ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ιωνάς: Η Διάσκεψη μας παρέχει τη δυνατότητα να σταθούμε αδιαίρετοι

Ο αγώνας της Κύπρου διεξάγεται ενάντια στη τουρκική αδιαλλαξία, ανέφερε ο Υπουργός Δικαιοσύνης

ΚΥΠΕ

Την πεποίθηση ότι η μετάβαση του Προέδρου Αναστασιάδη και της πολιτικής ηγεσίας στην Ελβετία ενόψει της Διάσκεψης για την Ασφάλεια και Εγγυήσεις, μάς παρέχει τη δυνατότητα να πορευτούμε αδιαίρετοι και μονιασμένοι, όχι κατά ανάγκη ομόφωνοι, αλλά ομόθυμοι, εξέφρασε σήμερα ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Ιωνάς Νικολάου, υποδεικνύοντας πως «όποιες και εάν είναι οι διαφορές μας, όποιες και εάν είναι οι αντιρρήσεις μας, μάς ενώνει η ιστορική και ηθική μας υποχρέωση, η ανάγκη υπέρβασης, από το ‘εγώ’ και ‘το κόμμα’, στο ‘εμείς’ και το συμφέρον της πατρίδας μας».

Μιλώντας σήμερα, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΤΠ, στο ετήσιο εθνικό και θρησκευτικό μνημόσυνο των πεσόντων του 281 Τάγματος Πεζικού 1974, που τελέστηκε από τον Ιερό Ναό της Παναγίας, στον Κουτραφά, ο Ιωνάς Νικολάου σημείωσε πως είναι με αυτόν τον τρόπο θα τιμήσουμε όχι στα λόγια, αλλά στην πράξη τους αγώνες και τις θυσίες των ηρώων μας. Εξαντλώντας κάθε δυνατότητα για απαλλαγή από την κατοχή, κάθε δυνατότητα επανένωσης της πατρίδας και του λαού μας, βάσει μιας αμοιβαίας αποδεκτής, δίκαιης και λειτουργικής συμφωνίας.

Στο πλαίσιο της ομιλίας του ο Ιωνάς Νικολάου ανέφερε ότι ο αγώνας της Κύπρου σήμερα για επίλυση του πολιτικού μας προβλήματος διεξάγεται ενάντια στη τουρκική αδιαλλαξία και προκλητικότητα και ενάντια στον χρόνο, που παγιώνει τετελεσμένα και αυξάνει την τουρκική ανυποχωρητικότητα, και υπογράμμισε πως «μόνος παρονομαστής αυτής της διττής προσπάθειας, αποτελεί η διασφάλιση της επανόρθωσης των δικαιωμάτων και ελευθεριών που εξαιτίας της κατοχής, ο λαός μας αποστερείται».

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης είπε ότι «το ετήσιο αυτό μνημόσυνο παρέχει τη δυνατότητα, ανασκοπώντας τις οδυνηρές πτυχές της εθνικής μας τραγωδίας, να αντλήσουμε εκείνα τα διδάγματα που θα μας φρονηματίσουν από τα αδυσώπητα και εγκληματικά λάθη του παρελθόντος, γιατί η Ιστορία δεν αποτελεί τίποτε άλλο, παρά τη φωνή των νεκρών που διδάσκει τους ζώντες».

«Για τέσσερις και πλέον δεκαετίες στην Κύπρο, υπομένουμε την εθνοκάθαρση, τον εποικισμό και την παράνομη εκμετάλλευση των περιουσιών μας. Την υβριστική βεβήλωση των μνημείων, της θρησκευτικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς» συμπλήρωσε.

Και συνέχισε λέγοντας ότι «οι άνανδρες δολοφονίες των στρατιωτών μας μετά από την εισβολή, τα γεγονότα του ‘96, ο Ισαάκ, ο Σολωμού και τα Στροβίλια, αποτελούν υπόμνηση μιας τραγικής πραγματικότητας, ότι η ‘γραμμή’ που μας χωρίζει από τις 40 και πλέον χιλιάδες εισβολείς, δεν είναι πράσινη, αλλά καταπαύσεως του πυρός».

«Ότι αποτελεί τη ντροπιαστική ουλή, που πρέπει να μας υπενθυμίζει τον βίαιο διαμελισμό και κατοχή της πατρίδας μας. Τον φόρο πόνου και αίματος, που πλήρωσε και εξακολουθεί να καταβάλλει ο λαός μας» όπως πρόσθεσε

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X