ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Κύμα εκκαθαρίσεων ανθρώπων του Γκιουλέν στα κατεχόμενα

Έρευνες και ανακρίσεις από την «αστυνομία»

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Έρευνα για τον εντοπισμό ανθρώπων του Γκιουλέν στους κόλπους του σώματος φαίνεται να έχει ξεκινήσει η «αστυνομία», όπως μεταδίδει το φιλοκυβερνητικό τουρκικό κανάλι Kanal A.

«Η έρευνα διεξάγεται με μεγάλη ευαισθησία και προσοχή από την Επιτροπή Ελέγχου», ανακοινώνει η Διοίκηση της «αστυνομίας» σύμφωνα πάντα με την ιστοσελίδα του Kanal A.

Η Haber Kıbrıs μεταδίδει την πληροφορία ότι ανακρίνονται 8 «αστυνομικοί», ενώ προειδοποιεί ότι έρχεται κύμα εκκαθάρισης στα κατεχόμενα.

Αναμένεται να ακολουθήσουν επιχειρήσεις στα πανεπιστήμια και στον επιχειρηματικό κόσμο της τουρκοκυπριακής κοινότητας.

H εφημερίδα Χαβαντίς στο αυριανό της φύλλο αφήνει να εννοηθεί ότι ενδέχεται να ακολουθήσουν εκκαθαρίσεις και στον «δημόσιο» τομέα.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την απόπειρα της 15ης Ιουλίου, τουλάχιστον 113.000 άνθρωποι παύθηκαν, απαλλάχθηκαν από τα καθήκοντά τους ή τέθηκαν υπό κράτηση καθώς φέρονται να είχαν σχέσεις με την οργάνωση η οποία κατηγορείται πως βρισκόταν πίσω από την προσπάθεια να ανατραπεί η κυβέρνηση του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο μουσουλμάνος ιεροκήρυκας Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος ζει επί χρόνια αυτοεξόριστος στις ΗΠΑ, βρίσκεται πίσω από την απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος, επιμένει η Άγκυρα, ενώ ο ίδιος αρνείται κάθε σχέση με αυτή.

Ερντογάν: «Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης μπορεί να παραταθεί εκ νέου»

Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης που επιβλήθηκε στην Τουρκία μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 2016 μπορεί να παραταθεί περαιτέρω και μετά την ημερομηνία λήξης ισχύος του μέτρου αυτό τον μήνα, δήλωσε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Αν εκπνεύσει η χρονική περίοδος του μέτρου, θα δώσουμε παράταση. Δεν υπάρχει κανένα εμπόδιο αναφορικά με αυτό», τόνισε ο Ερντογάν στο τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο TGRT.

Η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης παρατάθηκε στις 19 Ιανουαρίου για τρεις επιπλέον μήνες με την κυβέρνηση να υποστηρίζει ότι το μέτρο είναι αναγκαίο για να συνεχίσει τις διώξεις των υποστηρικτών του μουσουλμάνου ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν που η Άγκυρα κατηγορεί ως ενορχηστρωτή του πραξικοπήματος.

Η επιβολή του συγκεκριμένου μέτρου επέφερε «σημαντικούς» περιορισμούς στην ελευθερία της έκφρασης και του συνέρχεσθαι, σύμφωνα με την Επιτροπή της Βενετίας, μια ομάδα νομικών του Συμβουλίου της Ευρώπης, καθόλη την διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του δημοψηφίσματος για την συνταγματική αναθεώρηση που θα διεξαχθεί την Κυριακή.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση