ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 15:35
 

Κυπριανού: Ο κ. Αναστασιάδης εθίστηκε στο ψέμα

Στη δημοσιότητα τα πρακτικά του Εθνικού Συμβουλίου από τον Άντρο Κυπριανού

Newsroom K

«Ο Νίκος Αναστασιάδης εθίστηκε στο ψέμα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, σε διάσκεψη Τύπου την Πέμπτη στα γραφεία του κόμματος δίδοντας στη δημοσιότητα έγγραφα που καταδεικνύουν πως σε αντίθεση με τις δηλώσεις του κατά την τηλεμαχία ότι ουδέποτε χρησιμοποίησε το όνομά του Άντρου Κυπριανού στις διαπραγματεύσεις, τελικά το έπραξε.

Ο κ. Κυπριανού ανέφερε ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ψέματα με τα πολλά δεσμεύομαι που ανάλαβε προεκλογικά. «Είπε ψέματα για τη δέσμευση του να μην ιδιωτικοποιήσει τους Ημικρατικούς Οργανισμούς. Είπε ψέματα ότι δεν γνώριζε για το κούρεμα και άρα δεν ενημέρωσε τους συγγενείς για να βγάλουν λεφτά στο εξωτερικό. Είπε ψέματα ότι δεν πήρε το έγγραφο Ντάουνερ. Είπε ψέματα ότι δεν είχε περιουσία στην περιοχή που θα γινόταν η μεγάλη ανάπτυξη στο Πέρα Πεδί», δήλωσε.

Πρόσθεσε δε ότι, ο Νίκος Αναστασιάδης, με τα επανειλημμένα ψέματα, τον αναγκάζει να δώσει στη δημοσιότητα πρακτικά του Εθνικού Συμβουλίου, ημερομηνίας 1ης Αυγούστου 2017.

Δείτε εδώ τα πρακτικά

Διαβάστε αυτούσια τη δήλωση του Άντρου Κυπριανού:

Με μεγάλη μου λύπη θέλω να παρατηρήσω ότι ο κ. Αναστασιάδης εθίστηκε στο ψέμα.

Είπε ψέματα με τα πολλά δεσμεύομαι που ανάλαβε προεκλογικά. Είπε ψέματα για τη δέσμευση του να μην ιδιωτικοποιήσει τους Ημικρατικούς Οργανισμούς. Είπε ψέματα ότι δεν γνώριζε για το κούρεμα και άρα δεν ενημέρωσε τους συγγενείς για να βγάλουν λεφτά στο εξωτερικό. Είπε ψέματα ότι δεν πήρε το έγγραφο Ντάουνερ. Είπε ψέματα ότι δεν είχε περιουσία στην περιοχή που θα γινόταν η μεγάλη ανάπτυξη στο Πέρα Πεδί.

Χτες το βράδυ επανέλαβε ένα μεγάλο ψέμα, το οποίο λέει για δεύτερη φορά, και είμαι υποχρεωμένος να το απαντήσω τεκμηριωμένα. Είπε ότι σε καμία περίπτωση δεν χρησιμοποίησε το όνομα μου για να φύγει από το Μόν Πελεράν 1 και ότι εγώ δέχτηκα το τί μου είπαν οι Τουρκοκύπριοι. Εάν ο κ. Αναστασιάδης είναι Τουρκοκύπριος, τότε ναι, παραδέχομαι ότι δέχτηκα εκείνο που μου είπαν οι Τουρκοκύπριοι.

Ο κ. Αναστασιάδης είπε σε εμένα ότι χρησιμοποίησε το όνομα μου για να φύγει από το Μόν Πελεράν.

Έχω εδώ τα πρακτικά ημερομηνίας 1ης Αυγούστου 2017. Τα δημοσιοποιώ γιατί δεν έχουν να κάνουν με την ουσία του Κυπριακού σε τίποτα. Τα δημοσιοποιώ γιατί με υποχρεώνει ο κ. Αναστασιάδης με τα επανειλημμένα ψέματα τα οποία λέει. Μου είπε ο ίδιος ο κ. Αναστασιάδης ότι την επομένη που επέστρεψε από το Μόν Πελεράν ότι χρησιμοποίησε το όνομα μου για να πείσει τον κ. Ακκιντζί ότι πρέπει να φύγει από το Μόντ Πελεράντ. Είχαμε την εξής συζήτηση την 1η Αυγούστου στο Εθνικό Συμβούλιο, όπου επιβεβαίωσε ότι μου είπε αυτό το πράγμα. Και του λέω στη συνεδρίαση αυτή.

«κ. Α. Κυπριανού: θα πω ποιο επιχείρημα χρησιμοποιήσατε. αφού με προκαλείτε. Είπατε ψέματα, ελπίζω να μην το αρνηθείτε αυτό το πράγμα, ότι σας πήρα εγώ τηλέφωνο και σας ζήτησα να επιστρέψετε στην Κύπρο, γιατί είχα πρόβλημα στο ΑΚΕΛ.

κ. Πρόεδρος: είχα προβλήματα με το ΑΚΕΛ, είπα. Ναι, το είπα αυτό, για να ζητήσω την αναβολή να έρθω και να ενημερώσω το Εθνικό Συμβούλιο και να συνεννοηθώ με την Ελληνική Κυβέρνηση.

Κ. Α. Κυπριανού: Είπατε «με πήρε τηλέφωνο ο Άντρος και μου ζήτησε να πάω πίσω». Και αυτό το πράγμα, παρόλο που το ήξερα από την πρώτη στιγμή, Πρόεδρε, δεν το είπα δημόσια μέχρι σήμερα, γιατί η έγνοια μου ήταν πως θα προχωρούσε η διαδικασία για να πάμε σε λύση του Κυπριακού. Δεν το χρησιμοποίησα για να σας αποδομήσω και αυτά που λέω σήμερα, δεν τα λέω γιατί η έγνοια μου είναι πως θα αποδομηθεί ο Αναστασιάδης ή γιατί έχω εκλογικές σκοπιμότητες».

Παρόλο που γνώριζε ο Πρόεδρος λοιπόν, ότι χρησιμοποίησε το όνομα μου για να φύγει από το Μόν Πελεράν, για δεύτερη φορά καταδέχτηκε να πει ψέμα στη χθεσινοβραδινή συζήτηση. Είναι επικίνδυνο ένας Πρόεδρος της Δημοκρατίας να λέει με τόση ευκολία το ψέμα απλά για να υπερασπιστεί τον εαυτό του.

Θέλω να πω ακόμα κάτι. Λέει ο κ. Αναστασιάδης ότι έκανα ανάρτηση στο twitter 6 του Ιούλη η ώρα 13:23 και είπα ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατέθεσε προτάσεις, τώρα είναι η σειρά των τουρκοκυπρίων και εύχομαι να καταθέσουν και οι Τουρκοκύπριοι. Το έκανα. Όμως δεν είναι για τις 6 του Ιούλη η ώρα 13:23 που τον κατηγορούμε εμείς. Τον κατηγορούμε για την στάση του στο δείπνο.
Θα επαναλάβω το εξής πάρα πολύ απλό. Το αφήγημα του κ. Αναστασιάδη είναι ότι ο κ. Τσαβούσογλου τίναξε στον αέρα την όλη διαπραγμάτευση. Εάν ήταν έτσι τα πράγματα αυτό θα έπρεπε να αντικατοπτρίζονται στην έκθεση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ. Μας λένε ότι ο Γενικός Γραμματέας δεν αποδίδει ποτέ ευθύνες. Αυτό λέει και ο κ. Αναστασιάδης και το επιτελείο του αλλά και ο Συναγερμός.

Ο Γενικός Γραμματέας έχει απονείμει ευθύνες. Στην έκθεση του για το συνέβη στο Κρανς Μοντάνα, λέει τρία πράγματα. Ότι χάθηκε μια ευκαιρία ιστορικής σημασίας και απαντά στο γιατί χάθηκε αυτή η ευκαιρία. Γιατί δεν υπήρχε πολιτική βούληση από τον κ. Αναστασιάδη και τον κ. Ακκιντζί. Και σε ότι αφορά το ρόλο της Τουρκίας στην παράγραφο 18 λέει ότι «παρ’ όλες τις δημόσιες τοποθετήσεις και τη ρητορική, στις κατ’ ιδίαν και σε βάθος συζητήσεις που είχα μαζί τους διαπίστωσα ότι όλες ανεξαιρέτως οι εγγυήτριες δυνάμεις» -δηλαδή και η Τουρκία- «προσήλθαν στο Κρανς Μοντάνα με την ετοιμότητα να συνεργαστούν για να ξεπεραστούν οι διαφωνίες και να καταλήξουμε σε συμφωνία». Αυτά λέει ο Γενικός Γραμματέας για τη στάση της Τουρκίας.

