ένα συνολικό κοινό πλαίσιο για την ευρωπαϊκή αναπτυξιακή συνεργασία και επαναβεβαιώνει ότι η εξάλειψη της φτώχειας παραμένει ο πρωταρχικός στόχος της ευρωπαϊκής αναπτυξιακής πολιτικής.
ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Follow Europe: Τελευταία Ενημέρωση

X