ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 00:04
 

H Kομισιόν εκταμιεύει άλλα 10 εκ. ευρώ για εκπαιδευτική ανθρωπιστική στήριξη

Στόχος να διασφαλίσει τη διατήρηση βασικών υπηρεσιών στη Συρία

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Δέκα εκατομμύρια ευρώ για τη στήριξη των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης σε περιοχές που βρίσκονται υπό τον έλεγχο της αντιπολίτευσης στη Συρία, ανακοίνωσε σήμερα η Κομισιόν, με στόχο να διασφαλίσει τη διατήρηση βασικών υπηρεσιών, όπως η πρόσβαση και η ποιότητα της εκπαίδευσης για τον πληθυσμό της Συρίας εν μέσω συγκρούσεων.

Τα κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα βοηθήσουν τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης να ανταποκριθούν στις βασικές ανάγκες διαβίωσης των εκπαιδευτικών και του προσωπικού, καθώς και να αντιμετωπίσουν ζητήματα πρόσβασης και ποιότητας στη σχολική φοίτηση.

Η χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα παράσχει επειγόντως αναγκαία κονδύλια για να μπορέσουν οι μαθητές να πραγματοποιήσουν τις εξετάσεις δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης το καλοκαίρι του 2017, οι οποίες αποτελούν τις προϋποθέσεις για την είσοδο στο πανεπιστήμιο.

Στο ακαδημαϊκό έτος 2017/18, τα κεφάλαια θα εξασφαλίσουν εργασία σε περισσότερους από 11.000 εκπαιδευτικούς στις επαρχίες Idlib, Aleppo, Dera`a και της περιφέρειας γύρω από τη Δαμασκό , αλλά και πρόσβαση στην εκπαίδευση για 450.000 σπουδαστές σε περί τα 2.000 σχολεία.

Την ίδια ώρα χρηματοδοτούνται ψυχοκοινωνικές δραστηριότητες που βοηθούν τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τις κοινότητές τους να αντιμετωπίσουν το τραύμα του πολέμου.

Η στήριξη προς τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, οι οποίες λειτουργούν υπό την αιγίδα της προσωρινής κυβέρνησης της Συρίας, θα συμβάλει επίσης στην προστασία του αστικού χώρου στη Συρία και στην πρόληψη της ριζοσπαστικοποίησης.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει κινητοποιήσει συλλογικά με τα κράτη μέλη της ΕΕ πάνω από 9,4 δισεκατομμύρια ευρώ σε ανθρωπιστική και αναπτυξιακή βοήθεια για τους πρόσφυγες στη Συρία και στις γύρω χώρες. Επίσης, υποστηρίζει ενεργά μια πολιτική διευθέτηση της σύγκρουσης υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών στη Γενεύη, η οποία θα επιφέρει πραγματική πολιτική μετάβαση σύμφωνα με τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και θα φέρει πίσω την ειρήνη στον πληθυσμό της Συρίας.

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Follow Europe: Τελευταία Ενημέρωση

X