ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 01:00
 

Φτάνει τον Νικόλα ο Μαλάς;

Δημοσκόπηση του ΑΚΕΛ δείχνει μισή μονάδα διαφορά μεταξύ των δύο, αντλεί από ΑΚΕΛ ο Αναστασιάδης

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

Μεγάλο ντέρμπι το ποιος θα βρεθεί στον β’ γύρο καταδεικνύεται από τη δημοσκόπηση που διενήργησε για λογαριασμό του ΑΚΕΛ η GPO, καθώς ο Σταύρος Μαλάς φαίνεται να πλησιάζει απειλητικά πλέον τον Νικόλα Παπαδόπουλο. Ο Νίκος Αναστασιάδης παρουσιάζει σαφές προβάδισμα από τους ανθυποψηφίους του, λαμβάνοντας το 35%. Στη δεύτερη θέση φαίνεται να βρίσκονται στήθος με στήθος Νικόλας Παπαδόπουλος και Σταύρος Μαλάς καθώς ο ΔΗΚΟϊκός Πρόεδρος με 23% προηγείται μόλις μισή μονάδα διαφορά από τον Σταύρο Μαλά που ακολουθεί με 22,5%.

Καλύπτει έδαφος ο Μαλάς- Συσπειρώνεται το ΑΚΕΛ

Αναμφίβολα το ενδιαφέρον των επικείμενων εκλογών επικεντρώνεται στο ποιος θα πάρει το εισιτήριο για τον β΄ γύρο. Αν και σε προηγούμενες δημοσκοπήσεις που διενήργησε η GPOο Νικόλας Παπαδόπουλος παρουσίαζε σαφές προβάδισμα από τον Σταύρο Μαλά, η διαφορά σε αυτή μειώνεται όπως όλα δείχνουν, δραματικά. Στην έρευνα που διενεργήθηκε τον περασμένο Ιούλιο, ο Νικόλας Παπαδόπουλος λάμβανε ποσοστό 29,7% ενώ ο κ. Μαλάς ακολουθούσε τρίτος με 17,9%. Σε έρευνα που διενεργήθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο, ο Νικόλας Παπαδόπουλος λάμβανε το 24,8% ενώ ο Σταύρος Μαλάς το 22%. Με αυτό ως δεδομένο, παρατηρείται σημαντική πτώση των ποσοστών του Νικόλα Παπαδόπουλου αλλά και σχετική αύξηση των ποσοστών του Σταύρου Μαλά από τον Ιούλιο και εντεύθεν. Όπως διαφαίνεται από την έρευνα, η συσπείρωση του ΑΚΕΛ σήμερα φτάνει το 76,7%.
Ανεβαίνει ο Αναστασιάδης

Εξίσου ενδιαφέρον στοιχείο σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, είναι η εκλογική δύναμη του Νίκου Αναστασιάδη. Όπως διαφαίνεται όχι μόνο δεν υπέστη φθορά από ζητήματα που προκύπτουν και φέρονται να τον εμπλέκουν, αλλά τα ποσοστά του αυξάνονται. Ενδεικτικό το ότι στην έρευνα του GPO, ο ίδιος μπαίνει με φόρα στις εκλογές λαμβάνοντας ποσοστό του 35%. Ποσοστό ψηλότερο από τον περασμένο Σεπτέμβρη που λάμβανε 33% και τον περασμένο Ιούλιο που λάμβανε 33,4% αντίστοιχα.

Παίρνει από ΑΚΕΛ ο Αναστασιάδης

Στα συν για τον Νίκο Αναστασιάδη και το ότι φέρεται να λαμβάνει από το ΑΚΕΛ ένα ποσοστό της τάξεως του 8%. Ποσοστό διόλου ευκαταφρόνητο, δεδομένης της σκληρής αντιπαράθεσης που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα μεταξύ ΑΚΕΛ-Προεδρικού. 

