ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 13:13
 

Κώστας Μαυρίδης: Δεν υπάρχουν καλοί και κακοί δολοφόνοι στην Συρία

Παρέμβαση Ευρωβουλευτή στην Μογκερίνι για Συρία και Χριστιανούς στη Μέση Ανατολή

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Παρεμβάσεις για την κατάσταση στην Συρία και τους Χριστιανούς στη Μέση Ανατολή είχε ο ευρωβουλευτής Κώστας Μαυρίδης ενώπιον της Ύπατης Εκπροσώπου της ΕΕ, κ. Μογκερίνι, στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο.
“Δεν υπάρχουν καλοί και κακοί δολοφόνοι στην Συρία”

Για την κατάσταση στη Συρία, ο κος Μαυρίδης ανέφερε ότι «δεν ανεχόμαστε τα εγκλήματα του συριακού καθεστώτος, αλλά ούτε τα εγκλήματα οποιοδήποτε άλλου στην Συρία, διότι δεν υπάρχουν καλοί και κακοί δολοφόνοι ανυπεράσπιστων ανθρώπων». Τόνισε, παράλληλα, ότι το ισλαμικό κράτος ήταν και παραμένει η κυριότερη πηγή των αποτρόπαιων εγκλημάτων στη Συρία.

Επιπλέον, υπογράμμισε ότι «ο κυριότερος σύμμαχος της διεθνούς συμμαχίας εναντίον του ισλαμικού κράτους είναι, και αποδείχτηκε στην πράξη, το Κουρδικό YPG (Κούρδοι Πολιτοφύλακες στην Συρία), αλλά η Τουρκία αντιδρά, το ονομάζει τρομοκράτες και το βομβαρδίζει». Συνεχίζοντας, απευθυνόμενος προς την κ. Μογκερίνι έθεσε τα πιο κάτω ερωτήματα: «Οι ΗΠΑ επέλεξαν ήδη το YPG ως τον δυνητικό τους σύμμαχο εναντίον του Ισλαμικού Κράτους. Εμείς που βρισκόμαστε; Θα καθορίζει η Τουρκία την πολιτική μας; Πόσο πιο αποτελεσματικό θα ήταν αν υπήρχε Κοινή Πολιτική Άμυνας και Ασφάλειας με κοινές αμυντικές δομές;»

“Το ολοκαύτωμα των Χριστιανών στην Μέση Ανατολή συνεχίζεται”

Με δεύτερη παρέμβαση του για την κατάσταση των Χριστιανών στη Μέση Ανατολή, ο κος Μαυρίδης ανέφερε ότι, «μπροστά στα μάτια μας εξελίσσεται το ολοκαύτωμα των Χριστιανών της Μέσης Ανατολής, εκεί όπου γεννήθηκε η Χριστιανοσύνη». Τόνισε, επίσης, ότι η πηγή των κακών δεν μπορεί να εξαφανιστεί ενόσω υπάρχει το Iσλαμικό Kράτος, αναφέροντας χαρακτηριστικά:

«Αποκεφαλισμοί, βιασμοί, απαγωγές, καταστροφή εκκλησιών και χριστιανικών μνημείων. Οι προσευχές μας και οι ευχές μας είναι για όλους τους Χριστιανούς αλλά και για όλους που δεν είναι Χριστιανοί στην Μέση Ανατολή. Ειδικότερα όμως για τους ορθόδοξους, τους καθολικούς, τους Κόπτες και όλους τους υπόλοιπους».

Καταλήγοντας ο Κ. Μαυρίδης, απευθυνόμενος προς την Ύπατη Εκπρόσωπο της ΕΕ, ανέφερε τα εξής: «Κυρία Μογκερίνι σας μεταφέρω δημόσια την έκκληση του ποιμνίου των δύο ορθόδοξων Μητροπολιτών, οι οποίοι απήχθησαν πριν ακριβώς 3 χρόνια από το Χαλέπι της Συρίας. Αναφέρομαι στον Μητροπολίτη Παύλο και στον Μητροπολίτη Γιοχάνα. Το ποίμνιο τους θέλει να ξέρει αν έχετε κάποιο στοιχείο για την τύχη τους».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Follow Europe: Τελευταία Ενημέρωση

X