ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ικανοποιητικό για την Κύπρο το προσχέδιο συμπερασμάτων

Τα συμπεράσματα πρέπει να διέπουν με συγκεκριμένο τρόπο τη σχέση ΕΕ-Τουρκίας, τόνισε ο Νίκος Αναστασιάδης στον Ντόναλντ Τουσκ

Newsroom K

«Το προσχέδιο συμπερασμάτων που υπάρχει κρίνεται ικανοποιητικό για τη χώρα μας», σύμφωνα με τα όσα μεταφέρουν κυβερνητικές πηγές, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ στις Βρυξέλλες. 

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο Πρόεδρος τόνισε στον Ντόναλντ Τουσκ ότι αυτά τα συμπεράσματα πρέπει να διέπουν με συγκεκριμένο τρόπο τη σχέση ΕΕ-Τουρκίας και τη συνάντηση της Βάρνας. Σε γενικές γραμμές, Πρόεδρος είχε μια πολύ καλή συνάντηση με τον Πρόεδρο Τουσκ, είχε την ευκαιρία να τον ενημερώσει σύντομα για τις συνεχιζόμενες παραβιάσεις και την επιθετικότητα της Τουρκίας που απειλεί να εισβάλει με δικά της σκάφη και γεωτρύπανα στην περιοχή και όλες οι παραπάνω αναφορές έγιναν σε συσχετισμό με τη δήλωση Τουσκ μετά το Άτυπο Συμβούλιο της 23ης Φεβρουαρίου, σημειώνουν.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μεταβαίνει αυτή την ώρα στην προπαρασκευαστική Σύνοδο των ηγετών που ανήκουν στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, το οποίο και αυτό με τη σειρά του θα λάβει θέση για τα τεκταινόμενα στην Ανατολική Μεσόγειο.

Το εαρινό Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα ξεκινήσει στις 15:00 (16:00 ώρα Κύπρου) με την παραδοσιακή ανταλλαγή απόψεων με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Αντόνιο Ταγιάνι.

Η πρώτη σύνοδος εργασίας θα ξεκινήσει με μια επισκόπηση της κατάστασης από τον Βούλγαρο πρωθυπουργό, Μπόικο Μπορίσοφ, σχετικά με την εφαρμογή των προηγούμενων συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Έριξαν καρφιά στον Πρόεδρο οι ευρωβουλευτές του ΑΚΕΛ

«Ναι, ΑΚΑ, μίλησαν αυτοί που μας κούρεψαν, που έβγαζαν λεφτά στο εξωτερικό για να μην κουρευτούν, αυτοί ...»
Yiannos  |  14:24

Εφεση μετά τον σάλο για την ποινή-χάδι στον παιδεραστή

«Μπορειτε να μας πειτε ποια ειναι η μεγιστη δυνατη ποινη για τα αδικηματα που καταδικαστηκε;»
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ  |  12:42

Στα δυο προεδρικό - ΑΚΕΛ για κυπριακό

«Διερωτούμε πως η σύνταξη επιτρέπει στον ΑΚΑ να γράφει αυτές τις ηλιθιότητες σχεδόν κάθε μέρα.»
CGA  |  09:57

Ξεκίνησε η συγγραφή του πορίσματος για ΣΚΤ

«Aγαπητοί Επίτροποι, να είστε έτοιμοι ή να σας γιουχαϊσουν ή να σας χειροκροτήσουν!»
ΑΚΑ  |  09:54

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση