ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 19:19
 

Μαλάς: Αναχαίτιση του εργασιακού μεσαίωνα

Με ιδιαίτερη χαρά που ακούω τους επιχειρηματίες της Πάφου να αναδεικνύουν ως πρώτο θέμα τα ΜΕΔ

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Είναι η ώρα οι επιχειρηματίες, η κοινωνία και η Πολιτεία, να συνεργαστούν έτσι ώστε να αναχαιτιστεί αυτός ο εργασιακός μεσαίωνας, γιατί θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα στην κοινωνία, είπε ο υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας Σταύρος Μαλάς.

Μιλώντας μετά την συνάντηση του με το ΔΣ του ΕΒΕ Πάφου, ο κ. Μαλάς εξέφρασε την ικανοποίηση του για την εξαιρετική συζήτηση, όπως είπε, που διεξήχθη ειδικότερα για τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Πάφος και ειδικότερα η κοινωνία.

Είναι είπε, “με ιδιαίτερη χαρά που ακούω τους επιχειρηματίες της Πάφου να αναδεικνύουν ως πρώτο θέμα τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια” προσθέτοντας, πως “εξήγησε την δική του πρόταση, έτσι ώστε αυτή η ωρολογιακή βόμβα, κατά την έκφραση του, στο μέγιστο δυνατό βαθμό να αντιμετωπιστεί για να μην έχουμε τα χειρότερα”.

Είπε ακόμη πως υπήρχε μια συναντίληψη μεταξύ του ιδίου και των επιχειρηματιών όσον αφορά την πρόταση του για μια δικαιότερη κατανομή του πλούτου, σημειώνοντας πως αυτό αφορά τις εργασιακές σχέσεις και τον καθορισμό κατώτατου μισθού από την μια και από την άλλη την παροχή κινήτρων στους επιχειρηματίες να την εφαρμόζουν.

Η Πάφος, ανέφερε ο κ. Μαλάς αντιμετωπίζει ειδικότερα προβλήματα και στο οδικό δίκτυο δηλώνοντας επ’ ευκαιρίας, όπως είπε, την στήριξη του στην δημιουργία του δρόμου Πάφου – Πόλης Χρυσοχούς .

Υπάρχει όμως συνέχισε, και περαιτέρω δυνατότητα έτσι ώστε το τουριστικό προϊόν της Πάφου να επεκταθεί δια της δημιουργίας ενός ιδρύματος, εκπαίδευσης καταρτισμένου προσωπικού που να διοχετεύεται στην τουριστική βιομηχανία.

Τέλος ο κ. Μαλάς εκτίμησε ότι η Πάφος αρχίζει σιγά σιγά να μπαίνει και στον εκπαιδευτικό τομέα και αναφέρθηκε στην δική του πρόταση για την επέκταση των κονδυλίων στήριξης έρευνας και καινοτομίας και στα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Πάφου να αναβαθμιστούν και να προσελκύσουν περισσότερους τουρίστες.

Ακολούθως τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας Υφυπουργείων Τουρισμού και Ανάπτυξης, προσθέτοντας πως με την ανάληψη της προεδρίας της Δημοκρατίας θα αναλάβουν, όπως είπε, πρωτοβουλία εντός της Βουλής για να ψηφιστούν τα νομοσχέδια.

Πρόσθεσε δε, πως η χώρα μας έχει άμεση ανάγκη από την πολιτική σ΄αυτούς τους τομείς , μια πολιτική που δυστυχώς τα τελευταία χρόνια δεν υπήρξε λόγω των πολλών αρμοδιοτήτων που είχαν τα επιμέρους Υπουργεία.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πάφου Ανδρέας Δημητριάδης μετά τη συνάντηση του ΔΣ του ΕΒΕ Πάφου με τον κ. Μαλά, ανέφερε πως στο πλαίσιο της συνάντησης τους δόθηκε η ευκαιρία να τύχουν ενημέρωσης σχετικά με το πρόγραμμα που έχει ο κ. Μαλάς για την κοινωνία και ειδικότερα για την οικονομία του τόπου.

Ανταλλάξαμε απόψεις για τα κρίσιμα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει η οικονομία σήμερα είπε ο κ. Δημητριάδης, όπως είναι τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, όπως είναι η υψηλή ανεργία ο μεγάλος χρόνος που παρατηρείται για την αδειοδότηση αναπτύξεων και πολλά άλλα θέματα τα οποία δημιουργούν προβλήματα στην ανάπτυξη του τόπου.

Επίσης συνέχισε, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την δημιουργία των Υφυπουργείων Τουρισμού και Ανάπτυξης σημειώνοντας πως αυτό που παρατηρήθηκε είναι ότι υπάρχει συναντίληψη αναφορικά με την ύπαρξη των συγκεκριμένων προβλημάτων και των τρόπων επίλυσης τους.

Ο κ. Μαλάς ακολούθως επισκέφτηκε το Εμπορικό Κέντρο της Πάφου και στην συνέχεια θα μιλήσει σε προεκλογική συγκέντρωση στην Κισσόνεργα και σε συγκέντρωση Νεολαίας Πάφου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Τζ. Χούρικαν: Διαφορές υψηλόβαθμων αξιωματούχων παίζονται στο γήπεδο της Τρ. Κύπρου (Βίντεο)

«Κε Hourican, αν η συζήτηση βλάπτει την Τρ. Κύπρου, σκεφτείτε να αλλάξετε δικηγόρους. Ακόμα μπορείτε ...»
Loucas  |  15:18

Το ακριβό διαζύγιο των Μπέζος

«Ολες οι γυναικες θα ηθελαν να ειναι στην θεση της κας μπεζου!!»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  06:31

Τζ. Χούρικαν: Διαφορές υψηλόβαθμων αξιωματούχων παίζονται στο γήπεδο της Τρ. Κύπρου (Βίντεο)

«Ο κος Χούρικαν εθελοτυφλεί! Αγνοεί ότι ο σεντερ φορ του γηπέδου ειναι ο κος Πολυβίου. Με την κρίση του ...»
Πανικοδημος  |  10:53

Ξηλώνουν το Ανώτατο Δικαστήριο

«Ο βασικός νόμος της φύσης – και της κοινωνίας – είναι: «ότι δεν ελέγχεται είτε εκρήγνυται είτε ...»
Ai Em  |  09:29

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

Ο κ. Χριστοδουλίδης θα επιστρέψει στην Κύπρο την Τετάρτη

Στις Βρυξέλλες ο ΥΠΕΞ

O κ. Χριστοδουλίδης θα παρακαθίσει με τους ομολόγους του στην 22η Υπουργική Σύνοδο ΕΕ – Ένωσης Χωρών Νοτιοανατολικής Ασίας ...
Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ
 |  ΠΟΛΙΤΙΚΗ
X