ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 12:28
 

Τ. Ευθυμίου:Υψίστης σημασίας για ΕΕ η καταπολέμηση της απάτης

Στόχος η ενίσχυση των επιχειρήσεων σε όλα τα επίπεδα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

«Η καταπολέμηση της απάτης και των παρατυπιών και η προστασία των οικονομικών συμφερόντων της ΕΕ είναι ύψιστης σημασίας, όχι μόνο για την ΕΕ αλλά και τον Κυπριακό Οργανισμό Αγροτικών Πληρωμών», δήλωσε ο Επίτροπος Αγροτικών Πληρωμών Τίμης Ευθυμίου.

Ο Επίτροπος μιλούσε κατά τη διάρκεια Σεμιναρίου με τίτλο «Βέλτιστες πρακτικές για τους Οργανισμούς Πληρωμών για συμμόρφωση με τις υποχρεώσεις κατά της απάτης, όπως προβλέπεται στο νομικό πλαίσιο για τη χρηματοδότηση, τη διαχείριση και την παρακολούθηση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής». Το Σεμινάριο διοργάνωσε ο Κυπριακός Οργανισμός Αγροτικών Πληρωμών και η Γενική Διεύθυνση Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ο κ. Ευθυμίου είπε πως ως Οργανισμός αναγνωρίζουμε τις υποχρεώσεις μας βάσει της Συνθήκης και αναγνωρίζουμε επίσης τη σημασία και την κρισιμότητα αυτών των υποχρεώσεων.

«Η εξειδικευμένη υπηρεσία μας, η Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης και η Νομική Υπηρεσία του ΚΟΑΠ διασφαλίζουν ότι εφαρμόζονται πολιτικές και διαδικασίες και ότι το προσωπικό εκπαιδεύεται τακτικά», είπε.

Παράλληλα, σημείωσε πως η πολιτική καταπολέμησης της απάτης που εκπονήθηκε το 2013 στοχεύει στην ενίσχυση των επιχειρήσεων σε όλα τα επίπεδα με στόχο την καλύτερη ενημέρωση για την απάτη και την καλύτερη προστασία των οικονομικών συμφερόντων τόσο της ΕΕ όσο και της Κύπρου.

«Σε αυτό το πλαίσιο οργανώσαμε αυτήν την ημέρα κατάρτισης, έχοντας επιλέξει δύο πολύ ενδιαφέροντα σύγχρονα και σήμερα πολύ πιο ζεστά θέματα ενδιαφέροντος», κατέληξε.

Στο Σεμινάριο μίλησαν επίσης ο Πήτερ Μπάατερ, Αντιπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για Θέματα Καταπολέμησης της Απάτης και Σύμβουλος Συμμόρφωσης και η Ελπίδα Σόλωνος, Υπεύθυνη της Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης και της Νομικής Υπηρεσίας του ΚΟΑΠ.

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Follow Europe: Τελευταία Ενημέρωση

X