ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Μαλάς: Να δώσουμε ποιοτικές θέσεις εργασίας σε νέους

Επίσκεψη στο Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας πραγματοποίησε ο υποψήφιος Πρόεδρος Σταύρος Μαλάς

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Θα πρέπει να πάψουμε να ζούμε με φούσκες και ευκαιριακές αναπτύξεις, το όραμα για τη σύγχρονη κυπριακή οικονομία πρέπει να είναι η πραγματική ανάπτυξη με βάθος, εύρος και διάρκεια, δήλωσε ο υποψήφιος Πρόεδρος, Σταύρος Μαλάς μετά από επίσκεψη στο Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας.

Ο κ. Μαλάς είπε ότι το ΙΠΕ στα 20 και πλέον χρόνια ζωής του επιτελεί ένα εξαιρετικό έργο στην ανάπτυξη της έρευνας και της καινοτομίας χρηματοδοτώντας τα ανταγωνιστικά προγράμματα.

Όμως, πρόσθεσε, χρειάζεται τεράστια ενίσχυση. Στο όραμά του για τη στήριξη της νέας γενιάς και ειδικά της επιστημονικής κοινότητας, είναι προτεραιότητα – είπε ο κ. Μαλάς – «να στηρίξουμε την έρευνα και την καινοτομία, δίνοντας ποιοτικές θέσεις εργασίας σε νέους και τη δυνατότητα στη χώρα μας σιγά- σιγά να επανασχεδιάσει το οικονομικό μας μοντέλο, γιατί κάθε ένα ευρώ που επενδύουμε στην έρευνα επιστρέφεται πίσω με πολλαπλασιαστικό τρόπο και δημιουργεί θέσεις πραγματικής ανάπτυξης, ανάπτυξης που έχει βάθος, εύρος, διάρκεια. Αυτό πρέπει να είναι το όραμα στη σύγχρονη κυπριακή οικονομία και πρέπει να πάψουμε να ζούμε με τις φούσκες και τις ευκαιριακές αναπτύξεις».

Ο Γενικός Διευθυντής του ΙΠΕ, Βασίλης Τσάκαλος ανέφερε ότι ενημέρωσαν τον κ. Μαλά, για τις τρέχουσες δραστηριότητες του ΙΠΕ, τις χρηματοδοτήσεις και τις υπηρεσίες που προσφέρει προς τα Πανεπιστήμια, ερευνητικά έργα και άλλους φορείς. Εξέφρασε επίσης ικανοποίηση γιατί η έρευνα και καινοτομία βρίσκονται στο προσκήνιο της συζήτησης αυτή την περίοδο και «συζητάμε πώς η έρευνα και η καινοτομία μπορούν να αποτελέσουν τους βασικούς πυλώνες για την ανάπτυξη της χώρας».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

ΑΚΕΛ: Άστοχη η ενέργεια Ακιντζί να εγείρει θέμα UNFICYP

«Πατρετο χαπαρι κυριοι του ακελ οτι ο ακκιντζη ειναι χειροτερος απο τον ντεκταζ και τον ερογλου και σταματατε ...»
Ντομπρος Κελαηδης  |  17:17

Κι άλλο παιδάκι με εξανθήματα σε παραλία

«Δεν ειναι αναγκη τον ψυλο να τον κανου με καμηλο! Αυτα τα εξανθηματα οφειλονται σε αλλεργιες!!!»
Ντομπρος Κελαηδης  |  17:13

#PoliticsBlog Οι κολωτούμπες, ο Χαμπιαούρης και ποιους έχει στο χέρι η Χρυσταλλού

«Από ότι φαίνεται στην Κύπρο, εδώ και μερικές δεκαετίες, ευδοκιμούν οι προστάτες (με άλλα λόγια πατρώνοι) ...»
πανασιανός  |  14:45

Μόνο Αναστασιάδη - Ακιντζί συναντά η Λουτ

«ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΕΠΩΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ Έτοιμοι να μοιραστούν τη χώρα μας με τους Ισλάμ ...»
ΑΝΔΡΕΑΣ ΕΥΘΥΜΙΟΥ  |  12:24

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

Ο Ν. Αναστασιάδης στήριξε πλήρως τους υπουργούς του Χ. Γεωργιάδη και Κ. Χαμπιαούρη τη στιγμή που οι αντιδράσεις εντείνονται

Προεδρικό με ανοικτά μέτωπα

Τα προβλήματα, σε παιδεία, κυπριακό, οικονομία και υγεία βάζουν την κυβέρνηση σε στενωπό στους μόλις τέσσερις μήνες διακυβέρνησης ...
Της Μαρίνας Οικονομίδου
 |  ΠΟΛΙΤΙΚΗ