ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 14:16
 

Έτοιμη για ένα ήπιο Brexit η Τερέζα Μέι

Οι πολίτες της χώρας απορρίπτουν την σκληρή γραμμή της Τερέζα Μέι

Newsroom Κ, Αθήνα

Το αποτέλεσμα των πρόοωρων βουλευτικών εκλογών στη Βρετανία δείχνει πως η χώρα απομακρύνεται από την ιδέα ενός «σκληρού» Brexit, υποστηρίζουν 33 σε σύνολο 49 οικονομολόγων, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Την ίδια εκτίμηση πως το αποτέλεσμα κατέδειξε ότι οι πολίτες της χώρας απορρίπτουν την σκληρή γραμμή της Τερέζα Μέι στο θέμα του Brexit, εξέφρασε και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Αντόνιο Ταγιάνι την περασμένη εβδομάδα, καθώς η Βρετανίδα πρωθυπουργός δεν διαθέτει πλέον την πλειοψηφία στη Βουλή των Κοινοτήτων για να ασκήσει αυτή την πολιτική.

Ο κ. Ταγιάνι ανέφερε ακόμη πως «το Λονδίνο έχει αρχίσει να αντιλαμβάνεται ότι μια πλήρης διακοπή των σχέσεών του με την Ευρώπη δεν είναι θετικός παράγοντας».

«Είναι απαραίτητο να συνεχίσουμε τον διάλογο με τη Βρετανία επιδεικνύοντας σταθερότητα και αποφασιστικότητα», πρόσθεσε, ενώ τόνισε ότι είναι σημαντικό να υπάρξει μια «σταθερή κυβέρνηση» στη Βρετανία όταν ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για το «διαζύγιο», κάτι που έχει οριστεί για τις 19 Ιουνίου.

«Σε ποσοστό 48% οι Βρετανοί ψηφοφόροι που είπαν «Ναι» στην Ευρώπη όρθωσαν το ανάστημά τους και είπαν στους Συντηρητικούς ότι δεν μπορούν να τους αγνοούν», γράφει στην «Κ» ο κ. Ντένις Μακσέιν , υπουργός Ευρώπης του Ηνωμένου Βασιλείου (2002-5) και συγγραφέας τριών βιβλίων για το Brexit.

Πτώση για την στερλίνα προβλέπουν οικονομολόγοι

Την πτώση της στερλίνας μέσα στους επόμενους μήνες προβλέπουν 26 οικονομολόγοι, οι οποίοι ρωτήθηκαν για τις πιθανές οικονομικές επιπτώσεις των πρόορων εκλογών της Βρετανίας. Δεκαπέντε οικονομολόγοι, ωστόσο, επισημαίνουν ότι διαφωνούν κάθετα, καθώς δεν πιστεύουν ότι θα σημειωθεί πτώση του νομίσματος.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Follow Europe: Τελευταία Ενημέρωση

X