ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Κορυφώνεται η «προεκλογική» περίοδος στα Κατεχόμενα

Εσωκομματικές εκλογές και διαβουλεύσεις για την ανάδειξη των υποψήφιων «βουλευτών»

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

Με τα μεγάλα κόμματα της τουρκοκυπριακής κοινότητας να επιλέγουν για πρώην φορά τους υποψήφιους τους με εκλογική διαδικασία και όλα τα τ/κ κόμματα να δημοσιεύουν τις λίστες με τους υποψήφιους «βουλευτές» κορυφώνεται η «προεκλογική» περίοδος στην δεύτερη μεγαλύτερη κοινότητα της Κύπρου.

Πριν από λίγες ώρες, τα δυο μεγαλύτερα κόμματα της τ/κ κοινότητας πραγματοποίησαν εσωκομματικές εκλογές και διαβουλεύσεις για την ανάδειξη των υποψήφιων «βουλευτών». Στην περίπτωση του Κόμματος Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ) στις «εκλογές» έλαβαν χώρα χιλιάδες μέλη του κόμματος. Η όλη διαδικασία ολοκληρώθηκε με δίχως μεγάλες εκπλήξεις. Στην νέα περίοδο, το ΚΕΕ προχωρά στην ανανέωση του «ρόστερ» του, με τους Χιουσεγίν Όζγκιουργκιουν και Ντερβίς Έρογλου να κινούν τα νήματα παρασκηνιακά. Οι γυναίκες βρίσκουν θέση στις τελευταίες θέσεις των λιστών του ΚΕΕ.

Όπως το ΚΕΕ έτσι και το Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα (ΡΤΚ) αναδεικνύει με νέες, πιο «ανοιχτές» και δημοκρατικές διαδικασίες τους υποψήφιους του για την νέα «Βουλή». Παρά το νέο καταστατικό του κόμματος, το οποίο θέλει το 40% των υποψηφίων να είναι γυναίκες, το ΡΤΚ επιλέγει να παραγνωρίσει αυτήν την ρήτρα και προχωρά στην ανανέωση του προφίλ του σε ότι αφορά τους άνδρες υποψήφιους.

Εκπλήξεις φέρει η λίστα υποψηφίων του Κόμματος Κοινοτικής Δημοκρατίας (ΚΚΔ), το οποίο, όπως έχει ενημερώσει τους αναγνώστες της η «Κ», πραγματοποιεί ανοίγματα προς πολλές μερίδες της κοινωνίας και προσεγγίζει προσωπικότητες, οι οποίες διατηρούν σχέσεις και δεσμούς με τον κεντρώο χώρο και τον χώρο της σοσιαλοδημοκρατίας.

Κινητικότητα και στα άλλα κόμματα

Εντύπωση προκαλεί επίσης το ενδιαφέρον της κοινότητας των εποίκων προς το Κόμμα Αναγέννησης, το οποίο δημιουργεί μια ενδιαφέρουσα λίστα υποψηφιοτήτων, η οποία απευθύνεται ιδεολογικά σε ένα ευρύ φάσμα.

Ας σημειωθεί ότι το Κόμμα του Λαού του Κουντρέτ Όζερσαϊ έχει ήδη δώσει στην δημοσιότητα των υποψηφίων «βουλευτών» του, η οποία απαρτίζεται κυρίως από προσωπικότητες από τον κεντροδεξιό χώρο και το «Προεδρικό» του κ. Ερογλου.
Έντονη κινητικότητα παρατηρείται και στο Δημοκρατικό Κόμμα του Σερντάρη Ντενκτάς, το οποίο πλέον δίνει αγώνα δρόμου για να ξεπεράσει το εκλογικό μέτρο και να επιστρέψει στην «Βουλή».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νίκου Στέλγια

Σχόλια αναγνωστών

ΑΚΕΛ: Άστοχη η ενέργεια Ακιντζί να εγείρει θέμα UNFICYP

«Πατρετο χαπαρι κυριοι του ακελ οτι ο ακκιντζη ειναι χειροτερος απο τον ντεκταζ και τον ερογλου και σταματατε ...»
Ντομπρος Κελαηδης  |  17:17

Κι άλλο παιδάκι με εξανθήματα σε παραλία

«Δεν ειναι αναγκη τον ψυλο να τον κανου με καμηλο! Αυτα τα εξανθηματα οφειλονται σε αλλεργιες!!!»
Ντομπρος Κελαηδης  |  17:13

#PoliticsBlog Οι κολωτούμπες, ο Χαμπιαούρης και ποιους έχει στο χέρι η Χρυσταλλού

«Από ότι φαίνεται στην Κύπρο, εδώ και μερικές δεκαετίες, ευδοκιμούν οι προστάτες (με άλλα λόγια πατρώνοι) ...»
πανασιανός  |  14:45

Μόνο Αναστασιάδη - Ακιντζί συναντά η Λουτ

«ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΕΠΩΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ Έτοιμοι να μοιραστούν τη χώρα μας με τους Ισλάμ ...»
ΑΝΔΡΕΑΣ ΕΥΘΥΜΙΟΥ  |  12:24

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

Ο Ν. Αναστασιάδης στήριξε πλήρως τους υπουργούς του Χ. Γεωργιάδη και Κ. Χαμπιαούρη τη στιγμή που οι αντιδράσεις εντείνονται

Προεδρικό με ανοικτά μέτωπα

Τα προβλήματα, σε παιδεία, κυπριακό, οικονομία και υγεία βάζουν την κυβέρνηση σε στενωπό στους μόλις τέσσερις μήνες διακυβέρνησης ...
Της Μαρίνας Οικονομίδου
 |  ΠΟΛΙΤΙΚΗ