ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 08:48
 

Κόντρα με «ουρά» στην Ελεγκτική Υπηρεσία

Οι επικείμενες αλλαγές φαίνεται να έβαλαν φωτιά στις σχέσεις Γενικού και Βοηθού

Του Απόστολου Τομαρά

Του Απόστολου Τομαρά

tomarasa@kathimerini.com.cy

Τεταμένο παραμένει το κλίμα στους πάνω ορόφους της Ελεγκτικής Υπηρεσίας μετά και την εξαγωγή μιας υποβόσκουσας κρίσης των τελευταίων ετών στις επαγγελματικές σχέσεις Βοηθού με το Γενικό Ελεγκτή.

Οι επιστολές του Κυριάκου Κυριάκου δεύτερου στην ιεραρχία της Ελεγκτικής ουσιαστικά αποτελούν τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι στις σχέσεις των δυο θεσμικών αξιωματούχων από την εποχή που στο τιμόνι της υπηρεσίας ήταν η Χρυστάλλα Γιωρκάτζη.

Κάπως έτσι περιγράφεται η όλη κατάσταση από πρόσωπα που εργάζονται στην Ελεγκτική Υπηρεσία και έχουν ζήσει τη διαδρομή του Βοηθού Γενικού Ελεγκτή από το 2013 που διορίσθηκε από τον τότε Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια. Όπως λένε τα ίδια πρόσωπα ανάλογο πρόβλημα με το τωρινό είχαν προκύψει και επί Χρυστάλλας Γιωρκάτζη.

Πρόβλημα που είχε να κάνει και τότε με τα καθήκοντα του Βοηθού σε σχέση με αυτά του Γενικού Ελεγκτή. Τότε και λίγο πριν η κ. Γιωρκάτζη εγκαταλείψει το γραφείο της στον 4ο όροφο της Ελεγκτικής για το πόστο του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας όπως λέγεται εντός της Υπηρεσίας παρουσίασε γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα με την οποία γινόταν σαφής διαχωρισμός των αρμοδιοτήτων των δυο αξιωματούχων.

Στην Ελεγκτική Υπηρεσίας λέγεται ευρέως ότι ο Βοηθός Γενικού Ελεγκτή ενοχλήθηκε από την κίνηση του Οδυσσέα Μιχαηλίδη να απλουστεύσει κάποιες διοικητικές διαδικασίες κίνηση που εκλήφθηκε ως προσπάθεια αφαίρεσης αρμοδιοτήτων.

Στο πνεύμα καλύτερου συντονισμού όπως υποστηρίζεται έγινε διαμοιρασμός αρμοδιοτήτων και στο Βοηθό Γενικού Ελεγκτή δόθηκε η εποπτεία του υπουργείου Ενέργειας οργανισμών και υπηρεσιών που έχουν σχέση με αυτό καθώς και διοικητικές αρμοδιότητες.

Το επόμενο κομβικό σημείο που φαίνεται να ήταν καθοριστικής σημασίας για την τροπή των γεγονότων ήταν οι προτάσεις των Βρετανών εμπειρογνωμόνων για αλλαγές και βελτίωση του τρόπου λειτουργίας της Υπηρεσίας.

Εντός της Υπηρεσίας λέγεται ότι κάποιες προτάσεις που είχαν γίνει από το Βοηθό δεν είχαν υιοθετηθεί. Με δεδομένη την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί το ερώτημα που τίθεται εντός της Υπηρεσίας είναι ο τρόπος με τον οποίο θα συνυπάρξουν εντός της Ελεγκτικής Βοηθός και Γενικός.

Ένα ζήτημα που άπτεται των ομαλών σχέσεων και που είχε εμφανισθεί και σε άλλους ανεξάρτητους θεσμούς με πιο πρόσφατο παράδειγμα αυτό στη Νομική Υπηρεσία μεταξύ του Γενικού Εισαγγελέα και του πρώην Βοηθού Ρίκκου Ερωτοκρίτου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Απόστολου Τομαρά

Σχόλια αναγνωστών

Brexit: Εγκρίθηκε η συμφωνία, απορρίφθηκε το χρονοδιάγραμμα

«Τι άκουσα μόλις τώρα; Πάει κι αυτή η απειλή;»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  21:48

Brexit: Εγκρίθηκε η συμφωνία, απορρίφθηκε το χρονοδιάγραμμα

«Ευτυχώς που ο Οκτώβρης δεν είναι λειψός και προσφέρει 31 μέρες, Βούρα κ Τσόνσον»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  21:42

Α. Νεοφύτου: Η Άγκυρα να λάβει τα μηνύματα των Βρυξελλών

«Ο ίδιος πήρε το μήνυμα ότι δεν τον θέλουμε αρχηγό του κόμματος? »
ΑΚΑ  |  10:34

Ι. Κασουλίδης στην «Κ»: Hρθε η ώρα για το ταγκό της λύσης

«Για πιο ταγκο και κουρουφεξαλα μιλα ο κασουλιδης οταν ποσω απο τους χορευτες κατευθυνουν τα βηματα ενα ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  09:24

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X