ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 16:42
 

Για Νέα Υόρκη αναχωρεί ο Πρόεδρος Αναστασιάδης

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει επαφές με εκπροσώπους της επιχειρηματικής κοινότητας των ΗΠΑ

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης αναχωρεί σήμερα, 22 Σεπτεμβρίου, το πρωί από το Λονδίνο για τη Νέα Υόρκη, όπου θα προσφωνήσει την 73η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ και θα έχει επαφές στο περιθώριο της με αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας, κατά την παραμονή του στη Νέα Υόρκη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει, επίσης, επαφές με εκπροσώπους της επιχειρηματικής κοινότητας των ΗΠΑ, εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο, καθώς και με μέλη της κυπριακής παροικίας.

Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος θα αφιχθεί στη Νέα Υόρκη σήμερα (στις 7μμ ώρα Κύπρου) θα παρακαθίσει αύριο 23 Σεπτεμβρίου σε δείπνο με μέλη της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Αμερικής.

Στις 24 Σεπτεμβρίου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συμμετάσχει στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης των ΗΕ και στη συνέχεια, στο χώρο των ΗΕ, θα έχει συναντήσεις με αρχηγούς κρατών ή κυβερνήσεων χωρών που συμμετέχουν στη Συνέλευση.

Αργότερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μεταβεί στην Ελληνορθόδοξη Αρχιεπισκοπή, όπου θα έχει συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ.κ. Δημήτριο. 

Το βράδυ, ο Πρόεδρος και η σύζυγος του κα Άντρη Αναστασιάδη θα παραστούν στη δεξίωση που παραθέτει ο Πρόεδρος των ΗΠΑ και η σύζυγος του.

Στις 25 Σεπτεμβρίου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα παραστεί στη δεξίωση που παραθέτει ο ΓΓ του ΟΗΕ για τους αρχηγούς κρατών και στη συνέχεια θα συμμετάσχει στις εργασίες της Συνέλευσης.

Ο Πρόεδρος θα έχει στη συνέχεια συνάντηση με τον Βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλλα Β΄, ακολούθως με τον Πρόεδρο της Αλβανίας κ. Ίλιρ Μέτα, και αργότερα με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας κ. Σεργκέι Λαβρόφ.

Το μεσημέρι της ίδιας μέρας, ο Πρόεδρος θα παρακαθίσει σε γεύμα που παραθέτει ο ΓΓ των ΗΕ προς τιμή των ηγετών κρατών και κυβερνήσεων.

Το βράδυ της 25ης Σεπτεμβρίου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα παρακαθίσει σε πρόγευμα εργασίας με την ηγεσία της Αμερικανο-εβραϊκής Επιτροπής (AJC).

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα προσφωνήσει τη Γενική Συνέλευση των ΗΕ στις 27 Σεπτεμβρίου, ενώ αργότερα την ίδια μέρα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παρακαθίσει σε γεύμα εργασίας με τους Μονίμους Αντιπροσώπους των πέντε Μονίμων Μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Το βράδυ ο Πρόεδρος θα παραστεί στο ετήσιο επίσημο δείπνο της Ομοσπονδίας Οργανώσεων Κυπρίων Αμερικής.

Στις 28 Σεπτεμβρίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει συνάντηση στα ΗΕ, με τον ΓΓ του ΟΗΕ κ. Αντόνιο Γκουτέρες. 
Αργότερα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μιλήσει στις εργασίες του επιχειρηματικού φόρουμ Capital Link.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Νέα Υόρκη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει επίσης συναντήσεις με εκπροσώπους αμερικανικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην κυπριακή ΑΟΖ.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναμένεται να αναχωρήσει από τη Νέα Υόρκη στις 29 Σεπτεμβρίου.

Στις ΗΠΑ, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα συνοδεύουν οι Υπουργοί Εξωτερικών, Οικονομικών, Ενέργειας, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και η Υφυπουργός Ναυτιλίας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Α. Νεοφύτου: Η Άγκυρα να λάβει τα μηνύματα των Βρυξελλών

«Ο ίδιος πήρε το μήνυμα ότι δεν τον θέλουμε αρχηγό του κόμματος? »
ΑΚΑ  |  10:34

Ι. Κασουλίδης στην «Κ»: Hρθε η ώρα για το ταγκό της λύσης

«Για πιο ταγκο και κουρουφεξαλα μιλα ο κασουλιδης οταν ποσω απο τους χορευτες κατευθυνουν τα βηματα ενα ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  09:24

Ι. Κασουλίδης στην «Κ»: Hρθε η ώρα για το ταγκό της λύσης

«Για πιο ταγκο και κουρουφεξαλα μιλα ο κασουλιδης οταν ποσω απο τους χορευτες κατευθυνουν τα βηματα ενα ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  09:24

Ι. Κασουλίδης στην «Κ»: Hρθε η ώρα για το ταγκό της λύσης

«Για πιο ταγκο και κουρουφεξαλα μιλα ο κασουλιδης οταν ποσω απο τους χορευτες κατευθυνουν τα βηματα ενα ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  09:23

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X