ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Η απάντηση της κυβέρνησης στις αιχμές Πυριλλή

«Kακώς αποδίδεται η όποια ευθύνη στον Δημοκρατικό Συναγερμό» αναφέρει η ανακοίνωση της Κυπριακής Δημοκρατίας

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Η Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας έδωσε απαντήσεις στις αιχμές του Δημάρχου Παραλιμνίου κ.Πυριλλή. Αξίζει να σημειωθεί ότι την Παρασκευή (28/12) ο Δήμαρχος Αμμοχώστου υπέβαλε την παραίτηση του από τον ΔΗΣΥ με την αιτία ότι ο νέος διορισμός του Υφυπουργού Τουρισμού, Σάββα Περδίου, είχε ως αποτέλεσμα τον παραγκωνισμό της επαρχίας Αμμοχωστού. 

Απολύτως σεβαστή η άποψη και η κριτική, ειδικά από φίλους και συνεργάτες, αναφέρεται σε ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας προς απάντηση του Δημάρχου Παραλιμνίου και σημειώνει τα έργα 114 εκ. ευρώ που έχουν εξαγγελθεί για την περιοχή της ελεύθερης Αμμοχώστου και επιπλέον τις μαρίνες Αγίας Νάπας και Παραλιμνίου και τη διαγραφή ύψους 8,2 εκ ευρώ χρεών των δήμων.

Στην ανακοίνωση της Προεδρίας προς απάντηση των δηλώσεων του Δημάρχου Παραλιμνίου, Θεόδωρου Πυρίλη, που παραιτήθηκε χθες διαμαρτυρόμενος μετά την ανακοίνωση του ονόματος του πρώτου Υφυπουργού Τουρισμού, το πρώτο σημείο που διευκρινίζεται είναι πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι ο μόνος κατά το Σύνταγμα που έχει την ευθύνη και το δικαίωμα διορισμού και παύσης των Υπουργών της Κυβέρνησης. «Ως εκ τούτου κακώς αποδίδεται η όποια ευθύνη στον Δημοκρατικό Συναγερμό».

Ως δεύτερο σημείο στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι το Υπουργικό Συμβούλιο έχει την ευθύνη υλοποίησης των προγραμματικών θέσεων του Προέδρου ή λαμβάνει αποφάσεις με βάση το καλώς νοούμενο συμφέρον του συνόλου της επικράτειας της χώρας και όχι των περιοχών από όπου οι υπουργοί κατάγονται.

«Με βάση τις πιο πάνω αρχές, η Κυβέρνηση όχι μόνο δεν αγνόησε αλλά, αντιθέτως, αποδεικνύοντας τον σεβασμό που τρέφει προς τους κατοίκους των δήμων και κοινοτήτων των ελεύθερων περιοχών Αμμοχώστου, εξήγγειλε την εκτέλεση έργων που υπερβαίνουν σε ύψος δαπανών τα € 114 εκατομμύρια, χωρίς να υπολογίζεται η προώθηση της εκτέλεσης των δυο μαρίνων Αγίας Νάπας και Παραλιμνίου ή η διαγραφή χρεών των δήμων ύψους € 8,2 εκατομμυρίων».

Η ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας καταλήγει αναφέροντας ότι οι απόψεις ή η όποια κριτική από όπου και αν ασκείται είναι απολύτως σεβαστή, «για αυτό και δεν είναι πρόθεσή μας η αντιπαράθεση, ιδιαίτερα με φίλους και συνεργάτες».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

«Να μεριμνούν οι εκπαιδευτικοί για την πρωινή προσευχή» λέει το Υπ.Παιδείας

«Με λίγα λόγια η προσευχή είναι εξαναγκασμός »
Gio  |  14:49

#PoliticsBlog Ο Νίκαρος που έγινε Τάσσος και οι κυρώσεις των 28 για την Τουρκία

«Όταν καταφέρουμε, σαν λαός, να σταματήσουμε οι μισοί να κατηγορούμε ή να θεωρούμε τους άλλους μισούς ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  13:57

#PoliticsBlog Ο Νίκαρος που έγινε Τάσσος και οι κυρώσεις των 28 για την Τουρκία

«Μάλλον να κατευνάσουν το θηρίο όχι να το εξημερώσουν γιατί δεν εξημερώνεται!»
Leon  |  13:30

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X