Ενθαρρυμένοι στο ΑΚΕΛ

Πάντως στην Εζεκία Παπαϊωάννου φαίνεται να επικρατεί ανακούφιση για το έδαφος που κάλυψε σε ένα μικρό χρονικό διάστημα ο Σταύρος Μαλάς, ενώ εκφράζεται η πεποίθηση ότι τα ποσοστά θα ανέβουν ακόμη περισσότερο στην επόμενη έρευνα. Πέραν όμως τούτου ιδιαίτερα ενθαρρυντικά κρίνουν συγκεκριμένα ποιοτικά στοιχεία του κ. Μαλά. Για παράδειγμα, το 35% των ερωτηθέντων τον θεωρούν ως τον υποψήφιο που βρίσκεται πιο κοντά στη μεσαία τάξη, με τον Νίκο Αναστασιάδη να ακολουθεί δεύτερος και τον Νικόλα Παπαδόπουλο τρίτο. Σε ο,τι αφορά το ποιος βρίσκεται πιο κοντά στον πολίτη, ο Σταύρος Μαλάς βρίσκεται πρώτος με 28,5%, ακολουθεί ο Νίκος Αναστασιάδης με 26% και τρίτος ο Νικόλας Παπαδόπουλος με 18,4%.

Αναστασιάδης ο αναξιόπιστος
Σημαντικά είναι και τα ευρήματα για τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των υποψηφίων. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του ΑΚΕΛ βασικό μειονέκτημα του Νίκου Αναστασιάδη είναι η αναξιοπιστία, ενώ βασικά πλεονεκτήματά του η ικανότητα η εξυπνάδα και η εμπειρία.

Μαλάς ο άπειρος
Κύρια πλεονεκτήματα του Σταύρου Μαλά σύμφωνα με την έρευνα είναι το ότι είναι άφθαρτος ειλικρινής και ανθρώπινος, ενώ κύριο μειονέκτημά του η πολιτική απειρία.

Νικόλας ο αλαζόνας 

Ο Νικόλας Παπαδόπουλος από την άλλη, παρουσιάζει ως βασικά μειονεκτήματα, τα μεγάλα λόγια, την απειρία την ανωτιμότητα και την αλαζονεία, ενώ τα κύρια προτερήματά του είναι το νεαρό της ηλικίας του, το ότι είναι δραστήριος, οικονομικά ανεξάρτητος και πλούσιος. Θα πρέπει να σημειωθεί πως τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα ήταν μία ερώτηση ανοικτού τύπου.

Άλλα σε ΔΗΚΟ

Πάντως έρευνες που διενεργούν στο επιτελείο του Νικόλα Παπαδόπουλου, δείχνουν να εδραιώνεται η μεγάλη διαφορά μεταξύ Νικόλα Παπαδόπουλου και Σταύρου Μαλά. Σε δημοσκόπηση που κυκλοφορεί στο επιτελείο του Νικόλα Παπαδόπουλου ο Νίκος Αναστασιάδης παρουσιάζει μία σχετική αύξηση ποσοστών ενώ η διαφορά Νικόλα Παπαδόπουλου και Σταύρου Μαλά διατηρείται στο 6%, με τον ΔΗΚΟϊκό Πρόεδρο να λαμβάνει το εισιτήριο για τον β΄γύρο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Σχόλια αναγνωστών

Με νέους μάρτυρες συνεχίζεται η δίκη για το διπλό φονικό στον Στρόβολο

«Aν η δικαιοσύνη ήταν υγιής, μέχρι τώρα οι δολοφόνοι θα έπρεπε να ήταν μέσα. Όμως, έχοντας υπόψη τον ...»
ΑΚΑ  |  12:21

Οζερσάι: Θα μπουν ειδικοί στα Βαρώσια για καταγραφή

«Eιδικούς μόνο στον τουρκομαχαλλά έσιει!!!??? »
ΑΚΑ  |  12:18

Οζερσάι: Θα μπουν ειδικοί στα Βαρώσια για καταγραφή

«Eιδικούς μόνο στον τουρκομαχαλλά έσιει!!!??? »
ΑΚΑ  |  12:18

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X