ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 18:31
 

Φωτίου: Έτοιμη για διάλογο η Λευκωσία μόλις αρθούν οι παρανομίες

Η Λευκωσία έχει καταστήσει σαφές προς όλες τις πλευρές ότι είναι έτοιμη να προσέλθει άμεσα σε διάλογο

Newsroom K

Η Λευκωσία έχει καταστήσει σαφές προς όλες τις πλευρές ότι είναι έτοιμη να προσέλθει άμεσα σε διάλογο αφού προηγουμένως αρθούν οι παράνομες ενέργειες της Τουρκίας, ανέφερε ο Επίτροπος Προεδρίας Φώτης Φωτίου.

Σε χαιρετισμό του στο Φόρουμ των Απανταχού Νέων Ελλήνων “Hellenic Youth in Action” στο Ζάππειο Μέγαρο της Αθήνας, ο κ. Φωτίου είπε ότι «θέλουμε μια Κύπρο χωρίς στρατό κατοχής, μια Κύπρο επανενωμένη για όλους τους νόμιμους κατοίκους της».

«Αντέχουμε σε αυτό τον αγώνα και θα συνεχίσουμε σθεναρά και με αποφασιστικότητα να προβάλλουμε τα δίκαια μας έχοντας επίσης τη στήριξη και αλληλεγγύη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και ευρύτερα όσων χωρών αποδοκιμάζουν την αλαζονεία και την επιθετικότητα της Τουρκίας και μάχονται για την επικράτηση του διεθνούς δικαίου» είπε.

Σύμφωνα με τον κ. Φωτίου δεν πτοούν τη Λευκωσία, ούτε και με οποιονδήποτε τρόπο μεταβάλλουν τους στρατηγικούς σχεδιασμούς της οι προκλητικές παρεμβάσεις της Τουρκίας στην αποκλειστική οικονομική ζώνη, παρεμβάσεις και παραβιάσεις που έχουν καταστήσει δυσμενέστερο το κλίμα μέσα στο οποίο επιδιώκεται να επαναρχίσουν οι όποιες διαπραγματεύσεις για την εξεύρεση λύσης του Κυπριακού προβλήματος.

«Μεγάλο όπλο μας στην αντιμετώπιση των προκλήσεων αυτών είναι η διεθνής νομιμότητα και το πρωτόγνωρο ενδιαφέρον εταιρειών-κολοσσών για την εξερεύνηση και εκμετάλλευση του πλούτου των υδρογονανθράκων στην αποκλειστική οικονομική μας ζώνη, καθώς ακόμη και οι πολλά υποσχόμενες συνεργασίες με τις γειτονικές χώρες, όπως την Αίγυπτο, το Ισραήλ, την Ιορδανία και το Λίβανο» είπε.

Ανέφερε επίσης ότι η Κύπρος βρίσκεται στο επίκεντρο πολύ σημαντικών γεωστρατηγικών αλλαγών στην περιοχή και μαζί με την Ελλάδα έχει δώσει απτά δείγματα των προοπτικών που διανοίγονται, ως γέφυρες με τις εμπλεκόμενες άλλες χώρες και την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Ελλάδα και Κύπρος αποτελούμε τους Ευρωπαϊκούς πυλώνες ασφάλειας, σταθερότητας και ειρήνης στην περιοχή» είπε και εξέφρασε την πεποίθηση ότι διαθέτουν την αμέριστη στήριξη και βοήθεια της διασποράς.

Το Φόρουμ των Απανταχού Νέων Ελλήνων συνδιοργανώνουν οι εννέα παγκόσμιες ελληνικές οργανώσεις, μεταξύ τους και η Νεολαία της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αποδήμων Κυπρίων.

Σύμφωνα με τον κ. Φωτίου, η νεολαία εντός και εκτός συνόρων είναι το μέλλον του Ελληνισμού. «Πιστεύουμε ότι η νέα γενιά της διασποράς μας μπορεί να δημιουργήσει νέες προοπτικές και να κρατήσει ψηλά τις αξίες, τα ιδανικά και τις κατακτήσεις του παρελθόντος διασφαλίζοντας έτσι και τη συνέχεια της ιστορικής πορείας του έθνους μας» είπε.

Είπε ακόμη ότι οι νέοι της Διασποράς μπορούν να προσφέρουν μια νέα πνοή στην προώθηση των συμφερόντων της πατρίδας και ζήτησε την ενεργότερη συμμετοχή τους στα παροικιακά και πολιτειακά δρώμενα των χωρών που διαμένουν.

«Είστε το μέλλον του Ελληνισμού στο εξωτερικό και οι καλύτεροι πρέσβεις στην προώθηση των εθνικών μας συμφερόντων» είπε ο κ. Φωτίου, και συνεχάρη την Οργανωτική Επιτροπή του Φόρουμ για την σημαντική πρωτοβουλία της εκδήλωσης.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Ελικόπτερο της Αστυνομίας κατέγραφε την αυξημένη τροχαία κίνηση (φωτος-βίντεο)

«Εν τω μεταξύ η ουρά στον αυτοκινητόδρομο ξεκινά από τα φώτα του Καλησπέρα πέρα από τον κυκλικό κόμβο ...»
Αρμαγεδών  |  14:45

Ορφανίδης: Η ΣΚΤ δεν απεβίωσε με φυσικά αίτια

«Αυτός ο κύριος ήταν ο Διοικητής της Κ.Τ., δηλαδή ο άμεσα υπεύθυνος για τις τράπεζες. Αντί να κάμει ...»
CGA  |  10:08

Ελεύθερος ο Γ. Σιαηλής που είχε κριθεί ένοχος στην υπόθεση ΣΑΠΑ

«Καμία έκπληξη πλέον σε αυτόν τον τραγικό τόπο. Εγκληματείστε άφοβα!!!! Αυτούς ψηφίζυμε, αυτοί μας ...»
αηδιασμένος  |  20:28

Ορφανίδης: Η ΣΚΤ δεν απεβίωσε με φυσικά αίτια

«Kαι πάλι στην επικαιρότητα ο μέγας Χριστόφιας, ο κακός δαίμων της Κύπρου! »
knak  |  19:35

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση