ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Λιλλήκας: Ένα κανονικό κράτος πρέπει να είναι κανονικό σε όλα

«Δεν υπάρχει κανένα κράτος που να παίρνει τις αποφάσεις του με κλήρωση»

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Ένα κανονικό κράτος πρέπει να είναι κανονικό σε όλα ανέφερε ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γιώργος Λιλλήκας σε δήλωση του την Κυριακή, προσθέτοντας ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και όσοι συμφωνούν με την πολιτική του ενδιαφέρονται να έχουμε κανονικό κράτος όσον αφορά την ασφάλεια και τις εγγυήσεις, αλλά όσον αφορά τις εσωτερικές πτυχές για την διακυβέρνηση του τόπου δεν τους ενδιαφέρει το κράτος να είναι κανονικό.

Ο κ. Λιλλήκας είπε ακόμα ότι δεν υπάρχει κανονικό κράτος σε καμία περιοχή του κόσμου που να έχει εκ περιτροπής προεδρία για τη μειοψηφούσα κοινότητα, που να προσφέρει βέτο στη μειοψηφούσα κοινότητα σε όλα τα θέματα και σε όλους τους θεσμούς του κράτους, δεν υπάρχει κανένα κράτος που να θεωρείται κανονικό και να παίρνει τις αποφάσεις του με κλήρωση.

«Όλα τα κανονικά κράτη λειτουργούν με βάση τις Αρχές της Δημοκρατίας και του κράτους Δικαίου», συνέχισε.

Διαβάζουμε από τον τουρκοκυπριακό Τύπο ότι στις παράνομες εκλογές του ψευδοκράτους οι ψηφοφόροι ανέρχονται στις 230 χιλιάδες, παρατήρησε ο υποψήφιος Πρόεδρος, προβαίνοντας στη διαπίστωση ότι αυτό σημαίνει πως το κατοχικό καθεστώς συνεχίζει να δίνει τις παράνομες υπηκοότητες σε ολοένα και περισσότερους εποίκους.

Στη συνέχεια αφού εξέφρασε την εκτίμηση ότι «για αυτήν την εξέλιξη δεν είναι άμοιρος ευθυνών ο κύριος Αναστασιάδης, διατύπωσε τη θέση ότι «έχει ευθύνη γιατί στην ουσία με όσα συμφώνησε με τον κύριο Ακιντζί, έχει νομιμοποιήσει περίπου 135 χιλιάδες εποίκους».

Διευκρίνισε ότι αυτή η συμφωνία εδράζεται στην λογική ότι περίπου όσοι έποικοι έχουν τη λεγόμενη τουρκοκυπριακή ιθαγένεια θα θεωρηθούν ως Τουρκοκύπριοι τη μέρα της λύσης και αυτό έδωσε κίνητρο στο ψευδοκράτος να αυξάνει σε καθημερινή πλέον βάση τον αριθμό των εποίκων.

Ο κ. Λιλλήκας είπε πως είναι και γι΄ αυτό το λόγο που επιμένει ότι δεν μπορούν να συνεχιστούν οι συνομιλίες από εκεί που διακόπηκαν, γιατί αυτό θα μας οδηγήσει σε μια τουρκική λύση και γι αυτό που επιβάλλεται να καθαριστεί το τραπέζι και να αποσυρθούν όλες οι αυτές οι υποχωρήσεις που μας οδηγούν σε μια άδικη και θνησιγενή λύση.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Σ. Στεφάνου: Δεν είναι μοναρχία το ΑΚΕΛ για να έχει διαδόχους

«Στο τέλος, τέλος φίλε Στεφάνου, θα το κλείσετε!!! H μόνη λύση που σας μένει. »
knak  |  11:36

Έσοδα 200 εκατ. ετησίως από «Αφροδίτη»

«Πάλιν ξυπνήσαμε και νομίζουμε ότι το όνειρο ήταν πραγματικό.»
Ai Em  |  09:18

Ενοχλημένος ο Οζερσάι από την στάση Μίτσελ

«Φίλε Οζερσάι, ακόμη που είσαι!! »
knak  |  09:11

Νέο αυστηρό μήνυμα Άγκυρας για Κυπριακή ΑΟΖ

«Ο μαννός κ. Άλμπαϊρακ νομίζει και πιστεύει ότι τα πράγματα θα μείνουν όπως τα θέλουν. Κούνια που τους ...»
knak  |  09:10

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση