ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 00:04
 

Η Λευκωσία υποδέχεται τους ΥΠΕΞ του ΣτΕ για καταληκτική σύνοδο Προεδρίας

Θα παραβρεθεί ο Υπουργός Εξωτερικών της Ουγγαρίας, ο οποίος θα έχει επίσης επαφές με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Η Λευκωσία προετοιμάζεται για την κάθοδο των Υπουργών Εξωτερικών από τα 47 κράτη μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΣτΕ), οι οποίοι θα συμμετάσχουν στις 18 και 19 Μαΐου στις εργασίες της 127η Σύνοδο της Επιτροπής Υπουργών.

Στην κυπριακή πρωτεύουσα θα παραβρεθεί ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκος Κοτζιάς, αλλά και οι ομόλογοί του από την Αρμενία, το Βέλγιο, τη Βοσνία Ερζεγοβίνη και τη Γεωργία.

Στην Κύπρο θα βρίσκονται επίσης οι Υπουργοί Εξωτερικών της Λετονίας, της Μολδαβίας, της Ολλανδίας, της Νορβηγίας, της Πορτογαλίας και της Ρουμανίας. Επιβεβαιωμένη θεωρείται και η άφιξη του Υπουργού Εξωτερικών της Ρωσίας, της Σερβίας, της Σουηδίας και της Ελβετίας.

Ακόμη, θα παραβρεθεί ο Υπουργός Εξωτερικών της Ουγγαρίας, ο οποίος θα έχει επίσης επαφές με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

Πολλές χώρες αναμένεται να εκπροσωπηθούν στη σύνοδο σε επίπεδο Αναπληρωτών Υπουργών Εξωτερικών, ενώ από την πλευρά του Ηνωμένου Βασιλείου θα παραστεί ο Βρετανός Υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Άλαν Ντάνκαν. Εκ μέρους της ΕΕ αναμένεται στη Λευκωσία ο Ειδικός Αντιπρόσωπος της ΕΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Σταύρος Λαμπρινίδης.

Στη σύνοδο, που σηματοδοτεί και την ολοκλήρωση της Κυπριακής Προεδρίας της Επιτροπής Υπουργών του ΣτΕ, θα παρουσιαστούν τα επιτεύγματα της Κυπριακής Προεδρίας και θα γίνει η τελετή παράδοσης της Προεδρίας στην Τσεχία.

Κατά τη διάρκεια της Συνόδου θα πραγματοποιηθεί επίσης το άνοιγμα για υπογραφή της Σύμβασης της Λευκωσίας για τα κλεμμένα πολιτιστικά αγαθά.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Follow Europe: Τελευταία Ενημέρωση

X