ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΚΕ για παιδεία: Με την εφαρμογή συναινετικής ρύθμισης μπορεί να ξεκινήσει διάλογος

Σε αναμονή των αποφάσεων από τις συνδικαλιστικές οργανώσεις

Newsroom K

Σε γραπτή του δήλωση, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου έκανε αναφορά στις τελευταίες εξελίξεις στην παιδεία αλλά και για τα όσα αναμένει η Κυβέρνηση από τις εκπαιδευτικές οργανώσεις.

Όπως σημειώνει «εν αναμονή των αποφάσεων των συνδικαλιστικών οργανώσεων και παρακολουθώντας τις σημερινές εξελίξεις, πρέπει να διευκρινήσουμε ότι η συναινετική πρόταση στην οποία καταλήξαν οι εντατικές διαβουλεύσεις μεταξύ της διυπουργικής επιτροπής και της ηγεσίας των συνδικαλιστικών οργανώσεων τις τελευταίες μέρες, αποτελεί τη ρύθμιση που πρέπει να εφαρμοσθεί ειδικά στη φετινή σχολική χρονιά».

Παράλληλα αναφέρει πως «με την εφαρμογή αυτής της συναινετικής ρύθμισης, η οποία έχει λάβει υπόψη τις ευαισθησίες και τις ανησυχίες και των δυο πλευρών, μπορεί να ξεκινήσει αμέσως ο διάλογος εφ’όλης της ύλης, προκειμένου να αντιμετωπιστούν όλα τα ζητήματα που αφορούν τη δημόσια εκπαίδευση. Όπως έχει συνομολογηθεί είναι μέσα από το διάλογο που θα ακολουθήσει που θα καταλήξουμε στις τελικές λύσεις για όλα τα θέματα που έχουν καταγραφεί, συμπεριλαμβανόμενης της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης και του εξορθολογισμού του συστήματος για ένα βελτιωμένο και ποιοτικά αναβαθμισμένο δημόσιο σχολείο».

«Εναπόκειται βεβαίως στις συνδικαλιστικές οργανώσεις και τα συλλογικά όργανά τους να πάρουν τις δικές τους αποφάσεις. Ενόψει όμως της έναρξης της σχολικής χρονιάς και με την επιθυμία να τερματιστεί η αναστάτωση και η αβεβαιότητα, πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι, σύμφωνα και με τη συνεννόηση που υπήρξε, αυτή η τελευταία συναινετική πρόταση που έχουμε στα χέρια μας αποτελεί και την τελική ρύθμιση για φέτος, αφήνοντας τυχόν άλλα ζητήματα ή εισηγήσεις για τη συνέχεια του διαλόγου» τονίζει.

Από την πλευρά του Υπουργείου Παιδείας και της Κυβέρνησης γίνονται ήδη όλες οι προεργασίες προκειμένου η ρύθμιση στην οποία κατέληξε η διαβούλευση να εφαρμοσθεί αμέσως και έτσι να εξασφαλίσουμε την ομαλή λειτουργία των σχολείων και την έναρξη ενός εφ’όλης της ύλης διαλόγου που θα οδηγήσει εξίσου συναινετικά στις τελικές λύσεις. Με πλήρη σεβασμό στις διαδικασίες των συνδικαλιστικών οργανώσεων, ελπίζουμε ότι θα έχουμε και από την πλευρά των εκπαιδευτικών την ανάλογη απόφαση.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Άδειασε τον Κυπριανού ο Αβέρωφ για την πράσινη γραμμή

«Μια εισήγηση. Είναι πιο σωστό στο τ΄τλο να διευκρινίζετε ποιόν Κυπριανού άδειασε για να μην μένουν ...»
CGA  |  08:15

Φυλακτού: Ο στόχος ήταν να πληγεί το δημόσιο σχολείο

«Εξ ορθολογισμός είναι να αποκόπτεις 300 και πλέον θέσεις καθηγητών και να δίνεις 1688 προαγωγές ? Εξ ...»
Σκεπτόμενος  |  10:09

Φυλακτού: Ο στόχος ήταν να πληγεί το δημόσιο σχολείο

«O μέγας Φίλιος θα εννοούσε βέβαια το πλήγμα από τους εκπαιδευτικούς! »
knak  |  09:33

Λουκέτο στα σχολεία και στασιμότητα στην παιδεία

«Οταν οι εκπαιδευτικοί έχασαν το παιγνίδι, λόγω .... παπαριών! »
knak  |  09:31

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση