ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Κλίμα προβληματισμού στα κατεχόμενα ενόψει του δείπνου

Ο Ακιντζί συμμετάσχει στο αποψινό δείπνο με τους δικούς του, ιδιαίτερους στόχους

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

Με πολλά αναπάντητα ερωτήματα και αρκετούς προβληματισμούς συμμετάσχει η τουρκοκυπριακή πλευρά στην σημερινή, ιστορικής σημασίας συνάντηση των δυο ηγετών, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην πράσινη γραμμή, ύστερα από μια μεγάλη διακοπή στις συνομιλίες. Για πρώτη φορά ύστερα από το ναυάγιο του Κραν Μοντάνα, οι δυο πλευρές θα έχουν την ευκαιρία να θέσουν επίθεση τάπητος όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο κυπριακό.

Όπως έχει ενημερώσει η «Κ» τους αναγνώστες της τις προηγούμενες ημέρες, η ηγεσία του Μουσταφά Ακιντζί συμμετάσχει στη σημερινή συνάντηση με τους δικούς της, ιδιαίτερους στόχους.

Η τ/κ πλευρά ζητά τον καθορισμό ενός συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος για την πορεία των συνομιλιών. Επίσης, στοχεύει στο ξεκαθάρισμα του τελικού καθεστώτος των τ/κ στο τέλος των δημοψηφισμάτων. Την ίδια στιγμή, επιδιώκει την κατοχύρωση της αρχής της συνδιαχείρισης της ομοσπονδίας και των ενεργειακών αποθεμάτων.

Λίγο πριν την συνάντηση του με τον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη, ο κ. Ακιντζί δήλωνε ότι σε περίπτωση που οι εμπλεκόμενες πλευρές δείξουν βούληση θα υπάρξουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις για πρόοδο στο κυπριακό. Την ίδια στιγμή, επανέλαβε τις γνωστές θέσεις της ηγεσίας του.

Το κλίμα στην τ/κ πλευρά
Η τ/κ πλευρά συμμετάσχει στη σημερινή συνάντηση των δυο ηγετών, έχοντας επικοινωνήσει και συμφωνήσει με την Άγκυρα ως προς τις προτεραιότητες της τουρκικής πλευράς στη νέα περίοδο των συνομιλιών. Την συνάντηση παρακολουθεί από κοντά η «κυβέρνηση» και το «Υπουργείο Εξωτερικών» που βρίσκονται σε ανοιχτή επικοινωνία με την Άγκυρα.

Χθες, το «κυβερνών» Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα ανακοίνωσε την υποστήριξη του στην συνάντηση των δυο ηγετών, προτείνοντας την διευθέτηση όλων των ανοιχτών ζητημάτων στο Κυπριακό σε μορφή ενός πακέτου.

Η συνάντηση των δυο ηγετών βρίσκει αντίκτυπο στα τουρκοκυπριακά μέσα, με Τ/κ αναλυτές να αποφεύγουν να τοποθετηθούν για το μέλλον του κυπριακού και να αφήνουν ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα. Σήμερα το βράδυ θα ανοίξει ο δρόμος για νέο κύκλο συναντήσεων δυο ηγετών; Ποια στάση θα τηρήσει η ε/κ πλευρά; Θα συζητηθούν εναλλακτικές φόρμουλες; Τέτοιου είδους ερωτήματα απασχολούν την τ/κ πλευρά λίγες ώρες πριν την έναρξη της κρίσιμης συνάντησης.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νίκου Στέλγια

Σχόλια αναγνωστών

Τέλος Ιανουαρίου τα νεότερα για την J&P Overseas

«Den ntreponte oi dio oikogenies (ioanou kai paraskevaide) na exoun ton kosmo tous tis TEN GROUP SERVICES ...»
APLIROTOS IPALLILOS KSA  |  22:15

Ολοκληρώθηκαν οι δημόσιες ακροάσεις της Ερευνητικής για το Συνεργατισμό

«Αγαπητοί Επίτροποι, ετοιμαστείτε για το Εύγε ή για το Γιουχάϊσμα!!! »
ΑΚΑ  |  12:26

Εγκρίθηκε ο Προϋπολογισμός του 2019

«ΑΚΕΛ, ΕΔΕΚ, Συμμαχία Πολιτών, Οικολόγοι, ΕΛΑΜ: οι ατυχήσαντες!»
ΑΚΑ  |  11:28

Αθώοι Ηλιάδης, Κυπρή στην υπόθεση της Τρ. Κύπρου

«Τέτοιο Κακουργιοδηκίο να τo χαιρόμαστε!!! »
ΑΚΑ  |  10:28

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση