ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 00:08
 

Και ο Τρυφωνίδης υποψήφιος για την ηγεσία του ΔΗΚΟ

Σε συνάντηση με τον Νικόλα Παπαδόπουλου ξεκαθάρισε τις προθέσεις του, ενώ έθεσε και θέμα εμπλοκής Βότση

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

Σε θέση στην ηγετική πυραμίδα του Δημοκρατικού Κόμματος φαίνεται να προσβλέπει ο επαρχιακός Λευκωσίας του κόμματος Αλέκος Τρυφωνίδης. Το όνομα του κ. Τρυφωνίδη, ακούγεται εδώ και καιρό για υποβολή υποψηφιότητας στη θέση του αντιπροέδρου του ΔΗΚΟ, ωστόσο δεν αποκλείεται και το ενδεχόμενο να διεκδικήσει τη θέση του αναπληρωτή προέδρου υπό προϋποθέσεις. Οι προθέσεις του αναμένεται να ξεκαθαρίσουν μετά την Κεντρική Επιτροπή του ΔΗΚΟ στις 16 Απριλίου.

Η συνάντηση με Νικόλα

Θα πρέπει να σημειωθεί πως σύμφωνα με κομματικές πηγές ο κ. Τρυφωνίδης νιώθει πως στα 33 χρόνια παρουσίας του στο ΔΗΚΟ και 25 χρόνων σε όλες τις βαθμίδες της επαρχιακής Λευκωσίας, νιώθει πως έκλεισε ο κύκλος του και να επιθυμεί να διεκδικήσει θέση στην ανώτατη βαθμίδα. Αυτή του την πρόθεση φαίνεται να γνωστοποίησε κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με τον Νικόλα Παπαδόπουλο την περασμένη Τετάρτη.

Η εμπλοκή Βότση

Όπως αναφέρουν ασφαλείς πηγές, έθεσε στον κ. Παπαδόπουλο να προτείνει στον Άγγελο Βότση να διεκδικήσει τη θέση του αναπληρωτή προέδρου. Με αυτό τον τρόπο φαίνεται να υπάρχει η εκτίμηση σε μία μερίδα ΔΗΚΟϊκών στελεχών ότι θα επουλωθούν οι εσωκομματικές πληγές και θα αποτραπεί το ενδεχόμενο αποχώρησης του κ. Βότση και στη συνέχεια προσάρτησής του στο άρμα του ΔΗΠΑ. Είναι άλλωστε γνωστό πως ο κ. Βότσης έχει ένα σημαντικό έρεισμα στους παραδοσιακούς ΔΗΚΟϊκούς ψηφοφόρους. Πάντως σύμφωνα με τις πληροφορίες της «Κ» ο βουλευτής Λεμεσού, φέρεται να μην ενδιαφέρεται να διεκδικήσει θέση στην ανώτατη πυραμίδα.

Το κατά πόσο ο κ. Παπαδόπουλος προτίθεται να κάνει αυτό το βήμα ούτως ή άλλως είναι ένα ζήτημα ανοικτό. Αν και με αυτό τον τρόπο θα δείξει πως είναι έτοιμος να δώσει χέρι συμφιλίωσης με παραδοσιακά στελέχη που διαφώνησαν με χειρισμούς της ηγεσίας, μια τέτοια προεδρική εμπλοκή, ενδεχομένως να προκαλέσει τριβές με άλλους υποψήφιους για την εν λόγω θέση.

Σύμφωνα με το περιβάλλον του Νικόλα Παπαδόπουλου ο ΔΗΚΟϊκός Πρόεδρος βλέπει θετικά το ενδεχόμενο υποψηφιότητας του κ. Τρυφωνίδη αλλά και γενικότερα, φαίνεται να προωθεί την υποβολή υποψηφιοτήτων από στελέχη για τις θέσεις της νέας ηγεσίας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Σχόλια αναγνωστών

Ζητά βοήθεια η Ερευνητική Επιτροπή για ΣΚΤ

«Eλπίζω όταν αυτή η Επιτροπή τελειώσει το έργο που ανέλαβε, να μην ντρέπεται να κυκλοφορεί στους ...»
knak  |  20:51

Τα πάνω κάτω στο ΔΣ της Cyta από γνωμάτευση του Γ. Εισαγγελέα

«Ο καλύτερος κουγκάς της κυβέρνησης!!! Καλλύτερο εν θέλει!!! Aκούεις τον και σβήνεις την τηλεόραση!!! ...»
knak  |  20:48

#PoliticsBlog Οι εμετοί, τα ξερατά και πιθανές θεραπείες

«η τάση προς εμετό μπορεί να προκλήθηκε απο το βούρκο στον οποίο κυλιέται ο Γενικός Εισαγγελέας »
leoegotora  |  12:54

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση