ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Μαλάς: Προ των πυλών η οριστική διχοτόμηση

Όλοι οι υποψήφιοι εφάρμοζαν επί χρόνια από κοινού πολιτική που πισωγύρισε το επίπεδο μεγάλης μερίδας της κοινωνίας, σημείωσε ο Σταύρος Μαλάς

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Το ρολόι της Ιστορίας έχει σημάνει 12 για την Κύπρο και το Κυπριακό, και η οριστική διχοτόμηση βρίσκεται προ των πυλών, δήλωσε ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Σταύρος Μαλάς.

Μιλώντας τη Δευτέρα το βράδυ σε συναυλία που διοργάνωσε το επιτελείο του με τίτλο «Μας ενώνει το αύριο», στο στάδιο "Ελευθερία - Τάσσος Παπαδόπουλος", κ. Μαλάς πρόσθεσε ότι το δίλημμα είναι ξεκάθαρο και όσοι δεν λένε καθαρά και ξάστερα την αλήθεια στο λαό, θα είναι υπόλογοι έναντι της Ιστορίας.

Εξέφρασε την άποψη πως είτε θα γίνει μια νέα αποφασιστική προσπάθεια για να εξευρεθεί μια λύση αρχών, είτε θα αφήσουμε να ολοκληρωθεί το έγκλημα που συντελέστηκε το 1974 σε βάρος της πατρίδας και του λαού μας. Κατά τον κ. Μαλά, ο Νίκος Αναστασιάδης δοκιμάστηκε και αποδείχθηκε κατώτερος των περιστάσεων και της Ιστορίας, ενώ, όπως ανέφερε, οι προτάσεις του κ. Παπαδόπουλου αποδεικνύονται επικίνδυνες για την υπόθεση του Κυπριακού και ο πειραματισμός που εισηγείται θα οδηγήσει σε νέες περιπέτειες τον τόπο μας και τον αγώνα μας.

Ο κ. Μαλάς έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι από την πρώτη μέρα της εκλογής του στην Προεδρία του κράτους - εφόσον ο λαός το αποφασίσει - θα αρχίσει άμεσα μια νέα προσπάθεια για να επαναρχίσουν οι διαπραγματεύσεις. «Μόνο έτσι θα διασφαλίσουμε ότι θα καταργηθούν οι εγγυήσεις και τα επεμβατικά δικαιώματα της Τουρκίας πάνω στο σβέρκο της πατρίδας μας, και θα πετύχουμε την αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων», συνέχισε, προσθέτοντας ότι μόνο έτσι θα ανοίξει ο δρόμος για να απαλλάξουμε τελικά την Κύπρο από όλους τους στρατούς, τα συρματοπλέγματα, τα οδοφράγματα και τα ναρκοπέδια.

Αναφέροντας στη συνέχεια ότι τα διλήμματα που αντιμετωπίζει η οικονομία της Κύπρου είναι επιτακτικά και κρίσιμα, είπε ότι πίσω από τους οικονομικούς και κοινωνικούς δείκτες βρίσκονται χιλιάδες άνθρωποι, χιλιάδες ανθρώπινες ιστορίες.

Ο υποψήφιος Πρόεδρος είπε ακόμα ότι ο κοινωνικός χάρτης της Κύπρου άλλαξε βίαια, ότι υπάρχουν οικογένειες που δεν μπορούν να πληρώσουν τις δόσεις των δανείων, νέοι που δεν επιστρέφουν στην Κύπρο, νέα ζευγάρια που νιώθουν αβέβαιο το μέλλον, μικρομεσαίοι που πνίγονται από τα μεγάλα συμφέροντα και ηλικιωμένοι που δυσκολεύονται ακόμα και να αγοράσουν τα φάρμακά τους. «Με αυτούς τους ανθρώπους και με αυτή την πλευρά της κοινωνίας τάσσομαι, αυτούς θέλω να υπηρετήσω, αυτούς θέλω να εκφράσω, αυτούς θέλω να δικαιώσω», ανέφερε.

Ο κ. Μαλάς παρατήρησε ότι όλοι οι υποψήφιοι, ακόμα και ο Νίκος Αναστασιάδης και ο Νικόλας Παπαδόπουλος, που επί χρόνια, όπως είπε, εφάρμοζαν από κοινού μια πολιτική που πισωγύρισε το βιοτικό επίπεδο μεγάλης μερίδας της κυπριακής κοινωνίας, ισχυρίζονται ότι κατανοούν τα προβλήματα των ασθενέστερων πολιτών, προσθέτοντας ότι αφήνει στην κρίση των πολιτών την ειλικρίνειά τους.

Είπε ότι προτείνει στην κυπριακή κοινωνία ένα Πρόγραμμα Διακυβέρνησης προοδευτικό και ρεαλιστικό, με το οποίο θα επανασχεδιαστεί το αναπτυξιακό μοντέλο της Κύπρου για να δημιουργηθεί μια οικονομία βιώσιμη, έξυπνη και σύγχρονη, η οποία να έχει διάρκεια, βάθος και αντοχή.

Ο υποψήφιος Πρόεδρος ανέφερε ότι η Κύπρος χρειάζεται την πραγματική αλλαγή στην διακυβέρνηση του τόπου, «για αυτό θέλουμε τη νίκη στις εκλογές».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

ΓΓ ΑΚΕΛ: Αποφεύγει να συζητήσει ουσιαστικά ζητήματα του Κυπριακού ο Πρόεδρος

«Γιάννο, τον τύπο τον διαβάζω εδώ και καιρό. Είναι φανατικά οπαδός της άρνησης και του αντιακελισμού, ...»
ΧΧΧ  |  10:21

ΓΓ ΑΚΕΛ: Αποφεύγει να συζητήσει ουσιαστικά ζητήματα του Κυπριακού ο Πρόεδρος

«Και αφού έχει την μαγική και εύκολη συνταγή ο Άντρος και αφού θεωρεί ότι έχει έρισμα στους Τουρκοκύπριους, ...»
Γιώργος  |  10:07

ΓΓ ΑΚΕΛ: Αποφεύγει να συζητήσει ουσιαστικά ζητήματα του Κυπριακού ο Πρόεδρος

«Σε άλλη χώρα του κόσμου το ΑΚΕΛ μετά το κάζο της οικονομικής καταστροφής που έφερε στον τόπο, θα είχε ...»
Ανώνυμος  |  10:00

ΓΓ ΑΚΕΛ: Αποφεύγει να συζητήσει ουσιαστικά ζητήματα του Κυπριακού ο Πρόεδρος

«Knak, με τα λίγα λόγια που γράψατε, χαρακτηρίζεστε από ένα έντονο φανατισμό, αυτός ο ίδιος που είναι ...»
Yiannos  |  09:50

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση