ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:00
 

Λιλλήκας: Έμμισθος υποψηφίου για τις Προεδρικές έκανε τη δημοσκόπηση

Tον διευθυντή του γραφείου του Προέδρου του ΔΗΚΟ φωτογραφίζει η Συμμαχία

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

Σε αντιπαράθεση βρίσκεται τα τελευταία εικοσιτετράωρα η Συμμαχία Πολιτών με την εταιρεία δημοσκοπήσεων Prime, μετά και από τη δημοσίευση αποτελεσμάτων της για τις προεδρικές εκλογές στην κυριακάτικη Σημερινή. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, στον β’ γύρο πάνε ο Νίκος Αναστασιάδης και ο Νικόλας Παπαδόπουλος, με τον Γιώργο Λιλλήκα να μένει πίσω. Ο κ. Λιλλήκας από την πλευρά του θέτει ζήτημα εγκυρότητας και διαφάνειας καθώς όπως καταγγέλλει ο ιδιοκτήτης της εν λόγω εταιρείας είναι ο διευθυντής του γραφείου του προέδρου του ΔΗΚΟ Γιώργος Σολωμού. 

Δείχνει Σολωμού
Σε ανακοίνωσή της η Συμμαχία Πολιτών έθιξε ζήτημα εγκυρότητας αφήνοντας σαφείς αιχμές για στενή σχέση της εταιρείας με τον Νικόλα Παπαδόπουλο. Κατά την ανακοίνωση της Κυριακής η Συμμαχία Πολιτών έθεσε τα εν λόγω ερωτήματα, φωτογραφίζοντας τον διευθυντή του γραφείου του προέδρου Γιώργο Σολωμού και ιδιοκτήτη της εν λόγω εταιρείας.

1. Η εταιρεία που έκανε τη συγκεκριμένη δημοσκόπηση έχει πολιτική, εργασιακή ή άλλη σχέση με υποψήφιο;
2. Γιατί δεν δημοσιοποίησε αυτή τη σχέση η εταιρεία για να γνωρίζουν οι πολίτες ότι ο ιδιοκτήτης της εταιρείας είναι διευθυντής του γραφείου συγκεκριμένου υποψηφίου τον οποίο εξυπηρετεί;
3. Δεν υπάρχει καμία αρχή που να επιβάλλει τη διαφάνεια; Κάποιο επιτελείο αποφάσισε να επιβεβαιώσει την έκφραση των Αμερικανών: money talks...walks!» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της Συμμαχίας Πολιτών.

Prime: Την εγκυρότητά μας επιβεβαιώνουν τα αποτελέσματα των βουλευτικών

Η εταιρεία δημοσκοπήσεων Prime, δεν άφησε αναπάντητες τις αιχμές της Συμμαχίας Πολιτών. Θέλοντας να καταδείξει την εγκυρότητά της επεσήμανε πως τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων κατά τις βουλευτικές εκλογές- που αμφισβητούσε και τότε ο κ. Λιλλήκας- δικαιώθηκαν από τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών.

«Η Συμμαχία Πολιτών αμφισβητούσε τις δημοσκοπήσεις της Prime και στις βουλευτικές εκλογές του 2016. Τα επίσημα αποτελέσματα των εκλογών δικαίωσαν την Prime και όχι τον κ. Λιλλήκα, που ισχυριζόταν ότι η Συμμαχία Πολιτών θα έρθει τρίτο κόμμα και θα επιτύχει είσοδο στην Βουλή με διψήφιο ποσοστό», υπογραμμίζει.

«Η Prime έχει αποδείξει στην πάροδο των χρόνων ότι διεξάγει ακριβείς και αξιόπιστες δημοσκοπήσεις και όπως πάντα θα συνεχίσει να λειτουργεί με απολύτως επιστημονικό τρόπο, τηρώντας στο ακέραιο κανόνες και κώδικες δεοντολογίας και, όπως πάντα, όλοι πάλι θα κριθούμε εκ του αποτελέσματος».

Αποφεύγει να απαντήσει

Η Prime εξακολουθεί να αποφεύγει να απαντήσει στα ερωτήματα μας. Έχει υποχρέωση σύμφωνα με τον διεθνή κώδικα δεοντολογίας ICC/ESOMAR Code να ξεκαθαρίσει:
1. Η Prime έχει πολιτική, εργασιακή ή άλλη σχέση με υποψήφιο;
2. Γιατί δεν δημοσιοποιεί αυτή τη σχέση η Prime για να γνωρίζουν οι πολίτες ότι ο ιδιοκτήτης της εταιρείας είναι διευθυντής του γραφείου συγκεκριμένου υποψηφίου τον οποίο εξυπηρετεί;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Σχόλια αναγνωστών

«Βαλκανική άνοιξη», διαδηλώσεις σε Σερβία, Αλβανία, Μαυροβούνιο

«Το νέο φρούτο εποχής να εφαρμοστεί και εδώ. Κάποιος να αυτοανακυρηχθεί πρόεδρος, βλέπε Βενεζουέλα, και ...»
CGA  |  13:57

Δημοκρατία εναντίον Κομισιόν για το χαλλούμι

«O "Κύπριος" Επίτροπoς τί κάνει για το θέμα? Έκανε κάτι υπέρ των συμφερόντων μας ή προτιμά να το διασυνδέει ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  09:38

Κλείδωσε ψηφοδέλτιο, είδε και τον Πρόεδρο ο ΔΗΣΥ

«Εκείνος που θα βρει πόσα στότσια περιέχει ο κατάλογος των υποψηφίων του ΔΗΣΥ, κερδίσει μια φλαούνα! »
ΑΚΑ  |  09:26

Απαντά στα καρφιά Κοτζιά ο Άντρος

«Κύριε Κοτζιά, ο Άντρος δεν μπορεί να διαψευσθεί γιατί ναι μεν δεν ήταν ο ίδιος παρών, είχε όμως τον ...»
ΑΚΑ  |  09:22

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X