ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Μαλάς: Προχειρότητα για τα ΜΕΔ από Αναστασιάδη και Παπαδόπουλο

Μόνο ένας υποψήφιος που γνωρίζει ότι δεν πρόκειται να κυβερνήσει μπορεί να δίνει τόσο ανέξοδες και εξωπραγματικές υποσχέσεις.

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Σταύρος Μαλάς διερωτήθηκε σήμερα αν είναι δυνατόν το κρίσιμο θέμα της διαχείρισης των ΜΕΔ να αντιμετωπίζεται με την «προχειρότητα που επιδεικνύουν και ο κ. Αναστασιάδης και ο κ. Παπαδόπουλος».

Σε δηλώσεις στο εκλογικό του επιτελείο, ο κ. Μαλάς είπε πως από τη μια ο κ. Αναστασιάδης παραδέχεται ότι δεν έχει συγκεκριμένη πρόταση για την αντιμετώπιση του κρίσιμου αυτού θέματος. «Από την άλλη ο κ. Παπαδόπουλος, συνεπής στην ανέξοδη πλειοδοσία εξαγγελιών, προτείνει λύσεις που είμαι σίγουρος ότι γνωρίζει πολύ καλά ότι δεν μπορούν να εφαρμοστούν. Ή ότι αν εφαρμοστούν θα οδηγήσουν την οικονομία μας σε νέες περιπέτειες», σημείωσε.

Μόνο ένας υποψήφιος που κατά βάθος γνωρίζει ότι δεν πρόκειται να κυβερνήσει, πρόσθεσε, μπορεί να δίνει τόσο ανέξοδες και εξωπραγματικές υποσχέσεις.

Αναφερόμενος στην δική του πρόταση, σημείωσε πως είναι η μόνη ρεαλιστική λύση για την αντιμετώπιση ενός προβλήματος που αποτελεί ωρολογιακή βόμβα στα θεμέλια της οικονομίας μας, «είναι μια λύση που είναι εφαρμόσιμη και κοστολογημένη, δεν μεταφέρει το βάρος στους φορολογούμενους, θέτει τις τράπεζες προ και των δικών τους ευθυνών κι έχει κοινωνικό χαρακτήρα, παρέχοντας δίχτυ προστασίας στους δανειολήπτες για την προστασία της πρώτης κατοικίας και της μικρής επαγγελματικής στέγης».

Αυτή την πρόταση, συνέχισε, είναι που περιγράφουμε με σαφήνεια στο προεκλογικό μας πρόγραμμα μέσα από τη δημιουργία της Μετοχικής Οντότητας Διαχείρισης Τραπεζικού Ενεργητικού. «Επαναλαμβάνω: δεν μπορώ να υποσχεθώ θαυματουργές λύσεις. Μπορώ όμως να εξαντλήσω ως Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας όλες τις δυνατότητες μου, για να βγει μερίδα δανειοληπτών από το σημερινό αδιέξοδο», πρόσθεσε.

Κι αυτό θα επιτευχθεί, είπε, μέσα από την ανακατανομή των εισοδημάτων και τη δημιουργία μιας οικονομίας στέρεης, ανθεκτικής και βιώσιμης που θα παράγει ανάπτυξη για όλους έτσι ώστε ο κάθε συμπολίτης μας, να μπορεί να ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις του.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

«Ας πάμε στο λαό» δήλωσε για τη βουλευτική έδρα της Λεμεσού o Αβέρωφ

«Οριζόντια ψήφος τώρα. Τέρμα στην κομματοκρατία »
Ευάγγελος Αναστασιάδης  |  17:17

Ανοικτή επιστολή Χριστόφια προς Πρόεδρο Αναστασιάδη

«Τώρα θα αρχίσουν τα αλαλάζοντα τύμπανα και οι γκρανκάσες της ακροδεξιάς και του ούτω καλούμενου ενδιάμεσου ...»
Ai Em  |  10:42

Ανοικτή επιστολή Χριστόφια προς Πρόεδρο Αναστασιάδη

«Όλα τα ψυχολογικά αυτού του ανθρώπου εμπεριέχονται στην τελευταία του πρόταση "Υ.Γ.: Επιφυλάσσω στον ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  10:26

«Ας πάμε στο λαό» δήλωσε για τη βουλευτική έδρα της Λεμεσού o Αβέρωφ

«Οριζόντια ψήφος τώρα. Τέρμα στην κομματοκρατία »
Αλέξης  |  13:02

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση