ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Η ΕΕ προσχωρεί στη Σύμβαση της Κωσταντινούπολης για καταπολέμηση βίας κατά γυναικών

Ενισχύεται το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο

Newsroom K

Δύο αποφάσεις σχετικά με την υπογραφή της Σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης (Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης) για την πρόληψη και την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών και της ενδοοικογενειακής βίας, υιοθέτησε σήμερα το Συμβούλιο των κρατών μελών της ΕΕ.

Το Συμβούλιο σημειώνει ότι αποφασίζοντας να προσχωρήσει στη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης, η Ευρωπαϊκή Ένωση επιβεβαιώνει τη δέσμευσή της για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών στην επικράτειά της και σε παγκόσμιο επίπεδο και ενισχύει το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο και την ικανότητά του να ενεργεί.

Καθώς όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ έχουν ήδη υπογράψει τη Σύμβαση, η προσχώρηση της ΕΕ θα διασφαλίσει τη συμπληρωματικότητα μεταξύ εθνικού και κοινοτικού επιπέδου και θα ενισχύσει την ικανότητα της ΕΕ να διαδραματίσει πιο αποτελεσματικό ρόλο σε διεθνή φόρουμ, όπως η ομάδα εμπειρογνωμόνων του Συμβουλίου της Ευρώπης για τη δράση κατά της βίας κατά των γυναικών και Οικιακή βία (GREVIO).

Η Χέλενα Ντάλι, Υπουργός Κοινωνικών Διαλόγων, Καταναλωτών και Πολιτικών Ελευθεριών της Μάλτας, δήλωσε σχετικά ότι "η βία κατά των γυναικών αποτελεί παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και μια ακραία μορφή διακρίσεων. Η ΕΕ, με την ένταξή της στη σύμβαση της Κωνσταντινούπολης, επιβεβαιώνει τον ηγετικό της ρόλο για τον τερματισμό της βίας κατά των γυναικών και της αντιμετώπισης κάθε μορφής διάκρισης λόγω φύλου. Αυτό είναι ένα ακόμα επίτευγμα που θα έχει ασφαλώς θετική επίδραση σε εκείνους που είναι ευάλωτοι στη βία που βασίζεται στο φύλο".

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Follow Europe: Τελευταία Ενημέρωση