Αν εμείς θεωρούμε ότι ευθυνόταν αποκλειστικά ο κ. Τσαβούσογλου για το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων γιατί δεν είπαμε στον Γενικό Γραμματέα ότι η έκθεση του δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα; Γιατί δεν είπαμε στα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου ασφαλείας ότι ο Γενικός Γραμματέας δεν έχει καταγράψει αντικειμενικά το τι έγινε στο Κρανς Μοντάνα στην έκθεση του και θα πρέπει να παρέμβουν για να μην μετατραπεί σε επίσημο έγγραφο του ΟΗΕ αυτή η έκθεση;

Παρά μόνο σιωπήσαμε, δεν αντιδράσαμε και δεχτήκαμε αδιαμαρτύρητα αυτά τα οποία κατέγραψε ο Γενικός Γραμματέας στην έκθεση του. Ο κάθε λογικός άνθρωπος μπορεί να καταλάβει γιατί το έκανε αυτό το πράγμα ο κ. Αναστασιάδης.

Το επόμενο θέμα στο οποίο θέλω να σταθώ είναι οι συνέπειες της Συναγερμοποίησης της κρατικής μηχανής. Τα τελευταία χρόνια ο Δημοκρατικός Συναγερμός φρόντισε σε καίρια πόστα στη Δημόσια Υπηρεσία, να διορίσει ηγετικά του στελέχη. Είναι απαράδεκτο η Διευθύντρια του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών να κάνει απαξιωτικές αναρτήσεις στο Facebooκ της για υποψήφιο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας. Πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι είναι κρατική λειτουργός και δεν μπορεί να συμπεριφέρεται ως κομματικό στέλεχος του ΔΗΣΥ.

Η ανάρτηση της είναι απαξιωτική για τον κ. Μαλά που είναι υποψήφιος Πρόεδρος και ενδεχομένως να είναι και ο επόμενος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Αυτές είναι οι συνέπειες της Συναγερμοποίησης της κρατικής μηχανής.

Θέλω να καταλήξω λέγοντας ότι η διακυβέρνηση του κ. Αναστασιάδη, σημαδεύτηκε από το κούρεμα καταθέσεων, τα αυστηρά μέτρα λιτότητας, πρωτόγνωρη αύξηση της κοινωνικής ανισότητας, απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων και πρωτοφανή φαινόμενα διαπλοκής και διαφθοράς. Απορρυθμίστηκαν τα ωράρια των καταστημάτων, ενώ κινδυνεύουν με εκποιήσεις κύριες κατοικίες και μικρές επαγγελματικές στέγες. Θα επαναλάβω. ο Νίκος Αναστασιάδης αποδείχθηκε ότι είναι πολιτικός μιας άλλης, περασμένης εποχής.

Ολοένα και περισσότεροι πολίτες, ιδιαίτερα νέοι άνθρωποι εκφράζουν την εμπιστοσύνη και τη στήριξη τους στην ελπίδα των πολλών, στο όραμα του Σταύρου Μαλά για την Κύπρο του αύριο. Για πραγματική αλλαγή, για λύση και επανένωση του τόπου μας. Για προστασία όσων έχουν ανάγκη, για αξιοπρεπείς και ποιοτικές θέσεις εργασίας. Με κοινωνικό κράτος που θα προστατεύει όσους έχουν ανάγκη. Για μια Κύπρο διαφορετική που θα προχωρεί μπροστά με προοδευτικές μεταρρυθμίσεις και τομές, με διαφάνεια, αξιοκρατία και ανάπτυξη για όλους.

Τώρα είναι η ώρα να πορευτούμε όλοι μαζί στο δρόμο για την απαλλαγή μας από τη διακυβέρνηση Αναστασιάδη, στο δρόμο για την πραγματική αλλαγή. Με ειλικρίνεια, σοβαρότητα, υπευθυνότητα και αξιοπιστία.

Ο Σταύρος Μαλάς είναι ο μόνος που μπορεί να οδηγήσει την Κύπρο σε αυτή την πορεία.

ΣΧΟΛΙΑ

Κύριε Κυπριανού, σκεφθείτε ότι σας διαβάζουν και σας ακούουν και νούσιμοι άνθρωποι. Όχι μόνο τα μέλη του ΑΚΕΛ!

knak
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Με νέους μάρτυρες συνεχίζεται η δίκη για το διπλό φονικό στον Στρόβολο

«Aν η δικαιοσύνη ήταν υγιής, μέχρι τώρα οι δολοφόνοι θα έπρεπε να ήταν μέσα. Όμως, έχοντας υπόψη τον ...»
ΑΚΑ  |  12:21

Οζερσάι: Θα μπουν ειδικοί στα Βαρώσια για καταγραφή

«Eιδικούς μόνο στον τουρκομαχαλλά έσιει!!!??? »
ΑΚΑ  |  12:18

Οζερσάι: Θα μπουν ειδικοί στα Βαρώσια για καταγραφή

«Eιδικούς μόνο στον τουρκομαχαλλά έσιει!!!??? »
ΑΚΑ  |  12:18

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X