ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Η θέση Αναστασιάδη για το Σκοπιανό πυροδότησε αντιδράσεις

«Το όνομα δεν έχει σημασία θα μπορούσαν να λέγονται και Βόρεια Ελλάδα» ανέφερε

Newsroom K

«Το όνομα δεν έχει σημασία. Δεν θα είχα αντίρρηση, αν ήθελαν να λέγονται και Βόρεια Ελλάδα, αρκεί να διασφαλίζονται τα εθνικά συμφέροντα και να εξευρεθεί ο τρόπος να ξεπεραστούν οι πρόνοιες του Συντάγματος των Σκοπίων, που μιλούν για αλυτρωτισμό» ανέφερε σε συνέντευξή του στο Ράδιο Πρώτο ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης κληθείς να σχολιάσει τις εξελίξεις γύρω από το Σκοπιανό.

Διερωτήθηκε κατά πόσο είναι το όνομα που έχει σημασία ή η ταυτότητα του καθενός. «Διερωτώμαι, γιατί να γίνεται καβγάς για ένα όνομα, ιδιαίτερα λαμβάνοντας υπόψη το μέγεθος, τη δυνατότητα και τις προοπτικές της Ελλάδας, μέσα από επενδύσεις να ασκεί επιρροή και να ελέγχει ένα λιλιπούτειο γειτονικό κράτος» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η δήλωσή του προκάλεσε αντιδράσεις στους υπόλοιπους χώρους με το επιτελείο του Νικόλα Παπαδόπουλου να χαρακτηρίζει εθνικά επικίνδυνες τις δηλώσεις του και το επιτελείο του Γιώργου Λιλλήκα να τη χαρακτηρίζει απαράδεκτη και θεσμικά ανεπίτρεπτη.

«Οι δηλώσεις του κ. Αναστασιάδη για το Σκοπιανό, στη σημερινή ραδιοφωνική εκπομπή του Ράδιο Πρώτο, είναι επιεικώς απαράδεκτες και εθνικά επικίνδυνες. Ο κ. Αναστασιάδης ακυρώνει ουσιαστικά τη διαχρονική θέση όλων των ελληνικών κυβερνήσεων εδώ και 30 χρόνια και δυναμιτίζει προκλητικά τη διαπραγματευτική θέση της Ελλάδας και μάλιστα ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η διαπραγματευτική μάχη για το συγκεκριμένο θέμα» ανέφερε ο Νικόλας Παπαδόπουλος.

«Δεν είναι η πρώτη που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προβαίνει σε δημόσιες δηλώσεις οι οποίες προκαλούν ζημιά στα εθνικά μας θέματα. Οι σημερινές δηλώσεις του κ. Αναστασιάδη για τη Μακεδονία είναι απαράδεκτες και θεσμικά ανεπίτρεπτες» ανέφερε ο Γιώργος Λιλλήκας.

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο οποίος δεν δέχεται να έχει λόγο η Ελλάδα στις εσωτερικές πτυχές του Κυπριακού, παρά μόνο στις εξωτερικές, όχι μόνο σχολιάζει ένα θέμα που χειρίζεται η Ελληνική κυβέρνηση για την ονοματολογία, αλλά παρεμβαίνει με τρόπο αντιθεσμικό και στην ουσία των διαπραγματεύσεων προτείνοντας όνομα.

Εμείς στηρίζουμε την Ελλάδα η οποία προσπαθεί να υπερασπιστεί σθεναρά και την ιστορία και τον πολιτισμό της και δεν αποδέχεται αποδεχθεί οποιαδήποτε αλυτρωτική βλέψη από τους γείτονες της» κατέληξε ο κ. Λιλλήκας.

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν παίρνω θέση, απλώς διαπιστώνω τη σχέση μέντορα-μαθητευομένου, Χρυσοστόμου Β’ – Ν. Χρ. Αναστασιάδη.

Ai Em

Αισχος, αν ειναι αληθεια δεν θα τον ψηφίσω

elena

o Anastasiadis ehi dikeo I Yugos;aviki Makedonia onomazete Makedonia apo to 1020!

Ersie Courea
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Ερχιουρμάν: Θέλουμε λόγο στους υδρογονάνθρακες, όχι μόνο μερίδιο

«Ας του δωσουμε αυτά που θελει! Έλα παρτα: ο!ο»
Μπιχτης  |  23:53

«Ας πάμε στο λαό» δήλωσε για τη βουλευτική έδρα της Λεμεσού o Αβέρωφ

«Οριζόντια ψήφος τώρα. Τέρμα στην κομματοκρατία »
Ευάγγελος Αναστασιάδης  |  17:17

Ανοικτή επιστολή Χριστόφια προς Πρόεδρο Αναστασιάδη

«Τώρα θα αρχίσουν τα αλαλάζοντα τύμπανα και οι γκρανκάσες της ακροδεξιάς και του ούτω καλούμενου ενδιάμεσου ...»
Ai Em  |  10:42

Ανοικτή επιστολή Χριστόφια προς Πρόεδρο Αναστασιάδη

«Όλα τα ψυχολογικά αυτού του ανθρώπου εμπεριέχονται στην τελευταία του πρόταση "Υ.Γ.: Επιφυλάσσω στον ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  10:26

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση