ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ιμάμογλου: Λάθος ενημερώθηκε ο Ερντογάν για το άγαλμα Μακαρίου

Είπε ότι πρόκειται για μνημείο στο οποίο απεικονίζεται η στιγμή της υπογραφής της συνθήκης εγγυήσεως του 1960

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Λάθος ενημερώθηκε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν για το μνημείο στο οποίο απεικονίζεται και ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος Γ σύμφωνα με τον υποψήφιο δήμαρχο του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) Εκρέμ Ιμάμογλου, ο οποίος απάντησε στις κατηγορίες του Ταγίπ Ερντογάν εναντίον του πως είχε στήσει το άγαλμα Μακαρίου στην Κωνσταντινούπολη. Ο Ιμάμογλου είπε ότι πρόκειται για μνημείο στο οποίο απεικονίζεται η στιγμή της υπογραφής της συνθήκης εγγυήσεως του 1960 και πως θα ενημερώσει τον Τούρκο Πρόεδρο γι αυτό κατά την τους συνάντηση.

Ο Εκρέμ Ιμάμογλου είπε ότι πολύ καθαρά ήταν ένα έργο και πως «πρόκειται για ένα τεράστιο μνημείο 700 τετραγωνικών μέτρων, το οποίο απεικονίζει τη συμβολή του μακαρίτη Ραούφ Ντενκτάς στον αγώνα της Κύπρου και του μακαρίτη Ετζεβίτ και Ερμπακάν στην ‘επιχείρηση’ του 1974».

«Είναι ένα έργο στο οποίο απεικονίζεται ο Ντενκτάς σε συνάντησή του με την ένωση βετεράνων στην Κύπρο και αποφασίζουν. Είναι ένα έργο τέχνης που υλοποιήθηκε. Δεν πρόκειται για άγαλμα όπως έχει αναφερθεί εδώ. Είναι η απεικόνιση της στιγμής που υπογράφηκε το 1960 η συμφωνία για το δικαίωμα της Τουρκίας να μπει στην Κύπρο. Απεικονίστηκε ως μια σύνθεση. Σε εκείνη τη σύνθεση απεικονίστηκε ο Μακάριος να είναι σκεπτικός και ο Ραούφ Ντενκτάς ισχυρός. Απεικονίστηκε η στιγμή που ο μακαρίτης Φαζίλ Κιουτσιούκ υπέγραφε. Είναι λάθος να χαρακτηρίζεται μια σύνθεση ως άγαλμα. Στεναχωρείτε την οικογένεια Ντενκτάς και εκείνους που έδωσαν αγώνα για την Κύπρο. Εγώ θα τους καλέσω στο πιο όμορφο πάρκο της Κωνσταντινούπολης. Εάν έρθουν θα δουν και εκείνο το μνημείο. Εγώ θα ενημερώσω τον Πρόεδρο κατά την αυριανή που επίσκεψη. Έχει ενημερωθεί λάθος. Εγώ είμαι ο πρώτος δήμαρχος στην Τουρκία που έκανε μνημείο για την Κύπρο. Παρακαλώ να το σέβονται», ανέφερε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Διαγράφηκαν δάνεια εκτοπισθέντων γεωργοκτηνοτρόφων από την ΣΚΤ

«Είσαι επιχειρηματίας ή γυναίκα; Είσαι σε οποιοδήποτε οικονομικό χάος ή χρειάζεσαι χρήματα για να ξεκινήσεις ...»
3% προσφορά δανείου ισχύουν τώρα  |  18:20

Αρχιεπίσκοπος: Ο Ακιντζί πιέζεται από την Άγκυρα

«Ο διευθυντής της εκκλησίας Κύπρου με το πιο πτωχό λεξιλόγιο!!! »
ΑΚΑ  |  09:58

Στους αστυνομικούς ανακριτές θα μιλήσει ο Μητροπολίτης Μόρφου

«Τρία πουλάκια κάθονταν… Αναστατώσατε τον κόσμο, σεβασμιότατε κύριε, κύριε Νεόφυτε και τώρα θυμηθήκατε ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  10:37

Επτά ελληνικά πανεπιστήμια στα καλύτερα του κόσμου

«Έ, πέστε μας κιόλας ότι το Πανεπιστήμιο Κύπρου είνε στην ίδια κατάταξη με το Πολθτεχνείο.»
PeterG  |  03:13

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X