ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
The G C Institute
The G C Institute
Τελευταία Ενημέρωση: 19:44
 

Κλείνει στόματα για παραίτηση Χάρη ο Πρόεδρος

Τυγχάνει της «απολύτου εμπιστοσύνης μου» σαν αποτέλεσμα των ορθών χειρισμών του λέει ο Νίκος Αναστασιάδης

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

Τα στόματα της αντιπολίτευσης που μέχρι και σήμερα έκαναν λόγο για παραίτηση του Χάρη Γεωργιάδη, θέλησε να κλείσει μια και καλή ο Πρόεδρος υπογραμμίζοντας πως ο υπουργός Οικονομικών τυγχάνει της πλήρους στήριξής του.

«Ο Χάρης Γεωργιάδης τυγχάνει της απολύτου εμπιστοσύνης μου σαν αποτέλεσμα των ορθών χειρισμών αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης που έφεραν τη χώρα από το χείλος της καταστροφής σε μια πορεία σταθερής και βιώσιμης ανάπτυξης με ισολογισμένους και πλεονασματικούς προϋπολογισμούς» ανέφερε χαρακτηριστικά μετά και την ψήφιση των κρατικών εγγυήσεων και των νομοσχεδίων.

Απάντησε και σχετικά με την απαίτηση της αντιπολίτευσης για παραίτηση του υπουργού Οικονομικών, δηλώνοντας πως σέβεται «απόλυτα τις απόψεις που εκφράζουν οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου, χωρίς τούτο να σημαίνει ότι και τις αποδέχομαι».

Αποκάλυψε δε πως ο Υπουργός Οικονομικών έθεσε την παραίτησή του στη διάθεσή του. «Θεώρησα και θεωρώ πως δεν θα δικαιολογείτο και δεν δικαιολογείται η αποδοχή της, αφού θεωρώ πως τα προβλήματα του Συνεργατισμού δεν είναι δημιούργημα ούτε και οφείλονται σε πολιτικές αποφάσεις του Υπουργού Οικονομικών» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Αντεπίθεση ... Νικόλα

Τις δικές του απαντήσεις έδωσε μετά την ολομέλεια της βουλής και ο Νικόλας Παπαδόπουλος, ξεκινώντας δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση και κάνοντας λόγο για εξαπάτηση και πολιτική απάτη.

Στον πέμπτο όροφο του Δημοκρατικού Κόμματος, το ζητούμενο είναι να περάσει τόσο στους πολίτες αλλά κυρίως στο ΔΗΚΟϊκό ακροατήριο, ότι δεν υπήρχε άλλη επιλογή από την έγκριση των εν λόγω νομοσχεδίων. Αυτό όπως θέλουν να διαμηνύσουν, δεν έχει να κάνει με τη στήριξη της κυβέρνησης αλλά της σταθεροποίησης της κυπριακής οικονομίας.

Σε αυτό το πλαίσιο, προωθούνται στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης σύντομα βίντεο του Προέδρου του ΔΗΚΟ όπου εξηγεί τους λόγους που στήριξε κρατικές εγγυήσεις και νομοσχέδια. «Όσο πιο ανεύθυνη κυβέρνηση έχουμε απέναντί μας τόσο πιο υπεύθυνοι οφείλουμε να είμαστε όλοι εμείς με γνώμονα το συμφέρον του λαού μας. Δεν στηρίζουμε την κυβέρνηση στηρίζουμε τους καταθέτες και την οικονομία. Με τη στάση μας διασφαλίσαμε τους καταθέτες και αποτρέψαμε χάος στην οικονομία. Οι πολιτικές ευθύνες είναι τεράστιες, επιμένουμε στο θέμα αυτό, αναμένουμε ότι οι υπεύθυνοι θα αναλάβουν τις ευθύνες τους, αν όχι θα πρέπει να κριθούν από τους πολίτες. Η υπόθεση του Συνεργατισμού αποτελεί μία μεγάλη πολιτική. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, η κυβέρνηση και ο ΔΗΣΥ εξαπάτησαν τον λαό» αναφέρεται χαρακτηριστικά στα τέσσερα βίντεο κατά τα οποία τοποθετείται ο Νικόλας Παπαδόπουλος.

Αυτή η κίνηση, φαίνεται να συνδέεται και με τις ενστάσεις ψηφοφόρων και στελεχών του κόμματος που ήθελαν τιμωρία της κυβέρνησης. Ενδεικτική και η τοποθέτηση του ΔΗΚΟϊκού Προέδρου από το βήμα της βουλής, ότι δεν υπάρχει πλάνο β΄, διαφορετικά θα ήταν έτοιμος να το συζητήσει. Σχέδιο β’ το οποίο έθιξε ο Γιώργος Λιλλήκας κατά την τοποθέτησή του στην ολομέλεια της βουλής. Ξεκαθάρισε πως οι επιλογές της καταψήφισης θα ήταν είτε κούρεμα καταθέσεων είτε μνημόνιο.

Η αυτοδικαίωση

Σε αυτό το πλαίσιο ο Νικόλας Παπαδόπουλος θα φροντίσει να περάσει το μήνυμα πως το ΔΗΚΟ, κατάφερε να περάσει προτάσεις που κατέθετε προεκλογικά, μέσα από τη συγκεκριμένη κρίση του Συνεργατισμού. Ενδεικτική και η τοποθέτησή του στο κρατικό κανάλι το πρωί της Δευτέρας όταν επαναλάμβανε πως αυτές οι κινήσεις θα έπρεπε να γίνουν από το 2013 και τότε θα έπρεπε να δημιουργηθεί ο φορέας διαχείρισης των Μη εξυπηρετούμενων Δανείων με την βοήθεια της Ε.Ε. «Τότε μας χλεύαζαν, μας κοροϊδευαν, μας έλεγαν για τα λεφτά της μαμάς» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαδόπουλος.

Θέμα παραιτήσεων

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ υπογραμμίζει την ανάγκη παραιτήσεων, τόσο του Υπουργού Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη όσο και της Κεντρικής Τραπεζίτριας Χρυστάλλας Γιωρκάτζη χωρίς ωστόσο αυτό να θεωρείται προϋπόθεση για οτιδήποτε περαιτέρω. «Οι πολιτικές ευθύνες είναι τεράστιες, επιμένουμε στο θέμα αυτό, αναμένουμε ότι οι υπεύθυνοι θα αναλάβουν τις ευθύνες τους, αν όχι θα πρέπει να κριθούν από τους πολίτες» λέει χαρακτηριστικά, με κομματικές πηγές να εκτιμούν πως όσο ο Χάρης Γεωργιάδης δεν παραιτείται, τόσο μεγαλύτερη είναι φθορά της κυβέρνησης. Το επόμενο πάντως διάστημα αναμένεται να είναι σφοδρή η αντιπαράθεση, καθώς ήδη ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ αλλά και άλλα δηκοϊκά στελέχη, κάνουν λόγο για πολιτική εξαπάτηση και απατεωνιά. Το αν αυτή η επίθεση θα κορυφωθεί, θα φανεί το επόμενο διάστημα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Σχόλια αναγνωστών

Σιζόπουλος: Το δίλημμα στους πολίτες, ΕΔΕΚ ή ΕΛΑΜ για την έκτη έδρα

«Το παραρτημα της εγληματικης ναζιστικης συμμοριας ΧΑ, που ηδη μερικες φορες μελη της εχουν καταδικαστει ...»
Russ  |  12:59

Σιζόπουλος: Το δίλημμα στους πολίτες, ΕΔΕΚ ή ΕΛΑΜ για την έκτη έδρα

«Το παραρτημα της εγληματικης ναζιστικης συμμοριας ΧΑ, που ηδη μερικες φορες μελη της εχουν καταδικαστει ...»
Russ  |  12:59

Αυστραλία: Κάμερα κατέγραψε θεαματική πτώση μετεωρίτη στη Γη

«Το " μεγεθος μαρμαρου" που προκληθηκε απο " σκονη του διαστηματος", δηλαδη απο την πολη ερχομαι και ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  05:38

Αυστραλία: Κάμερα κατέγραψε θεαματική πτώση μετεωρίτη στη Γη

«Πολυ "κατατοπιστικοι" οι αυστραλοι, μιλουν για "μεγεθος μαρμαρου", αλλα το μαρμαρο δεν εχει καθορισμενο ...»
Ντόμπρος Kελαήδης  |  05:33

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X