ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 17:40
 

Φωτίου: Δεσμευμένοι στη διαπραγμάτευση του πλαισίου Γκουτέρες

Συνέχιση στις προσπάθειες για επίλυση του Κυπριακού, ανέφερε ο Επίτροπος Προεδρίας

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Παρά το αδιέξοδο που προέκυψε στις συνομιλίες για το Κυπριακό, εμείς θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας για να ανοίξει ο δρόμος για μια έντιμη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού, είπε ο Επίτροπος Προεδρίας Φώτης Φωτίου στον επιμνημόσυνο του λόγο στο μνημόσυνο του ήρωα της ΕΟΚΑ Νικολάου Π. Γιάγκου.

Πρόσθεσε ότι η ε/κ πλευρά παραμένει πλήρως δεσμευμένη στη διαπραγμάτευση εντός του πλαισίου του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών.

Ο κ. Φωτίου ανέφερε ότι αυτές τις ώρες της εθνικής μνήμης, αποτιμώντας τη θυσία του ήρωα, Νικολάου Γιάγκου, αναλογιζόμαστε τις δικές μας ευθύνες που καθορίζουν το δικό μας χρέος τιμής προς την πατρίδα, προσθέτοντας ότι αυτός είναι ο ελάχιστος φόρος τιμής προς τους ήρωες μας και την ιστορία μας.

Αναφερόμενος στις συνομιλίες στην Ελβετία, είπε ότι η ε/κ πλευρά μετέβη εκεί για την ανατροπή των κατοχικών δεδομένων και τη διάνοιξη του δρόμου που οδηγεί στην επανένωση της πατρίδας μας σε συνθήκες ελευθερίας ασφάλειας, ειρήνης, ατομικής και εθνικής αξιοπρέπειας για όλους τους νόμιμους κατοίκους του νησιού μας, μακριά από αναχρονιστικά συστήματα εγγυήσεων και ξένες κηδεμονίες.

Σημειώνοντας ότι το αποτέλεσμα στο Κραν Μοντανά δεν ήταν μία θετική εξέλιξη, είπε ότι "παραμένουμε, όμως, πλήρως δεσμευμένοι στη διαπραγμάτευση εντός του πλαισίου του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, το οποίο δηλώνει ξεκάθαρα ότι το ισχύον σύστημα των εγγυήσεων πρέπει να τερματιστεί, ότι τα παρεμβατικά δικαιώματα πρέπει να καταργηθούν και τα στρατεύματα να αποσυρθούν με βάση ένα συμφωνημένο πλαίσιο".

Ο κ. Φωτίου ανέφερε πως η τουρκική πλευρά αρνήθηκε να διαπραγματευθεί ουσιαστικά εντός του πλαισίου που είχε θέσει ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών με συνέπεια να φτάσουμε σε αδιέξοδο, αλλά συνέχισε λέγοντας ότι "παρά το αδιέξοδο που προέκυψε, εμείς θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας με πλήρη συναίσθηση τους χρέους μας και παρά τις δυσκολίες και τις αντιξοότητες, προκειμένου να εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο, να διερευνήσουμε κάθε πιθανότητα, έτσι ώστε, αν η Άγκυρα μετακινηθεί, έργοις και όχι λόγοις και να ανοίξει ο δρόμος για μια έντιμη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού".

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

43χρονος εξωθούσε γυναίκες στην πορνεία

«Αγαπητέ φίλε, Η περίπτωση Στεφανίδη είναι μια τραγική περίπτωση και ακόμη πιο τραγική η προσπάθεια της ...»
Κυριακός Ε. Γεωργίου  |  13:08

#PoliticsBlog Η απαγωγή, το επίπεδο του Άντρου και ο Χάρης

«Στην ιστοσελίδα του ΚΙΣΑ, οι οικονομικές καταστάσεις ειναι ελλιπείς. Δεν υπάρχουν σημειώσεις ούτε και ...»
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ  |  12:38

43χρονος εξωθούσε γυναίκες στην πορνεία

«Αγαπητέ φίλε Κυριάκο, Όντως στα πρώτα χρόνια της ΚΔ έγιναν αυτά που λες. Όμως για την περίπτωση Στεφανίδη ...»
CGA  |  10:14

43χρονος εξωθούσε γυναίκες στην πορνεία

«Αγαπητοί φίλοι καλημέρα. Θα πρέπει να είμαστε προσεχτικοί στη χρήση ή την κατάχρηση της ιστορίας όπως ...»
Κυριακός Ε. Γεωργίου  |  09:25

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση