ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 00:05
 

Ικανοποιήση εκφράζει ο Ακκιντζί για την έκθεση του ΓΓ ΟΗΕ

Σε σχετικό ανακοινωθέν ο τ/κ ηγέτης αποδίδει έμφαση στην πολιτική ισότητα και στην αποτελεσματική εκπροσώπηση

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

Την δική του οπτική γωνία για την νέα έκθεση του Γενικού γραμματέα του ΟΗΕ μοιράστηκε πριν από λίγη ώρα ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας.

Ο Μουσταφά Ακιντζί εκφράζει ικανοποίηση για την αντικατόπτριση δικών θέσεως στην νέα έκθεση, κυρίως σε ότι αφορά την νέα διαπραγματευτική διαδικασία που θα πρέπει να είναι επικεντρωμένη στο τελικό αποτέλεσμα και να ξεκινήσει με βάση μια στρατηγική προσέγγιση. Ο κ. Ακιντζί υπενθυμίζει ότι τον Σεπτέμβριο μεταβίβασε με αναλυτικό τρόπο στην Νέα Υόρκη στον ΓΓΟΗΕ αυτές τις απόψεις.Επίσης, πρόβαλε τις σχετικές απόψεις και στην νέα συνεργάτιδα του ΓΓΟΗΕ. 

Ο κ. Ακιντζί υπογραμμίζει ότι στην έκθεση του, ο ΓΓΟΗΕ τονίζει ότι το status quo στην Κύπρο δεν είναι βιώσιμο. Το νησί χρειάζεται μια βιώσιμη λύση. Επιπρόσθετα, τονίζει ότι ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες που δεν έφεραν στο παρελθόν θετικό αποτέλεσμα. Η λύση θα πρέπει να είναι επικεντρωμένη στο αποτέλεσμα και να επιτευχθεί στο εγγύς μέλλον.

Επίσης, η τ/κ ηγεσία αποδίδει σημασία στην αναφορά που γίνεται στην έκθεση στις νέες επαφές της κ. Λουτ με τις εμπλεκόμενες πλευρές. «Θα πρέπει να κινηθούν (οι πλευρές) γνωρίζοντας αυτό που επιθυμούν, όχι με μια διαδικασία δίχως τέλος, αλλά με μια διαδικασία που θα είναι επικεντρωμένη στο αποτέλεσμα, με μια καλά δομημένη και στρατηγική νοοτροπία», τονίζει στο γραπτό ανακοινωθέν του ο κ. Ακιντζί.

Η τ/κ πλευρά τονίζει ότι θα συνεχίσει να καταβάλλει εποικοδομητική προσπάθεια για λύση στις επικείμενες επαφές της με την κ. Λουτ.

Το ζήτημα της χαλαρής ομοσπονδίας

Σε αυτό το σημείο, ο κ. Ακιντζί αναφέρεται και στο ζήτημα της χαλαρής ομοσπονδίας. Ο κ. Ακιντζί επαναλαμβάνει στην επικείμενη συνάντηση του με τον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη, η τ/κ πλευρά θα ζητήσει να πληροφορηθεί τις απόψεις της ε/κ πλευράς για το μέλλον του νησιού.
Ο ίδιος τονίζει το εξής: «Ωστόσο δεν πρέπει να αγνοηθεί το εξής σημαντικό σημείο: Στην λύση που θα βρεθεί, ανεξάρτητα από το επίθετο που θα φέρει, εφόσον θα είναι ένας ομοσπονδιακός συνεταιρισμός, η (αρχή της) αποτελεσματική συμμετοχή των πλευρών στις εξουσίες που θα δημιουργηθούν από κοινού, θα είναι αναπόφευκτη. Είναι ξεκάθαρο ότι η λύση θα βασίζεται σε δυο ιδρυτικά μέλη και η πολιτική ισότητα θα είναι μια από τις πιο σημαντικές αρχές της».

Τα δυο νέα οδοφράγματα

Τέλος, ο κ. Ακιντζί τονίζει: «Όταν θα συναντηθούμε με τον κ. Αναστασιάδη, ελπίζω ότι θα καθορίσουμε από κοινού την ημερομηνία του ανοίγματος των οδοφραγμάτων της Δερύνειας και του Απλικίου. Θα ήθελα να υπενθυμίσω ότι ως τ/κ πλευρά επιθυμούμε το άνοιγμα και των δυο οδοφραγμάτων».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νίκου Στέλγια

Σχόλια αναγνωστών

Δύο ακόμη σημαντικές εκδόσεις στην πλατφόρμα Read

«Kala re leventes mou giati den mas lete kai pou na tin vroume tin vivliothiki!!»
PS  |  21:07

Ποιος φταίει για τις κακές καιρικές συνθήκες στην οδική ασφάλεια;

«Επιτέλους ένα άρθρο που ‘έθεσε τον δάκτυλον επί τον τύπον των ήλων.’ Χωρίς αυστηρή και συνεχή αστυνόμευση ...»
Λευκωσιατης  |  09:27

Μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλη κουβέντα μη πεις

«ΑΡΧΙΚΗ ΒΑΣΙΚΗ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ για την εύρυθμη λειτουργία του ΓεΣΥ ήταν πως τα Δημόσια Νοσηλευτήρια θα ...»
YIANNOULIS  |  13:46

H «Κ» αποκαλύπτει την πρόταση του ΟΚΥπΥ που απέρριψε η ΠΑΣΥΚΙ

«ΑΡΧΙΚΗ ΒΑΣΙΚΗ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ για την εύρυθμη λειτουργία του ΓεΣΥ ήταν πως τα Δημόσια Νοσηλευτήρια θα ...»
YIANNOULIS  |  13:44

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X