ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Χωρίς έξτρα χρέωση από σήμερα τα τηλεφωνήματα από και προς τις ευρωπαϊκές χώρες

Η Κύπρος πρώτη κατήργησε τα τέλη περιαγωγής την 1η Ιουνίου 2017

Newsroom K

Από σήμερα, 15 Ιουνίου 2017, τα τέλη περιαγωγής στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν ισχύουν πλέον. Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Antonio Tajani, ο Πρωθυπουργός της Μάλτας Joseph Muscat, εκ μέρους της Μαλτέζικης Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Jean-Claude Juncker, εξέδωσαν από κοινού την ακόλουθη δήλωση:

"Η Ευρωπαϊκή Ένωση φέρνει κοντά τους ανθρώπους και διευκολύνει τη ζωή τους. Ο τερματισμός των χρεώσεων περιαγωγής είναι μια πραγματική Ευρωπαϊκή ιστορία επιτυχίας.

Από τώρα και στο εξής, οι πολίτες που ταξιδεύουν εντός της ΕΕ θα μπορούν να καλούν, να στέλνουν μηνύματα και να συνδέονται με τις κινητές τους συσκευές με το ίδιο κόστος όπως στη χώρα τους. Η κατάργηση των τελών περιαγωγής είναι μία από τις μεγαλύτερες και πιο απτές επιτυχίες της ΕΕ.

Τα τελευταία 10 χρόνια τα θεσμικά μας όργανα εργάστηκαν σκληρά για να διορθώσουν αυτή την αδυναμία της αγοράς. Κάθε φορά που ένας ευρωπαίος πολίτης διέσχιζε τα σύνορα της ΕΕ, για να μεταβεί σε άλλη χώρα της ΕΕ είτε για διακοπές, εργασία, σπουδές είτε απλώς για μια μέρα, έπρεπε να ανησυχεί για τη χρήση του κινητού του τηλεφώνου και τον ψηλό τηλεφωνικό λογαριασμό από τις χρεώσεις περιαγωγής όταν επέστρεφε σπίτι του . Τα τέλη περιαγωγής θα είναι πλέον παρελθόν. Από αύριο όταν ταξιδεύετε στην ΕΕ θα παραμένετε συνδεδεμένοι με το ίδιο κόστος όπως και στη χώρα σας.

Αυτό είναι αποτέλεσμα μιας μακρόχρονης προσπάθειας στην οποία συμμετείχαν πολλοί παράγοντες. Αναπτύσσοντας στενή συνεργασία, η Ευρωπαϊκή Ένωση πέτυχε ένα απτό, θετικό αποτέλεσμα για τους Ευρωπαίους πολίτες. Είμαστε περήφανοι που η ΕΕ έβαλε τέλος στις πολύ υψηλές τιμές των τελών περιαγωγής και θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε εκείνους που επέδειξαν την απαραίτητη αποφασιστικότητα ώστε να υπερβούμε τις πολυάριθμες προκλήσεις και να επιτύχουμε τον επιδιωκόμενο στόχο.

Παράλληλα, η ΕΕ κατάφερε να επιτύχει τη σωστή ισορροπία ανάμεσα στην κατάργηση των χρεώσεων περιαγωγής και την ανάγκη να διατηρηθεί η ανταγωνιστικότητα και η ελκυστικότητα των εγχώριων πακέτων κινητής τηλεφωνίας. Οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας είχαν στη διάθεσή τους 2 χρόνια για να προετοιμαστούν για την κατάργηση των χρεώσεων περιαγωγής. Είμαστε βέβαιοι ότι θα αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες που προσφέρουν οι νέοι κανόνες προς όφελος των πελατών τους.

Η κατάργηση των χρεώσεων περιαγωγής είναι ένας θεμέλιος λίθος για την Ψηφιακή Ενιαία Αγορά της ΕΕ και ένα ακόμη βήμα προς την κατεύθυνση μιας ενωμένης και βιώσιμης ευρωπαϊκής ψηφιακής κοινωνίας που θα είναι προσβάσιμη για όλους τους πολίτες.»

Στην Κύπρο η κατάργηση των τελών περιαγωγής στην ΕΕ για τους χρήστες κινητών τηλεφώνων με κυπριακές συνδέσεις ξεκίνησε την 1η Ιουνίου 2017.

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Follow Europe: Τελευταία Ενημέρωση

X