ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 10:29
 

Κόρμπιν: «Ακόμα πιθανό» να γίνω ο επόμενος πρωθυπουργός

Ο ηγέτης των Εργατικών επανέλαβε την πρόθεσή του να απομακρύνει την Μέι

ΠΗΓΗ: skai.gr

«Είναι ακόμη πιθανό να γίνω ο επόμενος πρωθυπουργός της Βρετανίας» εκτίμησε ο Τζέρεμι Κόρμπιν, σχολιάζοντας το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών της Πέμπτης και την απώλεια της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας του Συντηρητικού Κόμματος.

Μιλώντας στην Mirror, ο ηγέτης των Εργατικών επανέλαβε την πρόθεσή του να απομακρύνει «μέσα σε λίγες μέρες» την Τερέζα Μέι.

Η κάλπη της Πέμπτης ανέδειξε το Συντηρητικό Κόμμα της Μέι πρώτο κόμμα με 318 έδρες στο κοινοβούλιο του Γουεστμίνστερ, (μόλις 8 έδρες από την απόλυτη πλειοψηφία) ενώ οι Εργατικοί εξασφάλισαν 262 έδρες.

«Μπορώ ακόμα να γίνω πρωθυπουργός. Ακόμη είναι πιθανό. Απολύτως», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κόρμπιν, στη συνέντευξή του που δημοσιεύτηκε στο κυριακάτικο φύλλο της εφημερίδας.

«Η Τερέζα Μέι πήγε στο παλάτι και προσπαθεί να σχηματίσει κυβέρνηση. Μετά θα πρέπει να καταθέσει ένα πρόγραμμα στο κοινοβούλιο. Προφανώς θα καταψηφίσουμε το κυβερνητικό πρόγραμμα» διαμηνύει ο Κόρμπιν.

«Θα πιέσουμε προς αυτή την κατεύθυνση μέχρι το τέλος. Έχουμε εντολή να αντιμετωπίσουμε τη φτώχεια, τα προβλήματα της Δικαιοσύνης και των ανισοτήτων», συνέχισε ο αρχηγός των εργατικών, τονίζοντας πως 13 εκατομμύρια Βρετανοί ψήφισαν το κόμμα του για να αντιμετωπίσει αυτά τα προβλήματα.

«Δεν πιστεύω ότι η Μέι και η κυβέρνηση που θα σχηματίσει θα έχει οποιαδήποτε αξιοπιστία», σημείωσε, κλείνοντας ο Κόρμπιν.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Follow Europe: Τελευταία Ενημέρωση

X