ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Κυπριανού: Να τεκμηριωθεί η καταγγελία Λιλλήκα

«Έχει υποχρέωση και ο κ.Λιλλήκας να ξεκαθαρίσει τι ακριβώς έχει συμβεί γύρω από το συγκεκριμένο ζήτημα»

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Η καταγγελία του υποψήφιου για την προεδρία της Δημοκρατίας, Γιώργου Λιλλήκα είναι εξαιρετικά σοβαρή και υποσκάπτει τα θεμέλια της πολιτικής ζωής στην Κύπρο, γιατί δημιουργεί τις προϋποθέσεις, όποιος έχει λεφτά, να κερδίζει τις εκλογές, ανέφερε σήμερα ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, ζητώντας από τον κ.Λιλλήκα αλλά και το επιτελείο Νικόλα Παπαδόπουλου, να ξεκαθαρίσουν τι πραγματικά έχει συμβεί.

Σε δηλώσεις στη Λεμεσό και αναφερόμενος στις καταγγελίες του κ.Λιλλήκα για προσπάθεια εξαγοράς της υποψηφιότητας του, ο κ.Κυπριανού ανέφερε πως «έχει υποχρέωση και ο κ.Λιλλήκας να ξεκαθαρίσει τι ακριβώς έχει συμβεί γύρω από το συγκεκριμένο ζήτημα, έχει υποχρέωση και το επιτελείο το οποίο κατηγορείται γι αυτό το θέμα, να υπερασπιστεί τον εαυτό του τεκμηριωμένα και κατά τρόπο πολύ συγκεκριμένο».

«Αλίμονο αν επιτραπεί , η πολιτική ζωή του τόπου να διολισθήσει προς τέτοιες κατευθύνσεις. Δεν μπορούμε να το προσπεράσουμε εύκολα και είμαστε υποχρεωμένοι να απαιτήσουμε το πλήρες ξεκαθάρισμα για το τι έχει πραγματικά συμβεί στο συγκεκριμένο ζήτημα», συμπλήρωσε.

Αναφερόμενος στο θέμα που προέκυψε με τον Υπουργό Εσωτερικών, Κωνσταντίνο Πετρίδη, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είπε πως «δεν μπορεί την ώρα που έχει την ευθύνη για την πολιτική αναμέτρηση των προεδρικών εκλογών, να συμπεριφέρεται με ένα τρόπο που δεν αρμόζει σε έναν Υπουργό που έχει μια τέτοια ευθύνη, πρέπει να σοβαρευτεί και ν` αποφεύγει τις αναρτήσεις και τους πανηγυρισμούς και τις εξάρσεις του είδους θα κερδίσουμε τις εκλογές, θα πετύχουμε αυτό και αυτό».

«Δεν θέλω να δώσω περισσότερες διαστάσεις σε ένα ζήτημα στο οποίο ο ίδιος ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα έπρεπε να είχε την ευαισθησία να καλέσει τον Υπουργό του να σοβαρευτεί», ανέφερε ο Άντρος Κυπριανού και υπέδειξε πως «είναι ένα πράγμα να υπερασπίζεσαι το έργο της Κυβέρνησης και είναι άλλο από τη μια να απαξιώνεις του πολιτικούς αντιπάλους του υποψήφιου τον οποίον στηρίζεις και ν` αναρτάς δηλώσεις ότι θα νικήσουμε στις εκλογές».

Οι δηλώσεις του ΓΓ του ΑΚΕΛ έγιναν στο περιθώριο περιοδείας του στο Ίδρυμα «Θεοτόκος» και στο Ίδρυμα «Απόστολος Λουκάς» και όπως είπε, «δυστυχώς, η Πολιτεία δεν εκπληρώνει στο βαθμό που θα έπρεπε την υποχρέωση της έναντι αυτών των ατόμων με αναπηρίες».

«Οι δημόσιες δαπάνες για άτομα με αναπηρίες, σε σχέση με το ΑΕΠ είναι μόνο στο 0,5% στην Κύπρο, ενώ ο μέσος όρος στην ΕΕ είναι 2,8%"», σημείωσε ο κ.Κυπριανού και πρόσθεσε ότι «ο καθένας μπορεί να συνειδητοποιήσει ποιά είναι η σημασία που αποδίδεται από την Κυβέρνηση Αναστασιάδη - ΔΗΣΥ, σε ένα ζήτημα στο οποίο η Πολιτεία θα έπρεπε να ήταν πολύ πιο ευαίσθητη κοινωνικά».

Εξήρε, τέλος, το κοινωνικό έργο που επιτελούν τα ιδρύματα αυτά και διαμήνυσε πως επιβάλλεται η στήριξη της Πολιτείας, σε ιδρύματα τα οποία προσφέρουν τεράστιες κοινωνικές υπηρεσίες σε άτομα τα οποία έχουν διαφόρων ειδών αναπηρίες.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

ΠτΔ: Η Κύπρος μπορεί να διαδραματίσει στην περιοχή ένα ρόλο σταθερότητας

«Τα λόγια του αέρα είναι προσωρινά χρήσιμα για τον πολιτικό που τα εκστομίζει, δεν προσφέρουν όμως καλή ...»
Ai Em  |  09:55

Αναστασιάδης: Απειλή στην Αν. Μεσόγειο η συμπεριφορά της Τουρκίας

«Η Ντάλια της Λιθουανίας προδίδει αν όχι τα fake news, τουλάχιστον τη fake photo. Άσχημη εικόνα για την ...»
Λευκωσιατης  |  11:51

Τ/κ ΜΜΕ: Ο Τσαβούσογλου πρότεινε λύση δυο κρατών, διαφώνησε ο Ακιντζί

«Και ζήσανε αυτοί καλά και ‘μείς καλύτερα... όλοι για ύπνο»
ΑΖ  |  08:00

Χριστόφιας: H κυβέρνηση δεν έχει το Θεό της

«Πρέπει μέσα μέσα να γελούμε και να θυμούμαστε το επίπεδο αυτούς που μας κυβερνούσαν.»
ΔΗΜΟΣ  |  13:16

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση