ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 09:17
 

Οι Βρετανοί ψηφίζουν για τη μετά Brexit εποχή

46.9 εκατ. ψηφοφόροι αναμένεται να προσέλθουν σήμερα στις κάλπες

Newsroom Κ, Αθήνα

Πάνω από 40.000 εκλογικά κέντρα έχουν στηθεί στη Βρετανία, ενώ 46.9 εκατ. ψηφοφόροι αναμένεται να προσέλθουν σήμερα στις κάλπες για την ανάδειξη των 650 μελών της Βουλής των Κοινοτήτων, ύστερα από μια προεκλογική εκστρατεία-εξπρές, που αμαυρώθηκε από δύο τρομοκρατικές επιθέσεις σε διάστημα λιγότερο του ενός μήνός.

Οι κάλπες έχουν ανοίξει από τις 7:00 το πρωί και θα κλείσουν στις 10:00 το βράδυ, τοπική ώρα.

Ως εκλογικά κέντρα λειτουργούν χώροι σε σχολεία, κοινοτικά κέντρα, ακόμα και pubs. Μέχρι τα μεσάνυχτα αναμένεται να έχουν ανακοινωθεί τα πρώτα αποτελέσματα, ενώ τα τελικά πρόκειται να έχουν διαμορφωθεί μέχρι το απόγευμα της Κυριακής.

Παρότι η εκστρατεία ανέδειξε το άστρο του επικεφαλής του Εργατικού Κόμματος Τζέρεμι Κόρμπιν, φαίνεται μέχρι στιγμής πως δεν θα κατορθώσει να απειλήσει την πρωτοκαθεδρία της Συντηρητικής πρωθυπουργού, Τερέζα Μέι.

Υπενθυμίζεται πως η προκήρυξη των πρόωρων εκλογών έγινε με πρωτοβουλία της Μέι με σκοπό την αύξηση της πλειοψηφίας των Συντηρητικών. Για να αποκτήσει πλειοψηφία ένα κόμμα θα πρέπει να κερδίσει συνολικά 326 έδρες.

Σε εγρήγορση είναι αυτήν την εβδομάδα οι επενδυτές και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού με τις αγορές να είναι σε ετοιμότητα να αναλύσουν διεξοδικά τόσο το βρετανικό εκλογικό αποτέλεσμα όσο και τις πολιτικές εξελίξεις στις ΗΠΑ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Follow Europe: Τελευταία Ενημέρωση

X