ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 11:15
 

Ενημέρωση ευρωβουλευτή Λ. Χριστοφόρου προς Γιούνκερ για Κυπριακό

Θετική απήχηση των θέσεων του ΠτΔ για το Κυπριακό, δήλωσε ο πρόεδρος ΕΕ

Newsroom K

Ο Ευρωβουλευτής Λευτέρης Χριστοφόρου προβαίνει καθημερινά σε επαφές στο Ευρωκοινοβούλιο για ενημέρωση σχετικά με την πορεία επίλυσης του Κυπριακού Προβλήματος και τις εξελίξεις στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων.

Μέσα στα πλαίσια αυτής της ενημέρωσης, χθες το απόγευμα, μετά την συνεδρίαση Επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου όπου συμμετείχε μαζί με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής K. Juncker, ο Ευρωβουλευτής προέβην σε σύντομη ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων με τον κ. Juncker.

Ο Ευρωβουλευτής Λευτέρης Χριστοφόρου τόνισε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού, εξαιτίας της προκλητικής και αδιάλλακτης στάσης της Τουρκίας και των ανεδαφικών προτάσεων που θέτει στο τραπέζι των συνομιλιών, όπως το θέμα για τις τέσσερις ελευθερίες για τους Τούρκους υπηκόους. Ακόμα επισήμανε την ορθότητα της πρότασης του Νίκου Αναστασιάδη για άμεση συζήτηση των κυρίαρχων θεμάτων όπως το Εδαφικό, οι Εγγυήσεις και η Ασφάλεια κάτι που ο κ. Ακκιντζί απορρίπτει αδικαιολόγητα ευρισκόμενος στην ίδια γραμμή με την απαράδεκτη στάση της Τουρκίας.

Ο κ. Juncker αντιμετώπισε με πλήρη κατανόηση τις θέσεις της δικής μας πλευράς και εξέφρασε την πλήρη στήριξη του στις θέσεις του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο Ευρωβουλευτής Λευτέρης Χριστοφόρου διευθέτησε και άλλες σημαντικές επαφές για πλήρη ενημέρωση για τα τεκταινόμενα στη πορεία επίλυσης του Κυπριακού.
Όπως τόνισε ο Ευρωβουλευτής

“Στο Ευρωκοινοβούλιο υπάρχει θετική απήχηση των θέσεων και πλήρης κατανόηση, ότι εμπόδιο στη διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού, ήταν και παραμένει η Τουρκία με τις απαράδεκτες της θέσεις. Επίσης οι θέσεις του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας τυγχάνουν αποδοχής και στήριξης από τους Ευρωβουλευτές.”

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Follow Europe: Τελευταία Ενημέρωση

X