ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 07:19
 

Διαβούλευση Κ. Μαυρίδη για την νέα εταιρική φορολογία στην ΕΕ

Ο ευρωβουλευτής αντάλλαξε απόψεις για την διαχείριση σοβαρών αρνητικών προκλήσεων στο μέλλον

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Το θέμα της εταιρικής φορολογίας συζήτησε ενώπιων αρμόδιων φορέων (stakeholders) ο ευρωβουλευτής Κώστας Μαυρίδης (ΔΗΚΟ, S&D) σε άτυπο γεύμα εργασίας που πραγματοποιήθηκε στο Σπίτι της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Λευκωσία.

Η διαβούλευση μεταξύ του κ. Μαυρίδη και ενδιαφερομένων φορέων από τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα εξέτασε την «Διαμόρφωση του Οικονομικού Μοντέλου στην Κύπρο ενόψει της νέας Εταιρικής Φορολογικής Πολιτικής στην ΕΕ» και έγινε με αφορμή δύο σχετικές Οδηγίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προς το Συμβούλιο που αφορούν την κοινή βάση φορολογίας εταιρειών (common corporate tax base και common consolidated corporate tax base).

Ο κ. Μαυρίδης ενημέρωσε τους εμπλεκόμενους φορείς για τις μέχρι τώρα εξελίξεις στο θέμα της εταιρικής φορολογίας ιδιαίτερα στο επίπεδο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και αντάλλαξε απόψεις γύρω από την διαχείριση σοβαρών αρνητικών προκλήσεων στο μέλλον επειδή σημαντικό μερίδιο της κυπριακής οικονομίας στηρίζεται στην προσφορά υπηρεσιών προς εταιρείες που επιλέγουν ως φορολογική τους βάση την Κύπρο, αξιοποιώντας το συγκριτικό πλεονέκτημα της Κύπρου που επικεντρώνεται στο χαμηλό φορολογικό εταιρικό συντελεστή. Μετά από παράθεση τεκμηριωμένων απόψεων αποφασίστηκε ο συντονισμός για προώθηση συγκεκριμένων ενεργειών σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Follow Europe: Τελευταία Ενημέρωση

X