ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΓεΣΥ: Την Τρίτη η συνέχεια Αναστασιάδη - ΠΙΣ

Νέα συνάντηση στον διάλογο με την παρουσία και του ΟΑΥ

Του Νικόλα Πέτρου

Ολοκληρώθηκε γύρω στις 12.00 το μεσημέρι της Δευτέρας η συνάντηση του Πρόεδρου Αναστασιάδη με τον Παγκύπριο Ιατρικό Σύλλογο, στην παρουσία του υπουργού Υγείας, Κωνσταντίνου Ιωάννου, στο πλαίσιο των προσπαθειών που γίνονται να εξευρεθούν κοινές γραμμές προκειμένου να καταστεί εφικτή η εφαρμογή του ΓεΣΥ.

Μετά το πέρας της συνάντησης, οι γιατροί δεν θέλησαν προβούν σε δηλώσεις, τονίζοντας παράλληλα ότι δεν θα προβούν στην όποια δημόσια τοποθέτηση μέχρι αύριο το πρωί της Τρίτης 8 Ιανουαρίου, όπου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας καθόρισε νέα συνάντηση με τους ιατρούς, τον υπουργό Υγείας, αλλά και τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», η συζήτηση πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα, με τον Παγκύπριο Ιατρικό Σύλλογο να διατυπώνει εκ νέου τις θέσεις του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ενώ δεν αποκλείεται μετά τη συνάντηση της Τρίτης να έχουμε εξελίξεις.

Σε δηλώσεις που παραχώρησε, ο υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου, ανέφερε ότι ήταν μια δημιουργική συνάντηση και πως ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος εξέφρασε τις θέσεις και τις απόψεις του, σημειώνοντας παράλληλα, πως στην αυριανή συνάντηση θα παραστεί ο ΟΑΥ για να δοθούν απαντήσεις στα ερωτήματα τα οποία τέθηκαν σήμερα από τους ιατρούς και να προχωρήσει η όλη διαδικασία.

Σε ερώτημα που δέχθηκε κατά πόσο θα υπάρξει συμφωνία σε βάσει των πέντε προϋποθέσεων που θέτει ο ΠΙΣ, ο κ. Ιωάννου, είπε πως «έχουν τεθεί όλα τα θέματα που απασχολούν τους γιατρούς και δεν θέλω να εισέλθω σε λεπτομέρειες τι έχει συζητηθεί και τι όχι, εφόσον υπάρχει αυτός ο διάλογος και είναι σε εξέλιξη». Προσθέτοντας δε, πως για αυτό τον λόγο έχει οριστεί αύριο συνάντηση με τον ΟΑΥ, ο οποίος είναι ο αρμόδιος για τις διαπραγματεύσεις, για να δοθούν οι δέουσες απαντήσεις.

Κληθείς να σχολιάσει κατά πόσο υπάρχει μεγάλη απόσταση ανάμεσα στις δύο πλευρές, απάντησε: «νομίζω όχι, αλλά δεν θέλω να προκαταλάβω. Δεν είναι θέμα αν υπάρχει μεγάλη απόσταση η όχι, υπάρχουν κάποια ερωτήματα και αύριο στη συνάντηση ευελπιστούμε ότι θα απαντηθούν».

Όσον αφορά ερώτημα που δέχθηκε υπουργός, αν τίθεται καθόλου θέμα αλλαγής του μονοασφαλιστικού, ο κ. Ιωάννου τόνισε, «καθόλου», σημειώνοντας πως έχει δηλώσει πολλές φορές τόσο ο ίδιος όσο και ο Πρόεδρος, ότι θα προχωρήσουν όπως είναι το σχέδιο χωρίς να αλλάξει η φιλοσοφία του.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νικόλα Πέτρου

Σχόλια αναγνωστών

Θέλει συμμετοχή στο Εθνικό Συμβούλιο ο Μάριος Καρογιάν

«Ο Νόμος που διέπει το όλο θέμα είναι ξεκάθαρος ότι ένας κομματικός σχηματισμός πρέπει να έχει εκλέξει ...»
Θεοχάρης Θεοχάρη  |  13:08

Στην Τράπεζα Κύπρου για διακανονισμό καλούν τα μέλη τους οι Αξιόγραφοι

«Mάσιαλλα για διακανοσμό!!! Οι αξιόγραφοι της Λαϊκής Τράπεζας ερρίφθησαν στον κρεμμό ακόμη μια ...»
ΑΚΑ  |  10:15

Εμφύλιος στον ΠΙΣ λόγω ΓεΣΥ

«Ώσπου βρίσκεται στα ινία το ππαραδόπιστο Δ.Σ. του ΠΙΣ, ΓΕΣΥ δεν θα δούμε!»
knak  |  09:59

Τρέχουν να προλάβουν για το χαλλούμι

«Γιά πρώτη φορά όλοι αυτοί οι ανεπαρκέστατοι Μανδαρίνοι εργάζονται γία λίγες ώρες γιά να δικαιολογήσουν ...»
Θεοχάρης Θεοχάρη  |  09:34

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X