ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Λιλλήκας: Υπομονή και καλό σχεδιασμό στο Κυπριακό

Χαρακτήρισε την συνάντησή του με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Χρειάζεται υπομονή και καλός σχεδιασμός από την ε/κ πλευρά στο Κυπριακό, δήλωσε ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας, μετά από συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, κατά την οποία ενημερώθηκε για τα αποτελέσματα του δείπνου των δύο ηγετών. Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν επίσης ζητήματα εσωτερικής διακυβέρνησης.
 
Σε δηλώσεις του, ο κ. Λιλλήκας χαρακτήρισε τη συνάντηση πολύ ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική, κατά την οποία ενημερώθηκε για τον δείπνο με τον Τ/κ ηγέτη, ενώ συζητήθηκαν οι προοπτικές και τα επόμενα βήματα στο Κυπριακό, μέσα στις δύσκολες όπως διαμορφώνονται συνθήκες, με τις πολιτικές που ακολουθεί η Τουρκία και τις επερχόμενες εκλογές.
 
Ερωτηθείς σχετικά με το Κυπριακό, είπε πως ενόψει των τουρκικών εκλογών είναι μάταιη η οποιαδήποτε προσπάθεια είτε για αναζωογόνηση του διαλόγου είτε για επανέναρξη των συνομιλιών. «Δεν μπορούν να συνεχίσουν οι συνομιλίες από εκεί που διακόπηκαν, αυτό θα μας οδηγήσει σε μια μεγάλη παγίδα με τραγικές συνέπειες. Σίγουρα απαιτείται μια προεργασία, απαιτείται διερεύνηση του εδάφους και νομίζω ότι ο ΓΓ του ΟΗΕ λογικά σε κάποια στιγμή θα πρέπει να αναλάβει την πρωτοβουλία να διερευνήσει εκ του σύνεγγυς αν υπάρχει το κοινό έδαφος», είπε και σημείωσε πως δεν υπάρχει η πολυτέλεια για βήματα χωρίς προγραμματισμό. «Χρειάζεται υπομονή και ένας καλός σχεδιασμός από μέρους μας», πρόσθεσε.
 
Ο κ. Λιλλήκας ανέφερε στη συνέχεια ότι η συζήτηση επεκτάθηκε και πάνω σε θέματα εσωτερικής διακυβέρνησης και τις προτάσεις της Συμμαχίας τις οποίες ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ζήτησε και θέλει να τις προωθήσει. «Αυτό το θεωρώ πολύ θετικό και είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα που μπορεί να δημιουργήσει και κλίμα συναίνεσης. Υπάρχουν μια σειρά από ζητήματα που είτε άπτονται της μεταρρύθμισης και του εκσυγχρονισμού του κράτους είτε άπτονται της επίλυσης μεγάλων σοβαρών οικονομικών ή κοινωνικών προβλημάτων, θα πρέπει να επικρατήσει η συναντίληψη και η συναίνεση και να τα αντιμετωπίσουμε ως θέματα εθνικής προτεραιότητας», είπε.
 
Ο κ. Λιλλήκας είπε πως η Συμμαχία Πολιτών θα σταθεί απέναντι στην Κυβέρνηση ως αντιπολίτευση μεν, με εποικοδομητική κριτική, αλλά θα συνεχίσουν να υποβάλλουν προτάσεις για την επίλυση διαφόρων προβλημάτων. Όπως σημείωσε, είναι έτοιμος, για συνεργασία έτσι ώστε να επιλυθούν όλα αυτά που ταλανίζουν τη χώρα και την κοινωνία, καθώς «όλοι βρισκόμαστε στο ίδιο πλοίο», όπως είπε.
 
Ερωτηθείς για το πώς αντιμετωπίζει η Συμμαχία τις προτεραιότητες της Κυβέρνησης στα θέματα εσωτερικής διακυβέρνησης, ο κ. Λιλλήκας είπε πως μια από τις βασικές προτεραιότητες της Κυβέρνησης είναι η επίλυση του ζητήματος των μη εξυπηρετούμενων δανείων, όπου υπάρχει μια ολοκληρωμένη πρόταση την οποία συζήτησαν και με τον Υπουργό Οικονομικών.
 
Προτεραιότητα είναι επίσης ο εκσυγχρονισμός και η μεταρρύθμιση του κράτους, καθώς απαιτείται να δημιουργήσουμε νέους θεσμούς και να εκσυγχρονίσουμε υφιστάμενους. «Σε όλα αυτά δεν υπάρχει χώρος για μικροπολιτική, θεωρώ ότι το να αποτύχει μια Κυβέρνηση αποτυγχάνει ο τόπος, άρα καθήκον όλων είναι με συναινετικό πνεύμα και αλληλοσεβασμό να βρούμε τις λύσεις εκείνες που θα πάρουν την Κύπρο μπροστά», είπε.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Αποκτά και τρίτο Υφυπουργείο η Κύπρος

«Αλιμονο στους φορολογουμενους που πληρωνουν τον νεποτισμο των κυβερνωντων!!!!!»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  07:16

Αποκτά και τρίτο Υφυπουργείο η Κύπρος

«Αλιμονο στους φορολογουμενους που πληρωνουν τον νεποτισμο των κυβερνωντων!!!!°°»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  07:14

Διαγράφηκαν δάνεια εκτοπισθέντων γεωργοκτηνοτρόφων από την ΣΚΤ

«Είσαι επιχειρηματίας ή γυναίκα; Είσαι σε οποιοδήποτε οικονομικό χάος ή χρειάζεσαι χρήματα για να ξεκινήσεις ...»
3% προσφορά δανείου ισχύουν τώρα  |  18:20

Αρχιεπίσκοπος: Ο Ακιντζί πιέζεται από την Άγκυρα

«Ο διευθυντής της εκκλησίας Κύπρου με το πιο πτωχό λεξιλόγιο!!! »
ΑΚΑ  |  09:58

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X