ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Το Brexit «γκρεμίζει» τις τιμές των ενοικίων στο Λονδίνο

Το μέσο ετήσιο μηνιαίο ενοίκιο που καταβλήθηκε τον Μάρτιο ήταν 1.502 στερλίνες

Newsroom K

Σημαντική υποχώρηση κατέγραψε τον Μάιο το κόστος ενοικίασης κατοικίας στο Λονδίνο καθώς πλέον οι κάτοικοι αναζητούν φθηνότερα ακίνητα.

Το μέσο ετήσιο μηνιαίο ενοίκιο που καταβλήθηκε τον Μάρτιο στην ευρύτερη περιοχή του Λονδίνου ήταν 1.502 στερλίνες ή 1.940 δολάρια. Πρόκειται για μείωση κατά 3% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή χρονική περίοδο σύμφωνα με στοιχεία της HomeLet. Τα ενοίκια σε ολόκληρη τη Βρετανία υποχώρησαν το ίδιο διάστημα κατά 0,3%.

Να σημειωθεί πως η βρετανική οικονομία βρίσκεται αντιμέτωπη με σοβαρές πληθωριστικές πιέσεις και χαμηλούς μισθούς και παρ' όλο που η Πρωθυπουργός Μέι κατάφερε να συμμαχήσει γρήγορα και να σχηματίσει κυβέρνηση, η ηγεσία της αμφισβητείται.

Το αποτέλεσμα των βρετανικών εκλογών δημιουργεί αβεβαιότητα για την πολιτική πλατφόρμα, την συνοχή και την μακροβιότητα της νέας κυβέρνησης, υποστηρίζει η Fitch.

Όπως αναφέρει ο οίκος αξιολόγησης, αυτό αναμένεται να έχει επιπτώσεις για το Brexit και τη δημοσιονομική πολιτική.

Η πολιτική, οικονομική και θεσμική αβεβαιότητα που απορρέει από το δημοψήφισμα του Ιουνίου του 2016 και τις επερχόμενες διαπραγματεύσεις αντανακλώνται στο αρνητικό outlook στην αξιολόγηση του Ηνωμένου Βασιλείου, επισημαίνει η Fitch.

Σύμφωνα με τους αναλυτές της Fitch, ο σχηματισμός κυβέρνησης με στήριξη από το DUP της Βόρειας Ιρλανδίας καθιστά πιο πιθανή τη διενέργεια νέων εκλογών βραχυπρόθεσμα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Follow Europe: Τελευταία Ενημέρωση

X