ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΚΕ: Σημαντική η αναβάθμιση Moody’s για την οικονομία και τις προοπτικές της

«Ενθαρρύνεται η επενδυτική δραστηριότητα στη χώρα μας και βελτιώνονται διαρκώς οι όροι χρηματοδότησης»

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Είναι πάντα σημαντικό για την οικονομία της Κύπρου και τις προοπτικές της να υπάρχουν τέτοιες αναβαθμίσεις και έξωθεν θετική μαρτυρία από τους Οίκους Αξιολόγησης, αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου, για την αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Κύπρου από τον Οίκο Αξιολόγησης Moody’s.

«Με αυτό τον τρόπο», σημειώνει «ενθαρρύνεται η επενδυτική δραστηριότητα στη χώρα μας και βελτιώνονται διαρκώς οι όροι χρηματοδότησης, εκεί όπου τυχόν χρειάζεται εξωτερικός δανεισμός».

Όπως αναφέρει, η ψεσινή απόφαση του διεθνούς Οίκου Αξιολόγησης Moody’s να αναβαθμίσει την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας μας από Ba3 σε Ba2 αντανακλά, όπως σημειώνεται από τον οίκο, τη «συνεχιζόμενη ανάκαμψη του τραπεζικού συστήματος» και τη «θετική τάση του ισολογισμού της Κυβέρνησης».

Προσθέτει πως καταγράφεται ότι, παρά το υψηλό εφάπαξ τίμημα -εξαιτίας της δράσης του κράτους για τη Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα- η αναλογία του δημόσιου χρέους ως προς το ΑΕΠ θα αρχίσει και πάλι να μειώνεται από το 2019 και ότι μέχρι το τέλος του 2021 θα περιοριστεί κάτω από 90%, ενώ επιβεβαιώνεται η πρόβλεψη ότι η Κύπρος θα συνεχίσει να προχωρά σε αναπτυξιακή πορεία τα επόμενα χρόνια.

Καταγράφει επίσης τη διαπίστωση του Οίκου ότι «η Κύπρος έχει κάνει ένα σημαντικό βήμα στην ανάκαμψη του τραπεζικού τομέα της τους τελευταίους μήνες», ενώ σημειώνεται και δραστική μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων κατά ένα τρίτο στο σύνολο του τραπεζικού συστήματος.

«Ταυτόχρονα, όμως, κρατάμε και τη διαπίστωση ότι οι επόμενες αξιολογήσεις και η αναμενόμενη περαιτέρω αναβάθμιση θα εξαρτηθεί τόσο από τη συνέχιση της συνετούς δημοσιονομικής διαχείρισης όσο και από πολιτικές ενέργειες», σημειώνει ο κ. Προδρόμου.

Τέτοιες αναβαθμίσεις, αναφέρει τέλος, θα έρθουν με την περαιτέρω μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων στο σύστημα και τη σχεδιαζόμενη από την Κυβέρνηση μείωση του δημοσίου χρέους.

ΣΧΟΛΙΑ

Το 2013, με το πιστόλι στον κρόταφο, ...αυτοκτόνησαν την κυπριακή οικονομία!!!
Υπό την "καθοδήγηση" του ηγέτη της κρίσης και μέσα στα "στιβαρά" χέρια του Χάρη (του κυρίου με τα μεγάλα αφτιά βρεεε) από τότε καθε λίγο και λιγάκι μας αναβαθμίζουν, αλλά όλο στα ...σκουπίδια σερνόμαστε!!!
Και να φανταστείτε γέμισαν την Κύπρο και με ...καζίνα και με...πύργους, και ξεπούλησαν όλες τις θάλασσες και τα βουνά, και ακόμη είμαστε μέσα στα σκουπίδια!!!...
Θαυμάστε τους κυβερνώντες, αλλά φτύστε τους ...για να μη τους πιάσει τ` αμμάτι!!!

Ai Em
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Επίθεση Αλβανών χάκερς στην ιστοσελίδα της, καταγγέλλει η Αλληλεγγύη

«Το σχόλιο του Ντόμπρος Κελαήδης για τους Αλβανούς στην Κύπρο έχει αφαιρεθεί, γιατί χαρακτηρίστηκε από ...»
Γιάννης Αδειλίνης, online editor «K»  |  13:40

#PoliticsBlog Τα X-files της Χρυσταλλούς, τα ΜΕΔ και τα συρτάρια

«Ποδκιάντροπη τελικά και αυτή η άριστη των αρίστων.»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  12:41

ΥΠΕΞ: Προ των πυλών η Εθνική Στρατηγική Ασφάλεια

«H Εθνική Στρατηγική Ασφάλειας είναι εκ της φύσεώς της θέμα που δεν εμπίπτει στις αρμόδιοτητες του Υπουργείου ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  12:37

Ακιντζί: Αποκεντρωμένη ομοσπονδία με αποτελεσματική συμμετοχή Τ/κ

«Ευτυχως που οι διεθνεις συγκυριες δεν ευνοουν τους τουρκαλλαδες, οποτε οι απειλες και εξυπνοβλακιες ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  07:53

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση