ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 21:43
 

Στυλιανίδης: Βοήθεια 3,8 εκ. ευρώ για αντιμετώπιση χολέρας στην Υεμένη

Πρόκειται για το δεύτερο ξέσπασμα στην πολιορκημένη από τον πόλεμο χώρα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Συνολικά 3,8 εκατομμύρια ευρώ μετά το ξέσπασμα επιδημίας χολέρας στην Υεμένη, η οποία μάλιστα εξελίσσεται ταχύτατα και σε πρωτοφανή κλίμακα, ανακοίνωσε σήμερα ο αρμόδιος Επίτροπος Χρήστος Στυλιανίδης.

Πρόκειται για το δεύτερο ξέσπασμα σε λιγότερο από ένα χρόνο στην πολιορκημένη από τον πόλεμο χώρα που αντιμετωπίζει ήδη μία από τις μεγαλύτερες ανθρωπιστικές κρίσεις. Tα 3,8 εκατομμύρια θα επιτρέψουν στους ανθρωπιστικούς εταίρους της ΕΕ "να αυξήσουν γρήγορα την ικανότητά τους να θεραπεύουν τους ανθρώπους και να σώζουν ζωές". Αποτελούν δε μέρος της συνολικής χρηματοδότησης ύψους 116,7 εκατ. Ευρώ για την Υεμένη το 2017, όπως σημείωσε ο Επίτροπος.

Σύμφωνα με την Κομισιόν αυτό που έχει σημασία είναι να επιτραπεί τώρα η πλήρης πρόσβαση στις ανθρωπιστικές οργανώσεις ώστε να παράσχουν βοήθεια και να καταβάλουν προσπάθειες ανακούφισης του πληθυσμού. "Οι καθυστερήσεις και οι περιορισμοί, καθώς και η κλιμάκωση των συγκρούσεων θα απειλούσαν περαιτέρω τη ζωή του άμαχου πληθυσμού", σημειώνει η Κομισιόν.

Σύμφωνα με τον Επίτροπο, "είναι σημαντικό τα βασικά προϊόντα, συμπεριλαμβανομένων των απαραίτητων ιατρικών προμηθειών αλλά και των τροφίμων, να εισέλθουν στη χώρα το συντομότερο δυνατόν. Η Ευρωπαϊκή Ένωση παραμένει πλήρως αφοσιωμένη στην παροχή βοήθειας στους πλέον ευάλωτους και όσους έχουν ανάγκη στην Υεμένη".

Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα η Κομισιόν ανακοίνωσε και ένα κονδύλι ύψους 14,3 εκατ. ευρώ για τη στήριξη χωρών που πλήττονται από φυσικές καταστροφές στη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική το 2017.

Την ανακοίνωση θα πραγματοποιήσει ο Επίτροπος Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων, Χρήστος Στυλιανίδης που πρόκειται να συμμετάσχει σήμερα στη Διάσκεψη του ΟΗΕ για τη Μείωση του Κινδύνου Καταστροφών στο Κανκούν του Μεξικού μαζί με τον Πρόεδρο του Μεξικού και τους ηγέτες της Λατινικής Αμερικής.

"Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει βοηθήσει τη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική σε όλες τις σημαντικές πρόσφατες φυσικές καταστροφές, από τον τυφώνα Matthew στην Αϊτή μέχρι τις δασικές πυρκαγιές στη Χιλή και τις πλημμύρες στο Περού και την Κολομβία νωρίτερα αυτό το έτος, βοηθώντας τις κοινότητες να προετοιμαστούν καλύτερα για νέες καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, ώστε να είναι πιο ανθεκτικές όταν θα πληγούν στο μέλλον καταστροφές", δήλωσε ο Επίτροπος Στυλιανίδης.

Η νέα χρηματοδότηση θα χρησιμοποιηθεί για την ενίσχυση της ανθεκτικότητας στις τοπικές κοινότητες και για την υποστήριξη των αναγκών επισιτιστικής ασφάλειας των πληθυσμών που πλήττονται από φυσικές καταστροφές.

Από το 1994, η Κομισιόν χορήγησε ανθρωπιστική βοήθεια ύψους 1 δισ. Ευρώ στη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική, εστιάζοντας στους πληθυσμούς που πλήττονται περισσότερο από τις φυσικές καταστροφές, στη βία και στην προετοιμασία των κοινοτήτων για μελλοντικούς κινδύνους.

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Follow Europe: Τελευταία Ενημέρωση

X