ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Φωτίου: Δεσμευμένοι στη διαπραγμάτευση του πλαισίου Γκουτέρες

Συνέχιση στις προσπάθειες για επίλυση του Κυπριακού, ανέφερε ο Επίτροπος Προεδρίας

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Παρά το αδιέξοδο που προέκυψε στις συνομιλίες για το Κυπριακό, εμείς θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας για να ανοίξει ο δρόμος για μια έντιμη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού, είπε ο Επίτροπος Προεδρίας Φώτης Φωτίου στον επιμνημόσυνο του λόγο στο μνημόσυνο του ήρωα της ΕΟΚΑ Νικολάου Π. Γιάγκου.

Πρόσθεσε ότι η ε/κ πλευρά παραμένει πλήρως δεσμευμένη στη διαπραγμάτευση εντός του πλαισίου του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών.

Ο κ. Φωτίου ανέφερε ότι αυτές τις ώρες της εθνικής μνήμης, αποτιμώντας τη θυσία του ήρωα, Νικολάου Γιάγκου, αναλογιζόμαστε τις δικές μας ευθύνες που καθορίζουν το δικό μας χρέος τιμής προς την πατρίδα, προσθέτοντας ότι αυτός είναι ο ελάχιστος φόρος τιμής προς τους ήρωες μας και την ιστορία μας.

Αναφερόμενος στις συνομιλίες στην Ελβετία, είπε ότι η ε/κ πλευρά μετέβη εκεί για την ανατροπή των κατοχικών δεδομένων και τη διάνοιξη του δρόμου που οδηγεί στην επανένωση της πατρίδας μας σε συνθήκες ελευθερίας ασφάλειας, ειρήνης, ατομικής και εθνικής αξιοπρέπειας για όλους τους νόμιμους κατοίκους του νησιού μας, μακριά από αναχρονιστικά συστήματα εγγυήσεων και ξένες κηδεμονίες.

Σημειώνοντας ότι το αποτέλεσμα στο Κραν Μοντανά δεν ήταν μία θετική εξέλιξη, είπε ότι "παραμένουμε, όμως, πλήρως δεσμευμένοι στη διαπραγμάτευση εντός του πλαισίου του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, το οποίο δηλώνει ξεκάθαρα ότι το ισχύον σύστημα των εγγυήσεων πρέπει να τερματιστεί, ότι τα παρεμβατικά δικαιώματα πρέπει να καταργηθούν και τα στρατεύματα να αποσυρθούν με βάση ένα συμφωνημένο πλαίσιο".

Ο κ. Φωτίου ανέφερε πως η τουρκική πλευρά αρνήθηκε να διαπραγματευθεί ουσιαστικά εντός του πλαισίου που είχε θέσει ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών με συνέπεια να φτάσουμε σε αδιέξοδο, αλλά συνέχισε λέγοντας ότι "παρά το αδιέξοδο που προέκυψε, εμείς θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας με πλήρη συναίσθηση τους χρέους μας και παρά τις δυσκολίες και τις αντιξοότητες, προκειμένου να εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο, να διερευνήσουμε κάθε πιθανότητα, έτσι ώστε, αν η Άγκυρα μετακινηθεί, έργοις και όχι λόγοις και να ανοίξει ο δρόμος για μια έντιμη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού".

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Η ιατρική κάνναβη συζητήθηκε ενώπιον της Επιτροπής Υγείας

«Εντυπωσιακά αδιάβαστος και επιπόλαιος ο βουλευτής ΑΚΕΛ Γιώργος Γεωργίου ο οποίος τάχθηκε ενάντια και ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  15:41

Οζερσάϊ: Δεν επιτρέπουμε μονομερείς ενέργειες των Ε/κ

«πρότεινα, όταν ακόμα «πρόεδρος» ήταν ο Mehmet Ali Talat, την εξής λύση: Συνέχιση των γεωτρήσεων. Κατάθεση ...»
Russ  |  14:13

Με την αντεξέταση του Ρ. Χριστοφόρου συνεχίστηκε η δίκη της πρώην Λαϊκής

«Ο Παναγιώτης Κουννής όταν ζούσε η Λαϊκή Τράπεζα καταπίεζε τους υπαλλήλους του να πωλούν αξιόγραφα με ...»
knak  |  09:47

Οζερσάι στην «Κ»: Ναι, είχα επαφές με ενεργειακή εταιρεία

«Φαίνεται ότι ο κ. Τίλερσον συμφώνησε ένα σωρό πολύ σημαντικά πράγματα στην Άγκυρα κεκλεισμένων των θυρών ...»
ο Βλάκας  |  08:22

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση