ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Και ο Σπανός στο πλευρό του Μαλά

Παρευρέθηκε στα εγκαίνια του επιτελείου του υποψήφιου για την προεδρία

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

Στο πλευρό του Σταύρου Μαλά φαίνεται να βρίσκεται ο Μάικ Σπανός, η πρώτη επιλογή του ΑΚΕΛ ως υποψήφιου για την προεδρία, καθώς παρευρέθηκε στα εγκαίνια του επιτελείου του υποψήφιου προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο κ. Μαλάς, εγκαινίασε το επιτελείο του που βρίσκεται στη Λεωφόρο Στροβόλου όπου κατά την ομιλία του έθεσε τους κύριους άξονες στους όποιους θα κινηθεί. Πιο συγκεκριμένα στάθηκε στην ανάγκη να αποφύγει η Κύπρος τον κίνδυνο της διχοτόμησης αλλά και να ξεφύγει η οικονομία από τους ευκαιριακούς σχεδιασμούς ανάπτυξης. Δεν παρέλειψε να χαρακτηρίσει την κυβέρνηση ως «απόστολους του εφησυχασμού» που όπως επεσήμανε αυτάρεσκα υπόσχονται να συνεχίσουν τη σημερινή οικονομική πολιτική.

Τα εγκαίνια προλόγισε ο ακαδημαϊκός Νίκος Κωνσταντίνου ο οποίος επεσήμανε πως η υποψηφιότητα του κ. Μαλά ενώνει και σημείωσε πως ως επιστήμονας ο κ. Μαλάς μπορεί να εφαρμόσει πολιτική βασισμένη στα δεδομένα.

«Θα μου επιτρέψετε να γίνω κάπως εξομολογητικός δεν θα ήμουν εδώ σήμερα κοντά σας αν δεν ανησυχούσα βαθιά και βασανιστικά για την πορεία της πατρίδας μας και το μέλλον του τόπου μας πιστεύω ότι η πατρίδα μας βρίσκεται σε κίνδυνο ότι το φάσμα της οριστικής διχοτόμησης είναι προ των πυλών ότι ο πόλεμος για μια διατηρήσιμη ανάπτυξη θα χαθεί αν δεν κερδηθεί εδώ και τώρα η μάχη για να πάψει η ανάκαμψη της οικονομίας να βασίζεται σε ευκαιριακό τρόπο σχεδιασμού. Είμαι εδώ για να εναντιωθούμε όλοι μαζί στους απόστολους του εφησυχασμού που υπόσχονται αυτάρεσκα ότι θα συνεχίσουν τη σημερινή οικονομική πολιτική χωρίς να αντιλαμβάνονται τα αδιέξοδα στα οποία μας οδηγεί. Είμαι εδώ σήμερα για να δώσουμε μια άλλη προοπτική σήμερα στη συντριπτική πλειοψηφία που αντιλαμβάνονται ότι δεν πάει άλλο με τον παλαιοκομματισμό τον λαϊκισμό τις προσωπικές αντιθέσεις και τους στείρους ανταγωνισμούς. Είμαι εδώ σήμερα για να νικήσουμε, όχι για να κατακτήσουμε την εξουσία αλλά για να δώσουμε την ουσία που θέλει η κοινωνία μας για να έχει η πολιτική ζωή νόημα» ανέφερε κατά την ομιλία του ο Σταύρος Μαλάς.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Σχόλια αναγνωστών

Ένοχος για τροχαίες παραβιάσεις ο Θεμιστοκλέους

«Αν ήταν αλλού (ή αν ήταν μάγκας) θα είχε παραιτηθεί , όχι να δεχθεί άρση αυλίας (που δεν δέχθηκε , αλλά ...»
Consumer  |  17:39

Εμφύλιος στο ΕΛΚ για τη θέση της Στέλλας

«Πάντοτε υπάρχει "σφαγή" όταν πρόκειται για καρέκλα....»
Consumer  |  17:35

Εμφύλιος στο ΕΛΚ για τη θέση της Στέλλας

«Πάντοτε υπάρχει "σφαγή¨όταν πρόκειται για καρέκλα... »
Consumer  |  17:34

Αφήνουν εκατομμύρια σε Τουρκία και κατεχόμενα οι Κύπριοι

«Νομιζω ότι είναι παρπλανητικός ο τίτλος σας, αφού από το ίδιο το άρθρο προκύπτει ότι η εισροές χρημάτων ...»
Leo  |  14:54

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση