ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ικανοποιητικό για την Κύπρο το προσχέδιο συμπερασμάτων

Τα συμπεράσματα πρέπει να διέπουν με συγκεκριμένο τρόπο τη σχέση ΕΕ-Τουρκίας, τόνισε ο Νίκος Αναστασιάδης στον Ντόναλντ Τουσκ

Newsroom K

«Το προσχέδιο συμπερασμάτων που υπάρχει κρίνεται ικανοποιητικό για τη χώρα μας», σύμφωνα με τα όσα μεταφέρουν κυβερνητικές πηγές, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ στις Βρυξέλλες. 

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο Πρόεδρος τόνισε στον Ντόναλντ Τουσκ ότι αυτά τα συμπεράσματα πρέπει να διέπουν με συγκεκριμένο τρόπο τη σχέση ΕΕ-Τουρκίας και τη συνάντηση της Βάρνας. Σε γενικές γραμμές, Πρόεδρος είχε μια πολύ καλή συνάντηση με τον Πρόεδρο Τουσκ, είχε την ευκαιρία να τον ενημερώσει σύντομα για τις συνεχιζόμενες παραβιάσεις και την επιθετικότητα της Τουρκίας που απειλεί να εισβάλει με δικά της σκάφη και γεωτρύπανα στην περιοχή και όλες οι παραπάνω αναφορές έγιναν σε συσχετισμό με τη δήλωση Τουσκ μετά το Άτυπο Συμβούλιο της 23ης Φεβρουαρίου, σημειώνουν.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μεταβαίνει αυτή την ώρα στην προπαρασκευαστική Σύνοδο των ηγετών που ανήκουν στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, το οποίο και αυτό με τη σειρά του θα λάβει θέση για τα τεκταινόμενα στην Ανατολική Μεσόγειο.

Το εαρινό Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα ξεκινήσει στις 15:00 (16:00 ώρα Κύπρου) με την παραδοσιακή ανταλλαγή απόψεων με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Αντόνιο Ταγιάνι.

Η πρώτη σύνοδος εργασίας θα ξεκινήσει με μια επισκόπηση της κατάστασης από τον Βούλγαρο πρωθυπουργό, Μπόικο Μπορίσοφ, σχετικά με την εφαρμογή των προηγούμενων συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Ουδέν σχόλιο από πλευράς Αστυνομίας για το χρόνο και τόπο του φονικού

«MONO ZHMEIA MPOREI NA KANEI STH SWSTH KAI EPAGGELMATIKH DIEREYNISH KAI STOIXEIO8ETISH THS OPOIAS EREUBAS ...»
PETROS JOSEPHIDES  |  16:16

Σε διαφορετικό χώρο και χρόνο το διπλό φονικό

«MONO ZHMEIA MPOREI NA KANEI STH SWSTH KAI EPAGGELMATIKH DIEREYNISH KAI STOIXEIO8ETISH THS OPOIAS EREUBAS ...»
PETROS JOSEPHIDES  |  16:16

#PoliticsBlog Ποιος φοβάται τον Ματσάκη και άλλες ιστορίες για φόνους

«Δυστυχώς οι ποσοστώσεις στους διορισμούς αυτά έχουν! Θα γίνουν ανυπόφορες σε τυχών λύσης του κυπριακου! ...»
Ντομπρος Κελαηδης  |  13:02

Αποδέσμευση €8 εκ. για τα κουρεμένα ταμεία προνοίας

«Γιατί να πληρώσουν οι φορολογούμενοι και να μην κουρευτουν όλα τα ταμεία προνοίας, ειδικά του συνεργατισμου ...»
Ντομπρος Κελαηδης  |  07:40

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση